E-bay
Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28
- Bogyo28
- Überführer
- ClassicFord klubtag?: Igen
tud valaki segíteni? néztem 8x13 ats felniket, de németul csak a vesszöt és a pontot értem meg. szoval itt van néhány dolog:
http://search.ebay.de/search/search.dll ... category0=
ebböl ez lenne a szimpatikus:
http://cgi.ebay.de/ATS-Stern-Classic-8x ... dZViewItem
de hogy ö hol van, ez 1 vagy 4 felni ára stb nem tudom kihámozni. esetleg tud valaki segiteni kapcsolatfelvételben meg a többiben. ha ennyi lenne a granitura ára, vagy még max a duplája, akkor kimennék érte, max utbaejtenék egy oldcars.de HQ-t kicsit bevásárolni. És akkor össze lehetne szedni hogy kinek mi kell....
http://search.ebay.de/search/search.dll ... category0=
ebböl ez lenne a szimpatikus:
http://cgi.ebay.de/ATS-Stern-Classic-8x ... dZViewItem
de hogy ö hol van, ez 1 vagy 4 felni ára stb nem tudom kihámozni. esetleg tud valaki segiteni kapcsolatfelvételben meg a többiben. ha ennyi lenne a granitura ára, vagy még max a duplája, akkor kimennék érte, max utbaejtenék egy oldcars.de HQ-t kicsit bevásárolni. És akkor össze lehetne szedni hogy kinek mi kell....
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
...A Xikla...
- gigford
- egyedülisszerelhet
Negy db felnit arul, irja hogy igy popec meg ugy popec. Van rola mubizonylat, es kivalo allapotban van.
Itt talahato a felni: Bad Sassendorf (ezt ird be valami nemet terkepkeresobe, vagy otthoni vilagatlaszban is benne van sztem)
Legjobban azt szeretne ha szemelyesen hoznad el, de postazza is 35 euroert.
Mondjuk meg 8 nap van hatra a licitbol, tehat biztos megy ez meg felfele boven....ha megnyered a licitet akkor segitek felhivni vagy kapcsolatba lepni a faszival
Itt talahato a felni: Bad Sassendorf (ezt ird be valami nemet terkepkeresobe, vagy otthoni vilagatlaszban is benne van sztem)
Legjobban azt szeretne ha szemelyesen hoznad el, de postazza is 35 euroert.
Mondjuk meg 8 nap van hatra a licitbol, tehat biztos megy ez meg felfele boven....ha megnyered a licitet akkor segitek felhivni vagy kapcsolatba lepni a faszival
- gigford
- egyedülisszerelhet
En meg csak most akarok regisztralni, majd gizmotol informalodok mi a tema ilyen licitalos oldalakon.
Olyan bankkartyadnak kell lennie ami deviza alapu, vagy valami szamladnak az adott valutaban amire licitalni akarsz.
Ha megtortent a regisztracio akkor utanna mindig rakattintasz a `licitalok`
gombra es beirod mennyit adnal erte, es a valasztott nickneved, mint az adott pillanatban levo legmagasabb licitalo, meg fog jelenni licitalo`k kozott.
A titka az egesznek, hogy az utolso percekben mielott lejar a licit,megteszel 1 utolso licitet, hogy a te neved keruljon legelorebb, igy remelhetoleg te nyersz,hacsak nincs egy masik ilyen emberke aki ugyanannyira akarja azt amit te :)
Olyan bankkartyadnak kell lennie ami deviza alapu, vagy valami szamladnak az adott valutaban amire licitalni akarsz.
gombra es beirod mennyit adnal erte, es a valasztott nickneved, mint az adott pillanatban levo legmagasabb licitalo, meg fog jelenni licitalo`k kozott.
A titka az egesznek, hogy az utolso percekben mielott lejar a licit,megteszel 1 utolso licitet, hogy a te neved keruljon legelorebb, igy remelhetoleg te nyersz,hacsak nincs egy masik ilyen emberke aki ugyanannyira akarja azt amit te :)
Ha jól emlékszem, az e-bay-es regisztrációhoz nem kell bankkártya (az a Paypal-hoz kell minium), érdemes az angol v. usa ebay-en regisztrálni, az emberi nyelven van. Licit elött mindíg tisztázni kell a fizetés/szállítás/átvételi dolgokat!gigford wrote:En meg csak most akarok regisztralni, majd gizmotol informalodok mi a tema ilyen licitalos oldalakon.
