Oszt a T5 váltobol kicsit elegem lett mert kevés volt az-az a 1:1 max áttétel igy beszereztem egy MT75-öt + capri3 tol kaptam kardánt (amit köszönök szépen ) de a tapasztalataim szerint muszály kivágni a kardánalagutat és megmagasitani hogy rendesen elférjen igy tehát eljött ez a pillanat is :)
Mindazon felül köszönöm szépen a SUNYÁ-nak a HELP-et mert a váltót kb. 6X kellet fel és le vennem THX..
Eldöntöttem hogy mivel a kormányomat igen nehéz tekergetni ezért rakok fel valami szervósat ami majd tök jó lessz
A donor autokbol (sierra scorpio) kinéztem egyett és a nehézségek árán de belefaragtam a capriba.
Átalakitott dolgok:
capri bölcsö + kormánymü hosszábol kellett levágnom de a képek mindent elárulnak.
Eredmény:
Jó kormányozhatóság,Nagyobb kormányszög (Kisebb helyen megfordul az autó), Kaptam ezáltal egy 2,6-so kormányt koptol-koppig
2008 02 26 240 Volvo Fékbetét
Mivel nagyon csikordott a fékem igy arra gondoltam hogy betétet cserélek de már meguntam hogy alakitani kell a granada fékbetétet a saxo tárcsához igy vettem a faradságot és utánanéztem hogy melyik az a tipus ami jó lenne helyette.Igy akadtam a 240 Volvo Fékbetét-re ami tökéletesen passzol...
Ja es nem nyikorog a betét:)
Vegre megjöttek a coccok süni jovoltábol igy ennek is nekiáltam..
Hát itt is voltak érdekes dolgok
Törtöö vezetö + meglazult vezető
A gyári feszítön a O-gyürü az olaj+ hö töl már lapos volt...
Attachments
DSCF5440.JPG (63.67 KiB) Viewed 10441 times
DSCF5497.JPG (64.52 KiB) Viewed 10441 times
DSCF5501.JPG (85.67 KiB) Viewed 10448 times
A gyári feszítön a O-gyürü az olaj+ hö töl már lapos volt...
Nekem egy fontos kérdésem lenne, egy kolléga capriján én is lemezből formálom ki az első spoilert és igazán az érdekelne hogy a spoiler legalacsonyabb pontja sík placcon milyen magasan van a földtől?
Nekem most 90mm rugózás nélkül de ha rugóztatom össze megy 60mm-ig.
Előre is köszönöm válaszod.
Ha esetleg valakinek még rajtad kívül van infoja akkor azt is szivesen fogadom.
Nekem egy fontos kérdésem lenne, egy kolléga capriján én is lemezből formálom ki az első spoilert és igazán az érdekelne hogy a spoiler legalacsonyabb pontja sík placcon milyen magasan van a földtől?
Nekem most 90mm rugózás nélkül de ha rugóztatom össze megy 60mm-ig.
Előre is köszönöm válaszod.
Ha esetleg valakinek még rajtad kívül van infoja akkor azt is szivesen fogadom.
Az enyím addig van leengedve amig a gyári köténylemez ér!
Eldöntöttem hogy mivel a kormányomat igen nehéz tekergetni ezért rakok fel valami szervósat ami majd tök jó lessz
A donor autokbol (sierra scorpio) kinéztem egyett és a nehézségek árán de belefaragtam a capriba.
Átalakitott dolgok:
capri bölcsö + kormánymü hosszábol kellett levágnom de a képek mindent elárulnak.
Eredmény:
Jó kormányozhatóság,Nagyobb kormányszög (Kisebb helyen megfordul az autó), Kaptam ezáltal egy 2,6-so kormányt koptol-koppig
Szia!
Arról tudnál esetleg képet feltenni, hogy hogy oldottad meg a kormánykardán bekötését? Ha jól látom sokkal rövidebb a scorpio kormánymű kimenő tengelye és talán vastagabb is?
Előre is köszi.
A hangom, a rangom tartom pardon
NEM ELADÓ!
A kedvem, a lelkem, a nemem, a szlengem
NEMM ELLADÓÓ
'78 Ford Capri mkIII Ghia 2,8i EFI, az imádott!
'85 Ford Fiesta mkII 1.6D, az Istencsászár, az 5literrel rohangálós, a hidegben is beindulós.
Arról tudnál esetleg képet feltenni, hogy hogy oldottad meg a kormánykardán bekötését? Ha jól látom sokkal rövidebb a scorpio kormánymű kimenő tengelye és talán vastagabb is?
Előre is köszi.
ha az én válaszom is elég: egy régi capri kormányműről le lett vágva a rúd és ráhegesztve a a scorpio kormánymű kimenő tengelyére. ha nincs használaton kívüli capri kormánymű, lehet esztergáltatni is toldást....
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
Hát igen a atuning azért itt még nem állt meg...
most inkább képek következnek nem szövegek.. 2008 04 21
Poly futómü
200-as rugó (a gyári 2.8i az 145-ös)
Toronycsapágy készítés