...........'szomat az egészbe, már 2napja megint nem csináltam semmit 'sszameg, hogy egyszerűen nem érek rá..................
Az éjszakai szereléseket szeretem, mert akkor mindenki alszik, senkinek nincs semmi kínja, nem csörög a tel, nem kell menni sehova, nincs nyitva semmi, egyszerűen nem'sztat senki, semmi......................má csak az a gáz, hogy én is dög vagyok. Úgyhogy hiába a nagy érdeklődés, sajnos sajnos most nem rakok föl semmit.
.......őrület!
Nálunk ez szerencsére nem gond. Inkább az, hogy kivettem szabit a múltkor 5napot, hogy majd szerelek, akkor vettem a hegesztőt, meg új flexet stb, oszt elment az áram. Csak nálam. Olyan ideges lettem, hogy azt hittem szétrobban a fejem. Megcsinálták, megint berendezkedtem, oszt megint elment. Megállazész.
Azóta rendbe rakták aztán rendesen...................most már rajtam a sor. Nehéz azé vaszki...... Úgy lemenni a garázsba, hogy olyat fogok csinálni aminek nem tudom mi lesz a vége!?! Eddig azé olyan nagy baromságot nem csináltam .......................még.
daniv6 wrote:Köszönöm válaszát Kolléga! Pillanatnyilag nem vagyok elkenődve, épp a sokadik hullámom felszálló ágában vagyok. Azaz, már soxor úgy volt, hogy a kisautót betolom az Ipolyba, de most a végső elhatározás, hogy megcsinálom. Túl sokáig álltam fölötte tehetetlenül, évekig. A motort az előszobában raktam össze, a család örömére, mert a garázs párás az ócska tető miatt és nem akartam, hogy tönkremenjen. Most már jó a tető, sinen vagyok, leköltöztettem vissza. Sokáig kerestem komplett elejét a kocsinak, de nincs, úgyhogy nekem kell fölépíteni az egész elejét. Ez sok idő, az meg nincs. Már elkezdtem, de még messze a vége.
A bölcső több darabból van összerakva, Sierra-é a közepe a kormányfelfogatással, kormányművel; Capri-é a bakok meg a kasznihoz rögzítés. +is lett erősítve alul is, hogy tarson.
A gólyaláb passzol. A csúcsnál kellet variálni, a Capri toronyból a gumipogácsát a vasig síkba raktuk, kapott toronycspágyakat is. A stbrúd is Sierra, meg a rögzítő pántjai is. (Kicsit markánsabbak.)
A lengőkar a Sierra-é; mivel ez hosszab, ezért a bölcsőben a felfogatását beljebb raktam. A szilentjei viszont nekem jobban tetszenek, ezért lett ez.
(Még nincs kipróbálva, de elméletileg jónak kell lennie.)
Ez egy piros motor volt, valszeg ez lesz az a motor. Fel kellett újítani. A Makrai-nál csinálták. Van itt valahol róla egy kép is, most fekete/fényes színekben pompázik. Egyébként egy '99es 2.5ös aut Mitsu Gallant árába van. Mert hát ezt szerettem volna venni, és hát a motor lett belőle.
Most egy kicsit belendült a "nagy kasznizás", megcsináltam a zárhidat, lámpabiliket, most a hűtő felfogatása van folyamatban. Nekem ugyanis nincs benne az a derékszög cucc, ami az eredeti hűtőt tartja, meg utban is lenne, mert a 2.9i aut Scorpio hűtőjét használom és használtam eddig is. Most ezt a motor miatt előre kell hozni a zárhíd alá, hogy mindenki elférjen.
Utána jön az amitől a legjobban félek: a sárvédők fölillesztése. Sajnos itt nincs kec-mec, ezek is újak, nem lehet csak úgy szabdalni. Aztán még a léc, ami a lámpabiliket köti össze, meg csinálni egy köténylemezt.................
Képeket szándékosan nem teszek fel (még), mert csinálok rajta 1-2 változtatást, amit mindig is szerettem volna. Sztem jó lesz majd, de most még elég groteszk látvány.
Akkor,ha jól értem szét lett vágva egy Capri bölcső,meg egy Sierra bölcső és aztán össze hegesztgetted a szükséges darabokat. Ha tudsz teszel még fel képeket az első futóműről,meg a bölcsőröl? Már régóta vágyok rá,hogy valahogy befaragjak egy Sierra futóművet! Előre is köszi!