- '79 Ford Capri 2.8
- '91 Ford Sierra DOHC
- '91 Ford Sierra DOHC
- Zool
- márokosanistudnézni
Én nemrég vettem megint cuccot az e-bay-ről. Azt ajánlom a leendő e-bay-ezőknek, hogy mindenképp regisztráljanak a paypal.com-on, mert nagyon sok eladó csak olyan fizetést tud elfogadni, továbbá sokkal olcsóbb mint a banki utalás és nagyon kényelmes is.
A paypal számlát hozzá lehet kötni bankkártyához is, így nem muszáj rajta pénzt tartani, mert e-bay-es fizetéskor a paypal-on keresztül automatikusan a megadott bankkártyáról húzza le a lóvét, de sajna csak dombornyomott bankkártyával megy (vagy elektronikus számlacsomagokhoz tartozó virtuális kártyákkal). Lehet ellenőríztetni is a bankkártyát, ez annyit takar, hogy levonnak asszem 1,5 eurót a kártyáról, aztán a bankszámla kivonaton szereplő számot kell megadni (nem kötelező, de hitelesebb vevőnek tűnik az ember az e-bay-en hitelesített adatokkal).
Ha van már paypal és e-bay regisztrációd is, akkor asszem a My e-bay-ben a My account-nál lehet összekapcsolni a kettőt. Én is azt javaslom, hogy érdemesebb vagy az angol (ebay.co.uk) vagy az amerikai (ebay.com) oldalon regisztrálni (már akinek az angol jobban megy mint a német). Ugyanezzel a regisztrációval aztán a német e-bay-re is simán be lehet jelentkezni :)
Bogyó:
A felni az 4 db együtt, az esetleges küldését külön meg kell beszélni vele (vagy azt, hogy személyesen mész el érte). Ha regisztráltál az e-bay-re akkor a licitálandó cucc oldalán az eladó adatait tartalmazó kék keretes kis dobozban a "Frage an den Verkäufer" linkkel tudsz kérdezni az eladótól. A My Ebay (Mein Ebay) részen fogod megkapni a válaszát.
Licitálni úgy tudsz, hogy bejelentkezel és utána az aktuális ár alatt található "Bieten" gombra kattintasz. Utána kiírja az árat, majd azt, hogy mennyi a következő licit lépcső (ahogy néztem a felninél 1 EUR lépésenként lehet felfelé menni). Ott az "Ihr Maximalgebot:" mezőbe azt írod be, hogy neked mi az a plafon amit még megadnál érte. Persze nem megy egyből rá, csak ha valaki föléd licitál, akkor automatikusan visszaemel rá addig amíg el nem éri a megadott maximális értéket.
Ezután a " Höchstbietender:"-nél lehet látni, hogy éppen ki a nyerő licitáló. Ha nem a te neved van ott, akkor valaki magasabb max licitet állított be a tiedbél és automatikusan rádlicitált. Érdemes megnézni meddig tart a licit és a lejárta előtt 15-20 perccel rányomulni a dologra. (Volt hogy előlem egy perccel a lejárat előtt vittek el cuccot...)
Ui: ha esetleg mész ki németo-ba és tényleg beugranál az oldcars-de-hez is akkor lenne egy kis listám számodra
A paypal számlát hozzá lehet kötni bankkártyához is, így nem muszáj rajta pénzt tartani, mert e-bay-es fizetéskor a paypal-on keresztül automatikusan a megadott bankkártyáról húzza le a lóvét, de sajna csak dombornyomott bankkártyával megy (vagy elektronikus számlacsomagokhoz tartozó virtuális kártyákkal). Lehet ellenőríztetni is a bankkártyát, ez annyit takar, hogy levonnak asszem 1,5 eurót a kártyáról, aztán a bankszámla kivonaton szereplő számot kell megadni (nem kötelező, de hitelesebb vevőnek tűnik az ember az e-bay-en hitelesített adatokkal).
Ha van már paypal és e-bay regisztrációd is, akkor asszem a My e-bay-ben a My account-nál lehet összekapcsolni a kettőt. Én is azt javaslom, hogy érdemesebb vagy az angol (ebay.co.uk) vagy az amerikai (ebay.com) oldalon regisztrálni (már akinek az angol jobban megy mint a német). Ugyanezzel a regisztrációval aztán a német e-bay-re is simán be lehet jelentkezni :)
Bogyó:
A felni az 4 db együtt, az esetleges küldését külön meg kell beszélni vele (vagy azt, hogy személyesen mész el érte). Ha regisztráltál az e-bay-re akkor a licitálandó cucc oldalán az eladó adatait tartalmazó kék keretes kis dobozban a "Frage an den Verkäufer" linkkel tudsz kérdezni az eladótól. A My Ebay (Mein Ebay) részen fogod megkapni a válaszát.
