Ilyen toldást már én is csináltam, de én nem így oldottam meg. Én hegesztettem.Tibi wrote:Az volt, saját innováció .szszaby wrote:Biztos rövid volt.
Menetmetszés a kis pucura, 10-es dübel, kis vascső, végébe 12-es csavar. Nem volt mivel megtoldani, hát csináltam egyet.
NO MOKING / General Moking Rules
Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28
- szszaby
 - rengetegetirogatide
 - ClassicFord klubtag?: Igen

Re: NO MOKING / General Moking Rules
Ford Capri MkI Essex

- Tibi
 - rengetegetirogatide

Azt egy picit nehezebb szétcsavarozniszszaby wrote:Ilyen toldást már én is csináltam, de én nem így oldottam meg. Én hegesztettem.![]()
1980 Capri MK3

- Bogyo28
 - Überführer

Bogyo's MOKing of the week:
A tranyo karburátora most Machine kolléga MK1-be teljesít szolgálatot, mert anno nem tudtam a sok otthon levő karbiból egy használhatót összerakni a pintóra, ezért megkapta a transitét. most talpra akartam állítani a tranyót, ezért beszereztem pár egytoku karbit. amit Gabe adott, annak a töcsavar távolsága kissebb, de lagalább pont jó lesz a platós tranyóra, mert annak sem volt jó karbija (meg az összes másik karbim a nagyobb furattávolságu, tehát esélytelen...) amit Acsitól és Dave-től kaptam karbikat, plusz néhány nálam fekvő egyéb karbi alkatrészeiből összeállt egy megfelelő darab, ami kézi szivatós. vót nagy bódogság, csak a karbi és a szivosor között levő tömítés nem volt kéznél. de hát most nem lehetett csináltatni mint rendesen szoktunk, mer hát az 1 hét kiesés, ezért a régi jól bevált trükk jött elő, amit még az ÖREG tanított: Spirálfüzet hátsó borítójábol kisollóval kivágva a megfelelő formát, restaurátorzsírral bekenve mindkét felén a megfelelő impregnáció eléréséhez, amely a víztaszítást hivatott elvégezni, megszületett A tömítés. De ez ráadásul tuning is, a homasita fejlesztőmérnökei sírnak a szabadalom után, ugyanis a Verdákból ismert Villám McQueen-es spirálfüzetből készült a tömítés, tehát echte Nascar specifikációknek is megfelelő tuning alkatrészt sikerült gyártani, és beépíteni. a végeredmény egy ismét müködö 76-s tűzótó transit

A tranyo karburátora most Machine kolléga MK1-be teljesít szolgálatot, mert anno nem tudtam a sok otthon levő karbiból egy használhatót összerakni a pintóra, ezért megkapta a transitét. most talpra akartam állítani a tranyót, ezért beszereztem pár egytoku karbit. amit Gabe adott, annak a töcsavar távolsága kissebb, de lagalább pont jó lesz a platós tranyóra, mert annak sem volt jó karbija (meg az összes másik karbim a nagyobb furattávolságu, tehát esélytelen...) amit Acsitól és Dave-től kaptam karbikat, plusz néhány nálam fekvő egyéb karbi alkatrészeiből összeállt egy megfelelő darab, ami kézi szivatós. vót nagy bódogság, csak a karbi és a szivosor között levő tömítés nem volt kéznél. de hát most nem lehetett csináltatni mint rendesen szoktunk, mer hát az 1 hét kiesés, ezért a régi jól bevált trükk jött elő, amit még az ÖREG tanított: Spirálfüzet hátsó borítójábol kisollóval kivágva a megfelelő formát, restaurátorzsírral bekenve mindkét felén a megfelelő impregnáció eléréséhez, amely a víztaszítást hivatott elvégezni, megszületett A tömítés. De ez ráadásul tuning is, a homasita fejlesztőmérnökei sírnak a szabadalom után, ugyanis a Verdákból ismert Villám McQueen-es spirálfüzetből készült a tömítés, tehát echte Nascar specifikációknek is megfelelő tuning alkatrészt sikerült gyártani, és beépíteni. a végeredmény egy ismét müködö 76-s tűzótó transit
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4

...A Xikla...
- szszaby
 - rengetegetirogatide

Én az ilyen tömítéseket mindig magam vágom, sose vettem e miatt.

