hát csak a baloldalit volt idegrendszerem leszedni...
a vezérlést nem néztem azt mondta a gyík hogy ment ezért nem is néztem....az a baj ,hogy ez a része a dolognak kezdi meghaladni hatalmas szakmai tudásomat az autószerelés terén...
mindenesetre köszönöm a segítséget Szabi
kb 1 hónap mulva tudok megint lemenni a kicsikéhez akkor összenézem ,hogy mindenhol jelen van-e ,és ha más a gond akkor porrá szedem a blokkot
Gáborka wrote:Tiszteletem az uraknak
Érdekes számomra jelenleg megoldhatatlan rémségbe botlottam a szépségem összerakása közben:
kopra összeraktam a motort végre és gondoltam megforgatom a lendkeréknél kulccsal a motort (gyertya ki olaj be biztos ami biztos,az előző tulaj szerint prímán működött...) ,és szépen forgott is egy darabig de utána megállt mint a szög ...visszatekertem visszafele is forog egy darabaig de aztán megakad valamibe ...ez így ment 15 percet aztán leszedtem a hengerfejet hátha valami nem odavaló van benne de ott nem találtam semmit...nem tudom mi lehet a gond ..talán valami hosszú csavar beleér valahova ,vagy beleejtett az elöző lelkes ember valamit ?
Hol érdemes megnéznem és mit ?Mi lehet a gond?
én az olajteknőt szedném le, hogy a forgattyús résznél van e valami gebasz...
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
de az is lehet hogy a le nem szedett jobb oldali HF alatt rejtőzik a szorulás oka.
De azért az első pajzs le, vezérlés összenéz.
De ha télleg szépen járt akkor a vezérlésnek is a helyén kell lennie.
Bár ez nem jelent semmit mert öcsém Cortniejára is azt mondta a volt tulaj hogy télen neki pöccre indult meg minden.
Bár amikor megvettük 30 percet húzgáltuk a prérin mire elindult s akkor hülyébben járt mint egy orosz karóra.
Múlthéten megnéztük a vezérlését, csak nagyjából 45 Fokkal volt elmenve a helyéről a veztengely
Visszaraktam a helyére és télleg pöccre indult.
Tiszteletem az uraknak
Valaki tudna felrakni képeket,hogy miféle "patent" vagy hasonló dolog fogja a hátsó homloklemezhez a díszlécet ami a lámpát körbeöleli?(hol lehet ilyesmit venni?)
Attachments
$(KGrHqEOKjME1sY0jC46BNbmNL19Pw~~_27.JPG (43.91 KiB) Viewed 6321 times
Tiszteletem az uraknak
az önindítóra milyen kábeleket kell fel szerelnem?( honnan jönnek,hogy néznek ki,esetleg ha valaki rajzos ábrát tudna felrakni azt nagyon megköszönném )
Egy vastag ami az aksitól jön és két vékony van gyárilag. Az egyik a gyújtáskapcsolótól jön az indítózás árama a másik pedig az előtét ellenállás megkerülésével megy a trafóra.