Licitálni úgy tudsz, hogy bejelentkezel és utána az aktuális ár alatt található "Bieten" gombra kattintasz. Utána kiírja az árat, majd azt, hogy mennyi a következő licit lépcső (ahogy néztem a felninél 1 EUR lépésenként lehet felfelé menni). Ott az "Ihr Maximalgebot:" mezőbe azt írod be, hogy neked mi az a plafon amit még megadnál érte. Persze nem megy egyből rá, csak ha valaki föléd licitál, akkor automatikusan visszaemel rá addig amíg el nem éri a megadott maximális értéket.
Ezután a " Höchstbietender:"-nél lehet látni, hogy éppen ki a nyerő licitáló. Ha nem a te neved van ott, akkor valaki magasabb max licitet állított be a tiedbél és automatikusan rádlicitált. Érdemes megnézni meddig tart a licit és a lejárta előtt 15-20 perccel rányomulni a dologra. (Volt hogy előlem egy perccel a lejárat előtt vittek el cuccot...)
Ui: ha esetleg mész ki németo-ba és tényleg beugranál az oldcars-de-hez is akkor lenne egy kis listám számodra
.: Zool :.
- Zool
- márokosanistudnézni
Ja tényleg... :) Én ezt vettem meg legutóbb az e-bay-en. Angliából 1 hét alatt itt volt, már ott figyel az autón 8)
ui: az előbb azt elfelejtettem megemlíteni, hogy olyan (is) van, hogy "Buy it now" vagy "Sofort Kauten" a németeknél, az azt jelenti, hogy azon az áron licit nélkül egyből el lehet vinni a cuccot.
ui: az előbb azt elfelejtettem megemlíteni, hogy olyan (is) van, hogy "Buy it now" vagy "Sofort Kauten" a németeknél, az azt jelenti, hogy azon az áron licit nélkül egyből el lehet vinni a cuccot.
- Bogyo28
- Überführer
nagyon köszi az infót. még várok vele, mert előszőr le kellene beszélni az emberrel hogy hogy lehetne érte menni és mikor. keritek a közelemben valami németül tudot, hogy mégis mi és hogy. azt lehet tudni mennyiböl jön neked haza az a fasza tükör? vagy esetleg tudnál kapcsolatot teremteni az emberrel annyiban, hogy ha személyesen érte megyek áll e a biznisz?
közben találtam egy ilyet is:
http://cgi.ebay.de/ATS-5Stern-8-9-1-2J- ... dZViewItem
csak itthon nincs fenn a autoroute, igy nem tudom megnézni hogy hol van az a Lingen németországban, pedig ez lenne az uj kiszemelt, vagy esetleg a másik.
csak itthon nincs fenn a autoroute, igy nem tudom megnézni hogy hol van az a Lingen németországban, pedig ez lenne az uj kiszemelt, vagy esetleg a másik.
...A Xikla...
...A Xikla...
- Tibi
- rengetegetirogatide
Hello Bogyo ez nem Ebay de ATS, kicsit véknyabb ugyan de itt van Mo-n...
http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto ... width=1280
http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto ... width=1280
- Zool
- márokosanistudnézni
Hát én németül sajna nem nagyon tudok :) Van a gépemen mobimouse azzal szoktam fordítgatni. De amikor a német e-bay-en nézelődök, akkor angolul szoktam írni az eladónak, általában megértik és válaszolnak (néha németül). De ha gondolod, írok a srácnak, hátha mond valamit...bogyo28 wrote:nagyon köszi az infót. még várok vele, mert előszőr le kellene beszélni az emberrel hogy hogy lehetne érte menni és mikor. keritek a közelemben valami németül tudot, hogy mégis mi és hogy. azt lehet tudni mennyiböl jön neked haza az a fasza tükör? vagy esetleg tudnál kapcsolatot teremteni az emberrel annyiban, hogy ha személyesen érte megyek áll e a biznisz?
Szerintem abba nem nagyon megy majd bele (ha arra gondoltál), hogy nem az e-bay.en adja el, mert már licitáltak rá és ilyenkor nagyon macera megszüntetni a dolgot. Az viszont járható sztem, hogy liciten megnyered és nem postázza el, hanem majd személyesen veszed át.
