Épülő CAPRI-k

kötetlen topic...:)

Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28

Locked
Tibi
rengetegetirogatide
ClassicFord klubtag?: Igen

Post by Tibi »

Hello
vmelyik topikban olvastam, h "a járda felé nem állhat a kipufogó". Ez vicc v. komoly, ugyanis a hátsó kerék elé szeretném kivezetnia kipukat, de nem 1-1 csövet, hanem a küszöbbe lenne vhogy beleépítve a vég és ezért tudnom kéne,h jár-e utszélén fejbelövés vagy elnézőek a kékek, vizsga +oldható. Csak ez azért problem mert ugy kell majd építeni a küszöböt,h jól nézzen ki, nem pedig csak kilógatni két csövet alatta. Vároma tapasztalatokat, élményeket.
Köszi Tibi
Last edited by Tibi on Wed Mar 08, 2006 1:24 pm, edited 1 time in total.
trafo2000
akárhozzáisnyulhatvalamihez

Post by trafo2000 »

Az én tapasztalatom az hogy volt egy Off autóm (borzalom rönyó)on amin gyárilag oldalra volt vezetve a kipuf és soha nem szólt érte senki,sőt a ducatómon is úgy van és az is szgk igaz ott bal oldalon van
Tibi
rengetegetirogatide

Post by Tibi »

...az mondjuk igaz, eszembe sem jutott,h a ducato,transit + az ilyenek is oldalra van kivezetve, + a régebbi buszokon is. Azokból + dől a retek.Bár azok gyári megoldások, lehet a Custom dolgokért jobban haragszanak. Csak azért a para mert ha dolgozunk vele nehogy le kelljen bontani ,mert különben :smt066 esetleg Gizmó és Gigford uraknak vmi tapasztalat?
gizmo
Überführer
ClassicFord klubtag?: Nem

Post by gizmo »

Szia!

Buszokon, teherautókon oldalt van, de BAL oldalt, tehát nem a járda felé. Az elvileg leglális. JOBB oldalt nem lehet működő kipuffogó, a gyalogosok miatt. Gyakorlati tapasztalat: ezért még nem szóltak... 8) mondjuk igazán még nem cseszegettek soha (kop-kop), inkább dicsérni szokták az autót. Ezzel szerintem a kollégák is így vannak, egy szép autót a normális kék is inkább dicsér mint baszogat. :f:
Vizsga persze erre is megoldható... :laza:

ezzel vannak gyak. tapasztalataim:
ilyen ha hidegben füstöl:
- '79 Ford Capri 2.8
- '91 Ford Sierra DOHC
gigford
egyedülisszerelhet

Post by gigford »

Tibi wrote:...az mondjuk igaz, eszembe sem jutott,h a ducato,transit + az ilyenek is oldalra van kivezetve, + a régebbi buszokon is. Azokból + dől a retek.Bár azok gyári megoldások, lehet a Custom dolgokért jobban haragszanak. Csak azért a para mert ha dolgozunk vele nehogy le kelljen bontani ,mert különben :smt066 esetleg Gizmó és Gigford uraknak vmi tapasztalat?
Nem volt meg bajom belole, de attol fuggetlenul lehet, hogy nem szabalyos.

Probalj meg a totalcar autojogasz vagy mi rovataba beirni es ott a foszer lehet meg tudja mondani az erre vonatkozo jogszabalyokat vagy egyeb autos v. jogi forumokon biztos volt errol mar szo.
Tibi
rengetegetirogatide

Post by Tibi »

köszi
utána fogok járni de ugy veszem észre,h nagy baj nincs :D
szszaby
rengetegetirogatide

Post by szszaby »

Ez az oldalkipufogó nem gyűjti a vizet?
Nekem nagyon tetszik de itt ahol lakom a fakabátok nem igazán díjaznák
Ford Capri MkI Essex
gizmo
Überführer

Post by gizmo »

szszaby wrote:Ez az oldalkipufogó nem gyűjti a vizet?
ki van fúrva alul... 8)
Merre laksz, hogy ennyire nem bízol a rend őreinek a jóindulatában?
- '79 Ford Capri 2.8
- '91 Ford Sierra DOHC
Bogyo28
Überführer

Post by Bogyo28 »

gigford wrote:
Tibi wrote:...az mondjuk igaz, eszembe sem jutott,h a ducato,transit + az ilyenek is oldalra van kivezetve, + a régebbi buszokon is. Azokból + dől a retek.Bár azok gyári megoldások, lehet a Custom dolgokért jobban haragszanak. Csak azért a para mert ha dolgozunk vele nehogy le kelljen bontani ,mert különben :smt066 esetleg Gizmó és Gigford uraknak vmi tapasztalat?
Nem volt meg bajom belole, de attol fuggetlenul lehet, hogy nem szabalyos.

