Ford Fairlane-t idézve: az egész azzal az óvszergyárral kezdődött...
szóval szerdán felhívott egy akkor még ismeretlen ember, hogy valami angol fazonok filmet forgatnak pesten, és kellene nekik egy fekete capri 2 napra, fizetnek érte meg minden. Mivel ez mostanában már a harmadik ilyen telefon volt, amiből az első kettőből nem sok minden lett (egy állítolagos klipbe kétek egy autót, amihez adtam egy hátsó ajtót is a tulajnak, hogy összejöjjön a forgatás, hát ez nagy bukta volt nekem, a másikba pedig piros autot kerestek egy reklámhoz, én összeszedtem az embereket, de az illető eltünt...). Persze most is jó volt az időzítés, szerdán este szoltak hogy péntek-szombatra kell az autó. És csak fekete jó. Elkezdtem gondolkodni, hogy kinek "filmképes" az autója, és fekete... Eszembe jutott hogy ha angolok forgatnak, akkor talán jobbkormányos auto kellene, de az csak TCS-nek van, nem is igazán fekete, és igy utolag visszagondolva a maradék haja is kihullott volna ha a fényezésre ráhekkelik a kamerát. na meg mondták is hogy euroában játszódik a film, a többi auto is normális, tehát normális kocsit kellett találni. Mad Max kicsit messze van, Nitro gépe még épül (ha jól tudom, meg kicsit még Rat-Mobil...) ezért Pudva volt a legegyszerübb választás. Megbeszélték a filmesekkel a mocskos anyagiakat, és pénteken már indult is a forgatás... Azaz csak indult volna, szegény Pudva ott szögelt egész nap az asszonnyal és nem történt semmi, csak 2 kört mentek az autóval. Gondolom hülyére unta magát, de a pénz ezért is járt legalább. Szombaton már én is ott tudtam lenni vele (pénteken körbejártuk a balatont a jövö évi tali miatt), és egész nap nézhettük amint felveszik a kb 2 perces jelenetet amibe a capri kellett. Volt kaja-pia, jó idő, nem panaszkodhattunk. Nagy eszemmel otthon hagytam a fényképezőgép kártyáját, de szerencsére Pudvánál volt kártya, ezért készültek képek és video is. Kicsit reggel megijedtünk, mivel a golf tulaja kérdezte tőlünk hogy a mi kocsinkat mennyire akarják összetörni? neki ugyanis betörik majd valamelyik ablakot. Aztán szerncsére megnyugtattak hogy nem lesz baja a kocsinak.
A film ha minden igaz a "Story of..." néven fog futni, de lehet hogy csak Gigford láthatja moziban, mivel nem sok angol film szokott nálunk futni. De ha szerencsénk van legaláb DVD-n kijön majd, és be tudunk szerezni egy példányt. A történet eléggé olyan mint a Ravasz, az agy, meg két füstölgő puskacső... cimű remek volt, legalábbis amit mi megtudtunk belőle. Egy zöld trabiban (ritkán látni ennyire szép trabit!!!) ül 4 apáca, akik egyébként bankrablók. A caprit 2 kissé ütödött alak vezeti, akik vettek valami régebbi sportkocsit, de nem igazán tudják vezetni, viszont annál többet szenvednek, káromkodnak. Igazándiból a golfos fazont keresik, lesz valami lövöldözés is, mert az apácáknál is voltak fegyverek, de a többi részlet nem teljesen világos.
a képek:
folyt. köv...