Neked azért kicsit más a karbik helyzete. Ádámnak még ennyi hely sincs.SONI wrote:Hogy meg nyugtassalak. Tüte nem kell mert nem fér el. Ez van.
adamééé
Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28
- Süni
- OfficialGréTCSiTanárúr
- ClassicFord klubtag?: Igen
Re: adamééé
- Bogyo28
- Überführer
Amit a Papi mond, és belül van, azon sincs szervó.
http://www.rallydesign.co.uk/product_in ... ts_id=4029" onclick="window.open(this.href);return false;
Akkor már lehet kintre is rakni valami batárt szervó nélkül. ha kell van jó nagy yenki föfékem, szervó nélkül is talán életképes lehet. vagy ha az elektromosnak kicsit átszabjátok a tartókonzolját, és a motorját elteszed máshova, lehet helyet nyerni valamennyire. és a V6 kozénál ugy alakítottam át a tartót a tiedhez képest, hogy a főfék egy picit a kasztni felé van elforgatva és majdnem egyenesbe állítva. nekem a motorja a helyén van, de ha leszeded lehet még a kasztni felé hozni.
http://www.rallydesign.co.uk/product_in ... ts_id=4029" onclick="window.open(this.href);return false;
Akkor már lehet kintre is rakni valami batárt szervó nélkül. ha kell van jó nagy yenki föfékem, szervó nélkül is talán életképes lehet. vagy ha az elektromosnak kicsit átszabjátok a tartókonzolját, és a motorját elteszed máshova, lehet helyet nyerni valamennyire. és a V6 kozénál ugy alakítottam át a tartót a tiedhez képest, hogy a főfék egy picit a kasztni felé van elforgatva és majdnem egyenesbe állítva. nekem a motorja a helyén van, de ha leszeded lehet még a kasztni felé hozni.
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
...A Xikla...
- Süni
- OfficialGréTCSiTanárúr
Igen, de ezen külön van az első és hátsó kör, így már nem olyan bika nyomni.Bogyo28 wrote:Amit a Papi mond, és belül van, azon sincs szervó.

Meg evvel szabályozható az elosztás is.
- adam
- egyedülisszerelhet
Nekem ránézésre úgy tűnik, hogy nem könnyen férne be a kormányrúd alá. De lehet h tévedek...Süni wrote:Igen, de ezen külön van az első és hátsó kör, így már nem olyan bika nyomni.Bogyo28 wrote:Amit a Papi mond, és belül van, azon sincs szervó.
Meg evvel szabályozható az elosztás is.

Ha lenne egy v6 kozé féked akkor szívesen látnálak egy helyszíni méricskélésre és ötletelésreBogyo28 wrote: Akkor már lehet kintre is rakni valami batárt szervó nélkül. ha kell van jó nagy yenki föfékem, szervó nélkül is talán életképes lehet. vagy ha az elektromosnak kicsit átszabjátok a tartókonzolját, és a motorját elteszed máshova, lehet helyet nyerni valamennyire. és a V6 kozénál ugy alakítottam át a tartót a tiedhez képest, hogy a főfék egy picit a kasztni felé van elforgatva és majdnem egyenesbe állítva. nekem a motorja a helyén van, de ha leszeded lehet még a kasztni felé hozni.

Szervó nélkül nem gondolkozom egyenlőre - elég egyenlőre h a kormány sem az

Sosem lesz kész, csak alakul...
- Bogyo28
- Überführer
gyere ma a II. kerbe hozzánk, és méricskélhetsz bőven. ott áll a vas az utcán, otthon leszek.adam wrote:Ha lenne egy v6 kozé féked akkor szívesen látnálak egy helyszíni méricskélésre és ötletelésre![]()
...A Xikla...
...A Xikla...
- adam
- egyedülisszerelhet
Bogyo28 wrote:gyere ma a II. kerbe hozzánk, és méricskélhetsz bőven. ott áll a vas az utcán, otthon leszek.adam wrote:Ha lenne egy v6 kozé féked akkor szívesen látnálak egy helyszíni méricskélésre és ötletelésre![]()

meg a legjobb az lenne, hogy egy ilyen "csupasz" fékkel nézelődnénk az én motorteremben hogy lássuk (és ne csak én mint szakbarbár) azokat a méreteket.
(jelenlegi tudásom szerint az elektromosokból a 2.9 kozé a legjobban helytakarékos aminek még lehet esélye hogy elférjen - ezzel kéne méregetni)
- Tibi
- rengetegetirogatide
Nekem van otthon képem ilyen szervó+pedál érdekházasságról. Mondjuk én nem tenném a lábam közé 
Olyat is láttam, hogy anyó oldalon belül van szervódob. Feldobjam a képeket ha otthon leszek ?

