Érdeklődnék, hogy ki kísérletezett már közületek azon, hogy a Cosworth béka motort, az MT75-ös váltót, valamint az EEC-5-ös computert összehozza?
Milyen eredménnyel?
MT75+Béka Cosworth moci...
Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28
- Zero
- csúcsnigger
- ClassicFord klubtag?: Igen
MT75+Béka Cosworth moci...
Sör legyen, meg benzin!!!
- ittyu
- nemleszgondhasegítis
Re: MT75+Béka Cosworth moci...
hééj neked tegnap lett kész nem? :D
amúgy meg sokat és boldogat!
ha tegnap nem rúgtál be akkor ma......ostoba leszel.
amúgy meg sokat és boldogat!

ha tegnap nem rúgtál be akkor ma......ostoba leszel.

- Bogyo28
- Überführer
moci + váltó van nem egy átépítésben, de az egyszerüsége miatt mi eddig mindig EEC-IV-l raktuk össze, jövöre ha minden jol megy lesz programozhato ECU is. eredeti autóban én csak hallomásból tudok valami olyasmit, hogy átbaszták az eec-V-t hogy ne hiányolja az automata váltót, de nem nagyon néztem még utánna hogy pontosan hogyan oldották meg, mivel amit én eddig láttam béka kozét azt álltalában bontották.... a http://www.fordscorpio.co.uk" onclick="window.open(this.href);return false; -n kellene rendesen körbenézni az infók után. Scorpióban akarod összehozni vagy más autóban használni?Zero wrote:Érdeklődnék, hogy ki kísérletezett már közületek azon, hogy a Cosworth béka motort, az MT75-ös váltót, valamint az EEC-5-ös computert összehozza?
Milyen eredménnyel?
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
...A Xikla...
- Zero
- csúcsnigger
Azért érdeklődöm, mert nekem sikerült ez a projekt. :D A cossie békámba operáltam be az MT75-öt, az EEC-5 maradt a helyén. Átcsesztük a computert... 

- Bogyo28
- Überführer
Gratula!!! Bár azt hiszem ez itt csak engem érdekel, engem is csak az érdekessége kedvéért, elég kevesen akarnak ilyet a capribaZero wrote:Azért érdeklődöm, mert nekem sikerült ez a projekt. :D A cossie békámba operáltam be az MT75-öt, az EEC-5 maradt a helyén. Átcsesztük a computert...

Hibakódot olvastatok a műtét után?
...A Xikla...
...A Xikla...
- Zero
- csúcsnigger
Olvastunk bizony. Konverter hiba, overdrive hiba, olajnyomás hiány stb... Szivesen megosztom Veled a titkot, de csak személyesen...
Mert hát jó lenne, ha bemutatkoznék, mielőtt itt hirdetgetek, meg osztom az igét. :D Remélem, veszed a poént...

- Bogyo28
- Überführer
Valami régi viccben volt talán: "értem én a viccet, csak nem szeretem" sajnos az egészre nem emlékszem...Zero wrote:Olvastunk bizony. Konverter hiba, overdrive hiba, olajnyomás hiány stb... Szivesen megosztom Veled a titkot, de csak személyesen...Mert hát jó lenne, ha bemutatkoznék, mielőtt itt hirdetgetek, meg osztom az igét. :D Remélem, veszed a poént...

Ha löki a hibakódokat akkor az még csak fél megoldás, az EEC-IV-nél is a több időt az veszi el egy áthekkelésnél hogy ne legyen egyáltalán hibakód mint maga az hogy menjen a moci. De legalább nekiálltatok és sikerült használhatóra megcsinálni, mert sok külföldi forumon is írtak róla hogy jó lenne, de megoldást csak 1 helyen emlegettek eddig. A konverter meg overdrive hiány szerintem néhány megfelelő értékü ellenállással eltüntethető, olajnyomás visszajelzés szintén, de mivel az ellenállásokkal egy fix értéket tudsz visszaadni müködés közbeni hibakodok még jöhetnek belőle. A Check Engine lámpát is kigyujtja?
...A Xikla...
...A Xikla...
- Zero
- csúcsnigger
Igen, néhány ellenállás beiktatásával mellőzni lehet a hibakódokat, de felesleges. Nem tudja a compi ezek miatt tiltani a motort. "Check Engine" lámpa nincs a békában. Az O/D villog csak... Ha van időd, ugorj be hozzám a műhelybe valamoikor, aztán kivesézzük a témát: 70/7709998