Épülő CAPRI-k
Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28
- Tibi
- rengetegetirogatide
- ClassicFord klubtag?: Igen
Hello
vmelyik topikban olvastam, h "a járda felé nem állhat a kipufogó". Ez vicc v. komoly, ugyanis a hátsó kerék elé szeretném kivezetnia kipukat, de nem 1-1 csövet, hanem a küszöbbe lenne vhogy beleépítve a vég és ezért tudnom kéne,h jár-e utszélén fejbelövés vagy elnézőek a kékek, vizsga +oldható. Csak ez azért problem mert ugy kell majd építeni a küszöböt,h jól nézzen ki, nem pedig csak kilógatni két csövet alatta. Vároma tapasztalatokat, élményeket.
Köszi Tibi
vmelyik topikban olvastam, h "a járda felé nem állhat a kipufogó". Ez vicc v. komoly, ugyanis a hátsó kerék elé szeretném kivezetnia kipukat, de nem 1-1 csövet, hanem a küszöbbe lenne vhogy beleépítve a vég és ezért tudnom kéne,h jár-e utszélén fejbelövés vagy elnézőek a kékek, vizsga +oldható. Csak ez azért problem mert ugy kell majd építeni a küszöböt,h jól nézzen ki, nem pedig csak kilógatni két csövet alatta. Vároma tapasztalatokat, élményeket.
Köszi Tibi
Last edited by Tibi on Wed Mar 08, 2006 1:24 pm, edited 1 time in total.
- Tibi
- rengetegetirogatide
...az mondjuk igaz, eszembe sem jutott,h a ducato,transit + az ilyenek is oldalra van kivezetve, + a régebbi buszokon is. Azokból + dől a retek.Bár azok gyári megoldások, lehet a Custom dolgokért jobban haragszanak. Csak azért a para mert ha dolgozunk vele nehogy le kelljen bontani ,mert különben
esetleg Gizmó és Gigford uraknak vmi tapasztalat?

Szia!
Buszokon, teherautókon oldalt van, de BAL oldalt, tehát nem a járda felé. Az elvileg leglális. JOBB oldalt nem lehet működő kipuffogó, a gyalogosok miatt. Gyakorlati tapasztalat: ezért még nem szóltak... 8) mondjuk igazán még nem cseszegettek soha (kop-kop), inkább dicsérni szokták az autót. Ezzel szerintem a kollégák is így vannak, egy szép autót a normális kék is inkább dicsér mint baszogat.
Vizsga persze erre is megoldható...
ezzel vannak gyak. tapasztalataim:
ilyen ha hidegben füstöl:
Buszokon, teherautókon oldalt van, de BAL oldalt, tehát nem a járda felé. Az elvileg leglális. JOBB oldalt nem lehet működő kipuffogó, a gyalogosok miatt. Gyakorlati tapasztalat: ezért még nem szóltak... 8) mondjuk igazán még nem cseszegettek soha (kop-kop), inkább dicsérni szokták az autót. Ezzel szerintem a kollégák is így vannak, egy szép autót a normális kék is inkább dicsér mint baszogat.

Vizsga persze erre is megoldható...