Ford Capri MkI Essex

- Bogyo28
 - Überführer

és mi az alapanyag? mert én egyszer már vettem e célra rendes tömités anyagot, abból nyugodt szivvel vágdosom ki ami kell, de most az nem volt kéznél...szszaby wrote:Én az ilyen tömítéseket mindig magam vágom, sose vettem e miatt.
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
...A Xikla...

...A Xikla...
- szszaby
 - rengetegetirogatide

Szívósornak vettem klingerit lapot, a többi spirálfüzet féle kartonlap.Bogyo28 wrote:és mi az alapanyag? mert én egyszer már vettem e célra rendes tömités anyagot, abból nyugodt szivvel vágdosom ki ami kell, de most az nem volt kéznél...szszaby wrote:Én az ilyen tömítéseket mindig magam vágom, sose vettem e miatt.
Ford Capri MkI Essex

- 
				Natalie Driver Gabe

Nekem eddig csak + tapasztalataim voltam a klingerit lappal.szszaby wrote:Szívósornak vettem klingerit lapot, a többi spirálfüzet féle kartonlap.Bogyo28 wrote:és mi az alapanyag? mert én egyszer már vettem e célra rendes tömités anyagot, abból nyugodt szivvel vágdosom ki ami kell, de most az nem volt kéznél...szszaby wrote:Én az ilyen tömítéseket mindig magam vágom, sose vettem e miatt.
Most motorcserénél is sok helyen lett alkalmazva.
De előtte is használtam már.
S ahol a nem klingerit, esetekben gyári vagy utángyártott tömítés behalt, ott a klingerit rendesen tartotta magát.
Szerintem jó anyag.
Mondjuk eszembe nem jutott volna hogy koporsó tömítésre használjam.
de az ember mindig tanul valamit.
- szszaby
 - rengetegetirogatide

Az olajteknőm alatt meg tömítés sincs, csak paszta. Én nem vacakolok azzal a parafával, ha nem húzod meg folyik, ha túlhúzod folyik ezért nincs is benne.

Ford Capri MkI Essex

- 
				Natalie Driver Gabe

Eleinte nekem is csak az voltszszaby wrote:Az olajteknőm alatt meg tömítés sincs, csak paszta. Én nem vacakolok azzal a parafával, ha nem húzod meg folyik, ha túlhúzod folyik ezért nincs is benne.
De most parafa és paszta kombinációja van
Tutira megyeünk.
- 
				Natalie Driver Gabe

azzzz igen !!!adam wrote:Ez ám a lakatos meló:
De ki az a buta aki cipészhez viszi a kocsiját ???
- Tibi
 - rengetegetirogatide

Kép honnan van ? Tiéd ?adam wrote:Ez ám a lakatos meló:
1980 Capri MK3

- szszaby
 - rengetegetirogatide

De legalább nem rohad annyira, mintha hegesztette volna. 

Ford Capri MkI Essex

- adam
 - egyedülisszerelhet

Nem! Kikérem magamnak! Én hagyom egyenlőre rohadni az ívet - szeretem a virágokatTibi wrote:Kép honnan van ? Tiéd ?adam wrote:Ez ám a lakatos meló:
És egyébként ez egy opel vectra volt a ház előtt a parkolóban.
Sosem lesz kész, csak alakul...

- holecz
 - rengetegetirogatide

Nem! Kikérem magamnak! Én hagyom egyenlőre rohadni az ívet - szeretem a virágokat
És egyébként ez egy opel vectra volt a ház előtt a parkolóban.
Ha Vectra akkó mit keres itt
'89 Sierra 2,0 DOHC Sedan
+36 70 503 79 54
"Intercars Autóalkatrészek"
(nálam)..

+36 70 503 79 54
"Intercars Autóalkatrészek"
(nálam)..