Ha nincs autoroute: http://www.viamichelin.com
A tükröt a srác 12 fontért küldte el nagyon korrekten becsomagolva. Így összesen 30 font volt az egész, ami olyan 11e Ft-ot jelent. Nekem tetszik a tükör, de sajna levon az értékéből az, hogy a jobb oldalit nem lehet úgy beállítani, hogy használható is legyen. Ugyanis ennek a tükör része a felfogó lapjával van nagyjából egy magasságban és így nagyon alacsonyan van, takarja az ajtó, az eredeti tükör meg egy ilyen kis kar szerű cuccon magasabbra nyúlik. De most úgy van beállítva, hogy a J1-en ülő lát benne rendesen, így a mellettem ülö a tükör :) ha nem ül ott senki akkor hátranézek, hiába a dizájnért mindent... 8)
- Zool
- márokosanistudnézni
Nincs még kép, de holnap lefényképezem majd. Bár a tuti akkor lesz, ha meglesz hozzá a krómozott ablakkeret is 8)gizmo wrote:Van képed a felszerelt tükrökről? Kiváncsi lennék rá, én is néztem hasonlóakat...
E-bay-en kívül nem nagyon adnak el, az ebay keményen bünteti ha valaki a megkerülésükkel akar eladni!
Ez most eléggé off-topic lesz, de a magyar netes kereskedelmi kultúrát jól jellemzi:
Nemtom ismeritek-e a vaterát. Olyan mint az e-bay csak magyar (kicsi is, sárga is, savanyú is de a miénk). Na vagy 2 éve volt, hogy el akartam adni a telómat, felraktam oda is. De eladtam menet közben más úton a telót, de a vaterán meg valaki rélicitált. Törölni már nem tudtam, írtam levelet a vaterának az ügyben, basztak válaszolni.
Télen kapok egy levelet, hogy tartozásom van feléjük mittomén mióta, fizessem be a kamatokkal megnövelt összeget 8 napon belül. Mivel szerintük rajtuk keresztül adtam el a telómat, ezért jutalékot kell nekik fizetnem.
Szal kijött valami kétezer-valamennyi összeg. A levél egyből kuka, szarom le. 2 hónap múlva egy adósságbehajtó cég küld levelet, hogy jajj-jajj mit csináltam, fizessek mert bíróság stb. Májusban újabb levél, hogy 8 napon belül indítják a pert, de a csekk még ott figyelt benne, aztán két hét múlva tájékoztattak hogy ők akkor most jól bepereltek engem de a csekk még mindig mellékelve volt :)
Azóta is várom a bírósági idézést. Sztem még ügyvéd nélkül is nehezen lenne bizonyítható, hogy nekem bármi közöm lenne hozzájuk. Az hogy kitöltök egy netes form-ot majd egy akármilyen email címről igazolom sztem nem szerződés.
Például:
Mondjuk tudakozóból lekérem egyik "kedves" ismerősöm címét, telefonszámát stb. regelek a nevében a vaterára egy ingyenes email címmel. Egy másik hasonlóan kedves ismerősömmel is megjátszom ezt, aztán az egyikük nevével felteszek egy 10 millás autóhírdetést, majd a másik nevében megveszem azt. Így az eladónak ugye ki fog menni egy elég vaskos kis csekk, hogy akkor fizessen jutalékot szépen a vaterának. Az ilyen netes szerződési feltételeket sem igazán veszem készpénznek, mert miután regelt valaki, mi a garancia arra, hogy 1 óra múlva már nem teljesen más szerződési szöveg fog szerepelni az oldalon?
Na ennyit a magyar viszonyokról, szerencsére a külföldi netes vásárlásokkal eddig csak pozitív tapasztalataim vannak. Az e-bay-en egyszer sem basztak még át, az amazon is nagyon korrekt cég, és angliában jó pár netes áruházról is jó véleményem van. Úgy látszik még ezen a téren is inkább balkán vagyunk, mint európa :(
Szerkesztés: az e-bay össze nem hasonlítható a vaterával. Több módon is azonosítanak (nekem anno a postacímemre küldtek levelet a kódommal), de főleg a banki azonosítás (ami eléggé privát dolog jobb esetben) a lényeg. Na ez a vaterán úgy ahogy van hiányzik...
- Nitrobuster
- egyedülisszerelhet
- Bogyo28
- Überführer
Na köszi mindenkinek az infókat. Nem külön akartam az embertöl megvenni, hanem ha sikerül megnyerni a licitet akkor elmenni érte, mert sajna egyik se nagyon küldené németországon kivül, meg lehet hogy a posta többe kerülne mint bármi más. megpróbálok irni neki angolul, az járható utnak látszik.
bogyó
bogyó
...A Xikla...
...A Xikla...