ezzel vannak gyak. tapasztalataim:
ilyen ha hidegben füstöl:
- '79 Ford Capri 2.8
- '91 Ford Sierra DOHC
- '91 Ford Sierra DOHC
- gigford
- egyedülisszerelhet
Nem volt meg bajom belole, de attol fuggetlenul lehet, hogy nem szabalyos.Tibi wrote:...az mondjuk igaz, eszembe sem jutott,h a ducato,transit + az ilyenek is oldalra van kivezetve, + a régebbi buszokon is. Azokból + dől a retek.Bár azok gyári megoldások, lehet a Custom dolgokért jobban haragszanak. Csak azért a para mert ha dolgozunk vele nehogy le kelljen bontani ,mert különbenesetleg Gizmó és Gigford uraknak vmi tapasztalat?
Probalj meg a totalcar autojogasz vagy mi rovataba beirni es ott a foszer lehet meg tudja mondani az erre vonatkozo jogszabalyokat vagy egyeb autos v. jogi forumokon biztos volt errol mar szo.
- Bogyo28
- Überführer
Én még megkérdezném erröl telefonon a közlekedési felügyeletet. Mert volt már capris akit az útszéli kék berendelt KPM vizsgára, és ott nehéz okosnak lenni....gigford wrote:Nem volt meg bajom belole, de attol fuggetlenul lehet, hogy nem szabalyos.Tibi wrote:...az mondjuk igaz, eszembe sem jutott,h a ducato,transit + az ilyenek is oldalra van kivezetve, + a régebbi buszokon is. Azokból + dől a retek.Bár azok gyári megoldások, lehet a Custom dolgokért jobban haragszanak. Csak azért a para mert ha dolgozunk vele nehogy le kelljen bontani ,mert különbenesetleg Gizmó és Gigford uraknak vmi tapasztalat?
Probalj meg a totalcar autojogasz vagy mi rovataba beirni es ott a foszer lehet meg tudja mondani az erre vonatkozo jogszabalyokat vagy egyeb autos v. jogi forumokon biztos volt errol mar szo.
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
- szszaby
- rengetegetirogatide
Szolnok megye azon belül Karcagon at itteni kpm a legrosszabb a környéken sokszor másik megyében vizsgáztatjuk az autókat hogy könyebben menjenek a dolgokgizmo wrote:ki van fúrva alul... 8)szszaby wrote:Ez az oldalkipufogó nem gyűjti a vizet?
Nekem nagyon tetszik de itt ahol lakom a fakabátok nem igazán díjaznák
Merre laksz, hogy ennyire nem bízol a rend őreinek a jóindulatában?
Ford Capri MkI Essex
No igen. Akkor lehet visszaépíteni az autót, ez a kipuff ügyben még nem gáz, de fólia miatt már az. Úgy érzem el lehet kerülni a kpm vizsgára rendelést... ne kerüljön rá sor, mert ott már amúgy is belekötnek mindenbebogyo28 wrote: Én még megkérdezném erröl telefonon a közlekedési felügyeletet. Mert volt már capris akit az útszéli kék berendelt KPM vizsgára, és ott nehéz okosnak lenni....

- '79 Ford Capri 2.8
- '91 Ford Sierra DOHC
- '91 Ford Sierra DOHC
- Mad Max
- akárhozzáisnyulhatvalamihez
A kipufogó elhelyezkedését és hangját, stb. a 6/1990-es KöHÉM rendelet szabályozza.
Nem rég olvastam bele újra és ha jól emlékszem az áll benne: oldalra kivezetett és az utas fülke alatt kivezetett kipufogót a jogszabály tilt. Vagyis, ha a gyári nem ilyen kialakitású, akkor engedélynélküli átt alakítás, ami forgalmi engedély elvételével jár, DE szerintem ilyenbe még senki nem ment bele (ahogy ti hívtátok) a kékek közül, mert nem is igazán tudják, hogy oldalra kivezetett kipufogóval mizú!
Mint ahogy Bogyó írta a Közlekedés Felügyeletet kell ebben a témában megkeresni.
Amúgy érdekes dolgok vannak a 6-os KöHÉM-ben, nagy-nagy ellent mondások.
De ha gondoljátok, otthon megnézem újra alapossaban, hogy mi szerepel a kipufogókról és be írom ide!?
Nem rég olvastam bele újra és ha jól emlékszem az áll benne: oldalra kivezetett és az utas fülke alatt kivezetett kipufogót a jogszabály tilt. Vagyis, ha a gyári nem ilyen kialakitású, akkor engedélynélküli átt alakítás, ami forgalmi engedély elvételével jár, DE szerintem ilyenbe még senki nem ment bele (ahogy ti hívtátok) a kékek közül, mert nem is igazán tudják, hogy oldalra kivezetett kipufogóval mizú!
Mint ahogy Bogyó írta a Közlekedés Felügyeletet kell ebben a témában megkeresni.
De ha gondoljátok, otthon megnézem újra alapossaban, hogy mi szerepel a kipufogókról és be írom ide!?
- Tibi
- rengetegetirogatide
az jó lenne, vagy 1 link ha kibogozható a szöveg :)Mad Max wrote:A kipufogó elhelyezkedését és hangját, stb. a 6/1990-es KöHÉM rendelet szabályozza.