nem csatos hanem 5-ös váltó van benne ,én már így vettem...Süni wrote:Milyen váltó?Gáborka wrote:Tiszteletem az uraknak
A váltóba(5sebességes),és a difibe milyen és mennyi olaj kellene ,hogy jobb esetben legyen?
köszönöm a segítséget
MK I BLACK DEVIL V4 1.5
Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28
- Gáborka
- egyedülisszerelhet
- ClassicFord klubtag?: Igen
Re: MK I BLACK DEVIL V4 1.5
FORD CAPRI MK1 V4 1.7
- White Shark
- nagyonsokatirogat
A szintcsavarok megadják az oil mennyiségét.
- Gáborka
- egyedülisszerelhet
remek köszönöm,már csak azt szeretném megtudni,hogy miféle kell bele.White Shark wrote:A szintcsavarok megadják az oil mennyiségét.

FORD CAPRI MK1 V4 1.7
- White Shark
- nagyonsokatirogat
Ha az az 5-ös T9 akkor ATF ,ha öreg és kopott az ATF től már szólni fog akkor 85-90 hajtóműolaj,a diffibe szintén hajtóműolaj,de annak jót tesz a sűrű .
- Tibi
- rengetegetirogatide
http://www.burtonpower.com/tuning-guide ... guide.html" onclick="window.open(this.href);return false;
1980 Capri MK3
- szszaby
- rengetegetirogatide
Itt 75W90 -est ír, akkor melyik a jobb bele? Enyémbe ez van de hidegen passzosan vált.
Ford Capri MkI Essex
- Tibi
- rengetegetirogatide
Nekem is olyan volt, ezzel én úgy vagyok hogy leszarom, a gyáritól nem lesz bajaszszaby wrote:Itt 75W90 -est ír, akkor melyik a jobb bele? Enyémbe ez van de hidegen passzosan vált.

Hajtóművek terezésekor pl az olajat is meg kellett határoznunk annak idején...gondolom ha kopott szar málnakeverő , akkor könnyebben vált a Shark féle verzióval. Hogy belül mit mutat azt passzolom. Az mt75-be már atf kell ha minden igaz.
A type 5-be is csak azért tettem olajat mert úgy hallottam az a szokás

1980 Capri MK3
- White Shark
- nagyonsokatirogat
A későbbi kiadású T9 hez biztos hogy ATF kell .PL Tiszakécskén bontottunk egy sierrát a hétvégén ,jobbkormányos volt 73000 km volt benne ,feküdt a földön és csak felfelé tudtuk kivenni a váltót kardán nélkül ,70000 nél volt teljes szervízen gyönyörű piros olaj folyt ki belőle,színéből és állagából ítélve nem nagyon lehetett más,. de ezt az ATF -es megoldást már mástól is hallottam ,na azt a váltót sem hagytuk ott.
- Bogyo28
- Überführer
nálam is volt már olyan vas váltó, amiben piros olaj volt gyárilag (hogy ATF azt így izlelésre nem tudtam eldönteni), viszont a legtöbben ez az igen büdős hajtóműolaj szokott lenni, szinte mindíg folyik a kocsiba belőle amikor szállítok egyet, öröm kitakarítani. angol oldalon írják, hogy ne legyen GL5 olaj benne:
"The most important things are not to use a GL5 oil and not to use a grade with viscosity thicker than 80.
Although an 80 grade GL4 was original spec oil technology has moved on and personally I would use MTF-94 which is a high tech synthetic gearbox oil developed for Landrover it will give slick gear changes when cold and less transmission drag. Carlube make a suitable MTF-94 product."
valaki el tudja nekem mondani mi ez a GL4 meg GL5?
"The most important things are not to use a GL5 oil and not to use a grade with viscosity thicker than 80.
Although an 80 grade GL4 was original spec oil technology has moved on and personally I would use MTF-94 which is a high tech synthetic gearbox oil developed for Landrover it will give slick gear changes when cold and less transmission drag. Carlube make a suitable MTF-94 product."
valaki el tudja nekem mondani mi ez a GL4 meg GL5?
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
...A Xikla...
- szszaby
- rengetegetirogatide
A legfontosabb hajtóműolaj-szabvány az API GL szabványsorozat. Ezek közül – a manapság használatos közlekedési olajok esetében – gyakorlatilag kizárólag az API GL-4 és API GL-5 szabványokkal találkozunk. A különbséget röviden összefoglalva: az API GL-5 jobban tűri az extrém nyomást, ezért bizonyos hajtóművekhez – különösen differenciálművekhez – ilyen minőséget írnak elő. Ahol erre nincs szükség, ott jellemzően API GL-4 az előírás. Ez általában nem váltható ki API GL-5 minőségű olajjal, mert a GL-4-re tervezett hajtóművek alkatrészei sokszor nem kompatibilisek a GL-5 olajok agresszív adalékaival.
Ford Capri MkI Essex
- Süni
- OfficialGréTCSiTanárúr
A piros olaj nem jelent feltétlenül ATF-et. Több gyártónak is a szintetikus hajtóműolaja piros.
- Blant
- nagyonsokatirogat
Nekem GL5 van a type 9-ben. Lehet, hogy nem kéne
Mondjuk én ATF-et nem tennék bele. Azt olyan váltókba szokták előírni, ahol a szinkrongyűrűk spéci anyaga megköveteli ezt.

A hangom, a rangom tartom pardon
NEM ELADÓ!
A kedvem, a lelkem, a nemem, a szlengem
NEMM ELLADÓÓ
'78 Ford Capri mkIII Ghia 2,8i EFI, az imádott!
'85 Ford Fiesta mkII 1.6D, az Istencsászár, az 5literrel rohangálós, a hidegben is beindulós.
NEM ELADÓ!
A kedvem, a lelkem, a nemem, a szlengem
NEMM ELLADÓÓ
'78 Ford Capri mkIII Ghia 2,8i EFI, az imádott!
'85 Ford Fiesta mkII 1.6D, az Istencsászár, az 5literrel rohangálós, a hidegben is beindulós.
- Gáborka
- egyedülisszerelhet
Tiszteletem az uraknak
Ha nem nagyon van (igazából nincs) töltésem mit javasolnak az urak merre érdemes a hibát keresni?

Ha nem nagyon van (igazából nincs) töltésem mit javasolnak az urak merre érdemes a hibát keresni?

FORD CAPRI MK1 V4 1.7
- White Shark
- nagyonsokatirogat
Akksi,motor,doboz közös testkábel oxidációja ,vagy meg nem léte . Generátorhalál (mk1 nél dinamó). Töltéskábel a kötegben valamelyik csatlakozásnál zöld porrá oxidálódva a bandázsszalag alatt (ez ritkább esetbe mert ilyenkor más probléma is előkerül ). Először a motortestet tisztítanám meg ,van olyan lehetőség is hogy a gumibakot hidalom át alul felül átkötő vezetékkel 10-es rézsaruk közé vastagabb rézkábellel a bölcső és a motortartó bak között. De ha megvan a gyári akksi ,doboz ,motor testkábeled akkor először azt tisztítsd meg ,csak utána kezdj gyanakodni a generátorra ez az olcsóbb . De innen a távolból bármi lehet , sötétben minden kutya fekete !
- Bogyo28
- Überführer
csak egy tipp: ha a müszerfal nincs a helyén, vagy szar benne a visszajelző izzó, akkor nem lesz töltés...
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
...A Xikla...
...A Xikla...