Motor blokk
Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28
-
- szerszámadogató
- ClassicFord klubtag?: Igen
Motor blokk
Hello!
Azt hiszem már volt valahol szó erről a témáról,csak nem tudom hol. Ezért dobom fel megint a kérdést: A 205-ös pintó blokk alkalmas lehet egy 2.0 t cosworth motor összeépítéséhez?
Vagy felejtős?
Azt hiszem már volt valahol szó erről a témáról,csak nem tudom hol. Ezért dobom fel megint a kérdést: A 205-ös pintó blokk alkalmas lehet egy 2.0 t cosworth motor összeépítéséhez?
Vagy felejtős?
- Süni
- OfficialGréTCSiTanárúr
Re: Motor blokk
Igen, hiszen gyárilag is az. (az rwdk. A 4x4-esek 200-as blokkok). De csak a blokk. Minden mást cserélned kell.
-
- szerszámadogató
Köszi az infót! És,ha jól értem ez mindegyik sor 2.0 pintóra vonatkozik vagy,csak létezik ilyen is? Holnap meg is nézem,hogy az enyém milyen! Jó lenne,ha így lenne,mert akkor indulhatna a motor építő projektem!
- Süni
- OfficialGréTCSiTanárúr
87-ig mindegyik 2.0 Pinto 205-ös. 87-től az RWD Cosworthok 205-ös, a 4x4-ek 200-as blokkal jöttek ki (ez utóbbi erősebb, és csak Cosworthban található). 87 után a polgári verziók 207-esek.Tom wrote:Köszi az infót! És,ha jól értem ez mindegyik sor 2.0 pintóra vonatkozik vagy,csak létezik ilyen is? Holnap meg is nézem,hogy az enyém milyen! Jó lenne,ha így lenne,mert akkor indulhatna a motor építő projektem!
Mostanság fabrikálok egy Cosworth hengerfejes szívó Pintot dupla weberekkel.....

-
- szerszámadogató
Az enyém 81-es,úgyhogy ez jó hír!
Akkor elkezdhetem gyűjtögetni a cuccokat hozzá!
Hengerfejem azt hiszem lesz hozzá,igaz azt mondta a srác,hogy az egyik vez.mű tengely el van benne törve. Majd megoldom valahogy. És lehet,hogy még más egyéb is lesz hozzá neki.
Pl.:computer,dugók

Akkor elkezdhetem gyűjtögetni a cuccokat hozzá!
Hengerfejem azt hiszem lesz hozzá,igaz azt mondta a srác,hogy az egyik vez.mű tengely el van benne törve. Majd megoldom valahogy. És lehet,hogy még más egyéb is lesz hozzá neki.

Pl.:computer,dugók
-
- szerszámadogató
Akkor,ha alkatrész kérdésem lesz,gondolom fordulhatok hozzád bátran.
- holecz
- rengetegetirogatide
A leendő Szirénádba akarodSüni wrote:87-ig mindegyik 2.0 Pinto 205-ös. 87-től az RWD Cosworthok 205-ös, a 4x4-ek 200-as blokkal jöttek ki (ez utóbbi erősebb, és csak Cosworthban található). 87 után a polgári verziók 207-esek.Tom wrote:Köszi az infót! És,ha jól értem ez mindegyik sor 2.0 pintóra vonatkozik vagy,csak létezik ilyen is? Holnap meg is nézem,hogy az enyém milyen! Jó lenne,ha így lenne,mert akkor indulhatna a motor építő projektem!
Mostanság fabrikálok egy Cosworth hengerfejes szívó Pintot dupla weberekkel.....