Olyat is láttam, hogy anyó oldalon belül van szervódob. Feldobjam a képeket ha otthon leszek ?
1980 Capri MK3
- adam
- egyedülisszerelhet
kicsit nehéz szervizelni? vagy miért?Tibi wrote:Nekem van otthon képem ilyen szervó+pedál érdekházasságról. Mondjuk én nem tenném a lábam közé
anyó oldalon már elfér minden a motortérben - akár +1 sor4 isTibi wrote:Olyat is láttam, hogy anyó oldalon belül van szervódob.

dobd - van tárhelyTibi wrote:Feldobjam a képeket ha otthon leszek ?

- Bogyo28
- Überführer
igen, de a sima is jó lehet, mert leszedhető róla az ABS egysége, és egy kis lemez + csöcs kombóval megoldható, talán 1 cm van a kettő közt. Soni fényképén látszik egy ilyen megoldás...adam wrote:(jelenlegi tudásom szerint az elektromosokból a 2.9 kozé a legjobban helytakarékos aminek még lehet esélye hogy elférjen - ezzel kéne méregetni)
...A Xikla...
...A Xikla...
- Tibi
- rengetegetirogatide
Koccintás esetére szerintem jobb ha minél kevesebb cucc van ott.adam wrote:kicsit nehéz szervizelni? vagy miért?
Aki félmotort épít be ...adam wrote:anyó oldalon már elfér minden a motortérben - akár +1 sor4 is![]()

1980 Capri MK3
- adam
- egyedülisszerelhet
Ja hogy a térden vágás elkerülés végett - értemTibi wrote:Koccintás esetére szerintem jobb ha minél kevesebb cucc van ott.adam wrote:kicsit nehéz szervizelni? vagy miért?
Majd amikor egymás mellé áll a kettő kolbászzsír imitátor (ugye Protié az eredeti szín) megnézem h ki mennyire fog nevetniTibi wrote:Aki félmotort épít be ...adam wrote:anyó oldalon már elfér minden a motortérben - akár +1 sor4 is![]()

Félmotor = nagyobb hely a motortérben ?

Nekem tökölön kelleni fog a 400 méter mellé még 2km h meg is tudjak állni - vagy vmi fékezőernyő

+ az azért is jó mert le tudod takarni vele.adam wrote:meg is tudjak állni - vagy vmi fékezőernyő![]()
Halotti lepel

Álca háló

- Tibi
- rengetegetirogatide
Egyébként csak az elnevezés a Protié. Mi annak idején leegyeztettük, hogy ne legyen egyforma a két szín mert mindketten hasonlóban gondolkoztunk. Ettől még persze lehet tök egyforma színű a két verda. 

1980 Capri MK3
- adam
- egyedülisszerelhet
Bogyo28 wrote:igen, de a sima is jó lehet, mert leszedhető róla az ABS egysége, és egy kis lemez + csöcs kombóval megoldható, talán 1 cm van a kettő közt. Soni fényképén látszik egy ilyen megoldás...adam wrote:(jelenlegi tudásom szerint az elektromosokból a 2.9 kozé a legjobban helytakarékos aminek még lehet esélye hogy elférjen - ezzel kéne méregetni)

Azt mondod h az ABS mágnesszelepegység levehető és egy kicsit kifelé fordítva az egész akár lehet 2-3 cm hely a tűte és főfékhenger között?
Csak az a bibi, hogy azt találtuk ki h az airboxot felrakjuk a doblemezre és abba rakjuk a tütéket és 4 db flexibilis csővel kötjük rá a karbikra. Így a karbik nem viselnek többlet súlyt és rázkódhat a motor össze-vissza.