Probalj meg a totalcar autojogasz vagy mi rovataba beirni es ott a foszer lehet meg tudja mondani az erre vonatkozo jogszabalyokat vagy egyeb autos v. jogi forumokon biztos volt errol mar szo.
Én még megkérdezném erröl telefonon a közlekedési felügyeletet. Mert volt már capris akit az útszéli kék berendelt KPM vizsgára, és ott nehéz okosnak lenni....
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."

...A Xikla...

1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
szszaby
rengetegetirogatide

Post by szszaby »

gizmo wrote:
szszaby wrote:Ez az oldalkipufogó nem gyűjti a vizet?
ki van fúrva alul... 8)
Merre laksz, hogy ennyire nem bízol a rend őreinek a jóindulatában?
Szolnok megye azon belül Karcagon at itteni kpm a legrosszabb a környéken sokszor másik megyében vizsgáztatjuk az autókat hogy könyebben menjenek a dolgok
Ford Capri MkI Essex
gizmo
Überführer

Post by gizmo »

bogyo28 wrote: Én még megkérdezném erröl telefonon a közlekedési felügyeletet. Mert volt már capris akit az útszéli kék berendelt KPM vizsgára, és ott nehéz okosnak lenni....
No igen. Akkor lehet visszaépíteni az autót, ez a kipuff ügyben még nem gáz, de fólia miatt már az. Úgy érzem el lehet kerülni a kpm vizsgára rendelést... ne kerüljön rá sor, mert ott már amúgy is belekötnek mindenbe :evil:
- '79 Ford Capri 2.8
- '91 Ford Sierra DOHC
Mad Max

Post by Mad Max »

A kipufogó elhelyezkedését és hangját, stb. a 6/1990-es KöHÉM rendelet szabályozza.
Nem rég olvastam bele újra és ha jól emlékszem az áll benne: oldalra kivezetett és az utas fülke alatt kivezetett kipufogót a jogszabály tilt. Vagyis, ha a gyári nem ilyen kialakitású, akkor engedélynélküli átt alakítás, ami forgalmi engedély elvételével jár, DE szerintem ilyenbe még senki nem ment bele (ahogy ti hívtátok) a kékek közül, mert nem is igazán tudják, hogy oldalra kivezetett kipufogóval mizú!
Mint ahogy Bogyó írta a Közlekedés Felügyeletet kell ebben a témában megkeresni.
Amúgy érdekes dolgok vannak a 6-os KöHÉM-ben, nagy-nagy ellent mondások.
De ha gondoljátok, otthon megnézem újra alapossaban, hogy mi szerepel a kipufogókról és be írom ide!?
Tibi
rengetegetirogatide

Post by Tibi »

Mad Max wrote:A kipufogó elhelyezkedését és hangját, stb. a 6/1990-es KöHÉM rendelet szabályozza.
Nem rég olvastam bele újra és ha jól emlékszem az áll benne: oldalra kivezetett és az utas fülke alatt kivezetett kipufogót a jogszabály tilt. Vagyis, ha a gyári nem ilyen kialakitású, akkor engedélynélküli átt alakítás, ami forgalmi engedély elvételével jár, DE szerintem ilyenbe még senki nem ment bele (ahogy ti hívtátok) a kékek közül, mert nem is igazán tudják, hogy oldalra kivezetett kipufogóval mizú!
Mint ahogy Bogyó írta a Közlekedés Felügyeletet kell ebben a témában megkeresni.
Amúgy érdekes dolgok vannak a 6-os KöHÉM-ben, nagy-nagy ellent mondások.
De ha gondoljátok, otthon megnézem újra alapossaban, hogy mi szerepel a kipufogókról és be írom ide!?
az jó lenne, vagy 1 link ha kibogozható a szöveg :)
Mad Max

Post by Mad Max »

Nem túl bonyolult. Ha van rá igény begépelem.
Tibi
rengetegetirogatide

Post by Tibi »

Mad Max wrote:Nem túl bonyolult. Ha van rá igény begépelem.
engem érdekelne mert ha gáz akkor nem ilyenre építjük...
Locked