'89 Sierra 2,0 DOHC Sedan
+36 70 503 79 54
"Intercars Autóalkatrészek"
(nálam)..
+36 70 503 79 54
"Intercars Autóalkatrészek"
(nálam)..
- daytona
- egyedülisszerelhet
Azert nem az osszes 205-os blokkot vittek el cosworthnak, csak a jokat. Volt minosegi index a blokkon az eloszto melle utve, minden hengerre kulon vonatkoztatva. HA jol emlekszem, 1-tol 4-ig volt a skala, es cosworth blokknak max 2.-es minosegu blokkot vittek: tehat pl 1-2-2-2 -es blokk mehetett cosworthnak. Plusz meg a hengerfalakkal is varialtak valamit ezeken a blokkokon.
Ford Taunus Knudsen 1975
Ford Sierra XR4i 1983
Fiat 125P 1977
Volvo V70 1998
Renault Clio 1.2 8v 2004
Honda CB500T 1976
Ford Sierra XR4i 1983
Fiat 125P 1977
Volvo V70 1998
Renault Clio 1.2 8v 2004
Honda CB500T 1976
- Süni
- OfficialGréTCSiTanárúr
Új infóim vannak. Volt olyan moci is, ami csak simán 20 felöntéssel bír az oldalán.
- daniv6
- akárhozzáisnyulhatvalamihez
Mi az a PINTO, ez nem egy teljesen más amcsi kocsi? Amivel már meghaltak nem kevesen? Mert bennégtek? Vagy valami rébusz ez? 
(nem kell válaszolni, engem úgyse érint - csak mit tudom én?)

(nem kell válaszolni, engem úgyse érint - csak mit tudom én?)
csak azért is......batman
- levelboss
- nagyonsokatirogat
Hát ha minden igaz ez csak a fantázianeve az egyik sor4-es blokknak (általában 1.6, 2.0l). Emellett a caprikban volt még Kent sor4-es blokk is. Meg még ki tudja milyenféle van a Fordnak manapság. A Capri v6-ok ugyanígy "Cologne" blokkok (meg még sok más későbbi V6).
Ford Capri 1978 2600 GT :D
- Süni
- OfficialGréTCSiTanárúr
Meg van Essex V6 (3.0), meg Essex V4. A "Pinto" blokk először a fent említett amcsi gépjárműben jelent meg, innen a neve. Amúgy 1.3, 1.6, 1.8, és 2.0 hengerűrtartalommal bír. Angolok szokták simán OHC-nak, vagy SOHC-nak nevezni.levelboss wrote:Hát ha minden igaz ez csak a fantázianeve az egyik sor4-es blokknak (általában 1.6, 2.0l). Emellett a caprikban volt még Kent sor4-es blokk is. Meg még ki tudja milyenféle van a Fordnak manapság. A Capri v6-ok ugyanígy "Cologne" blokkok (meg még sok más későbbi V6).
Bővebben :
http://burtonpower.com/technical_1/sohc_pinto.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
- Kenny
- nemleszgondhasegítis
Azért a Cologne meg az Essex picit más tészta, ezek nem véletlenül kapták ezeket a neveket.Süni wrote:Meg van Essex V6 (3.0), meg Essex V4. A "Pinto" blokk először a fent említett amcsi gépjárműben jelent meg, innen a neve. Amúgy 1.3, 1.6, 1.8, és 2.0 hengerűrtartalommal bír. Angolok szokták simán OHC-nak, vagy SOHC-nak nevezni.levelboss wrote:Hát ha minden igaz ez csak a fantázianeve az egyik sor4-es blokknak (általában 1.6, 2.0l). Emellett a caprikban volt még Kent sor4-es blokk is. Meg még ki tudja milyenféle van a Fordnak manapság. A Capri v6-ok ugyanígy "Cologne" blokkok (meg még sok más későbbi V6).
Bővebben :
http://burtonpower.com/technical_1/sohc_pinto.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
- Süni
- OfficialGréTCSiTanárúr
Arany drága bogaram ! Mondta valaki, hogy ugyanaz ??Kenny wrote: Azért a Cologne meg az Essex picit más tészta, ezek nem véletlenül kapták ezeket a neveket.