váltók
Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28
- Szelei Szilard
- nemleszgondhasegítis
- ClassicFord klubtag?: Igen
- szszaby
- rengetegetirogatide
Egy kis kenyér segítségével gyönyörüen kijön úgy, hogy nem sérül. Belenyomod a kenyeret a csapágyba és egy olyan átmérőjű köracéllal mint a csapágy belselye ütöd a kenyeret és kijön.Szelei Szilard wrote:Segítség kellene!!! Ki lehet e szedni épségben a főtengely váltó felöli oldalán lévő kis tűgörgős csapágyat, amibe a váltó bordástengelyének a közepe csúszik bele. (egyszerűbben nem tudom elmondani) Ugyanis ezt atkellene tennem a másik 2.9es blokkba mert abba nincs ilyen.(mivel automata volt) Előre is köszi.![]()
Ford Capri MkI Essex
- Szelei Szilard
- nemleszgondhasegítis
- Midnight Blue
- nemleszgondhasegítis
- capriv6
- egyedülisszerelhet
csapágy
Ki lehet szedni!
Belülröl kifelé huzó csapágykihuzoval.
Nekem sem sikerült kökorszaki ezközökkel kiszedni csak azt értem el hogy jol szétku...m az egészet..
A csapágy friss ára a Baros (fordnál) 2900ft.
Én tavasszal cseéltem!
Belülröl kifelé huzó csapágykihuzoval.
Nekem sem sikerült kökorszaki ezközökkel kiszedni csak azt értem el hogy jol szétku...m az egészet..
A csapágy friss ára a Baros (fordnál) 2900ft.
Én tavasszal cseéltem!
- Szelei Szilard
- nemleszgondhasegítis
- Tibi
- rengetegetirogatide
Holecztől hallottam először ezt a kenyeres témát. Azt hittem hülyéskedik.szszaby wrote:A régi mocimból kenyeres módszerrel vettem ki és azt raktam vissza is, semmi baja nem lett.Szelei Szilard wrote:Az a baj nincs csapágykihuzóm. Majd holnap eldől mi lesz vele. De szerintem újat veszek.
1980 Capri MK3
- Hattyu
- rengetegetirogatide
Nekem Granci mondta most az amcsi vas talin és mondta Szasza is hogy ő a Taunusnak is úgfy szedte ki és kijött belőle simán,az apja meg azt hitte csak hülyéskedik és hülyeségnek tartotta és kételkedett hogy kitudja majd így szedni aztán meg csak nézett hogy sikerült nekiTibi wrote:Holecztől hallottam először ezt a kenyeres témát. Azt hittem hülyéskedik.szszaby wrote:A régi mocimból kenyeres módszerrel vettem ki és azt raktam vissza is, semmi baja nem lett.Szelei Szilard wrote:Az a baj nincs csapágykihuzóm. Majd holnap eldől mi lesz vele. De szerintem újat veszek.

71' Taunus 2a 1.3 s4 to ??? :)(a feltámasztásos)
"A Remény hal meg utoljára!"
Trust no one!!
"A Remény hal meg utoljára!"
Trust no one!!
- Bogyo28
- Überführer
Ez tuti működik, többször kipróbáltuk!!! (Pudva motorcseréjénél is, nálam is a Kozénál, Sunya átépítésénél is bevált a kenyérbél)szszaby wrote:Egy kis kenyér segítségével gyönyörüen kijön úgy, hogy nem sérül. Belenyomod a kenyeret a csapágyba és egy olyan átmérőjű köracéllal mint a csapágy belselye ütöd a kenyeret és kijön.Szelei Szilard wrote:Segítség kellene!!! Ki lehet e szedni épségben a főtengely váltó felöli oldalán lévő kis tűgörgős csapágyat, amibe a váltó bordástengelyének a közepe csúszik bele. (egyszerűbben nem tudom elmondani) Ugyanis ezt atkellene tennem a másik 2.9es blokkba mert abba nincs ilyen.(mivel automata volt) Előre is köszi.![]()
egyébként bemész bármelyik mezei csapágyboltba, és kérsz belül 15mm kivül 21mm átméröjü tügörgős csapágysort, ami csak a kosarat és a görgöket tartalmazza, és ez tényleg kb 1500-2000 HUF, és az kell bele. kb 2 hónapja vettem csepelen a FAG boltban, nem volt 2000 az ára...
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
...A Xikla...
- Szelei Szilard
- nemleszgondhasegítis
- Szelei Szilard
- nemleszgondhasegítis
- Bogyo28
- Überführer
kardánból ki kell vágatni, és pedálsort kell cserélni...Szelei Szilard wrote:Na mostanra felkerült a váltó a caprira, a váltótartó bakot átraktam, semmi átalakítás nem volt szükséges, de a kardán 4-5 cm-el hosszabb. 3. pedál még nem tudom hogy lesz. :D
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
...A Xikla...
...A Xikla...
- Szelei Szilard
- nemleszgondhasegítis
Asszem Mad Max kolegának van pedálsora, és ő nem is lakik messze tőlem. Nagyon szét kell bontsam a kocsit vagy könnyen kicserélhető?bogyo28 wrote:kardánból ki kell vágatni, és pedálsort kell cserélni...Szelei Szilard wrote:Na mostanra felkerült a váltó a caprira, a váltótartó bakot átraktam, semmi átalakítás nem volt szükséges, de a kardán 4-5 cm-el hosszabb. 3. pedál még nem tudom hogy lesz. :D
'76 Capri MK II 2.9 V6
'92 Scorpio 2.9 V6
'92 Scorpio 2.9 V6