Hengerfejtömítés korrekció (zömülés )
Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28
- szszaby
- rengetegetirogatide
- ClassicFord klubtag?: Igen
Re: Hengerfejtömítés korrekció (zömülés )
Szépen megette valami azt a vízpumpát.
Ford Capri MkI Essex
- Tibi
- rengetegetirogatide
Kivetted a pukifóliából és 1 órát ment a soha nem használt vízpumpa ?
1980 Capri MK3
-
- nemleszgondhasegítis
és mit mit leltél a mágnessel a lapátdarabokon kívül 
Valaminek még a rendszerbe kellett kerülnie...( letörnie) - ilyet mok csónakmotoron csinál egy jó kavics.

Valaminek még a rendszerbe kellett kerülnie...( letörnie) - ilyet mok csónakmotoron csinál egy jó kavics.
- White Shark
- nagyonsokatirogat
Csak a lapátokat ,és azt se mindet ,tovább kell bontanom !Bubor wrote:és mit mit leltél a mágnessel a lapátdarabokon kívül
- Tibi
- rengetegetirogatide
Tibi wrote:Kivetted a pukifóliából és 1 órát ment a soha nem használt vízpumpa ?

1980 Capri MK3
- driver
- akárhozzáisnyulhatvalamihez
Az asszony meg majd kihe.....l, hogy a ruhaszáritón tartod az alkatrészt.
Valami lesz a blokkban, a viztérben, csak úgy magától nem törik le a lapát.Ez mechanikai sérülés.
Vagy... nem vetted észre amikor összeraktad, hogy a "jó lesz ez még valamire" cimű dobozból vetted elő.
Valami lesz a blokkban, a viztérben, csak úgy magától nem törik le a lapát.Ez mechanikai sérülés.
Vagy... nem vetted észre amikor összeraktad, hogy a "jó lesz ez még valamire" cimű dobozból vetted elő.

- capriv6
- egyedülisszerelhet
Volt alatta tömítés? Vagy csak paszta?
Mert találkoztam már olyannal hogy a paszta tul vékony volt és a lapátok beleértek (nekinyomodtak) a falhoz.
Ilyenkor kézzel forgatva lehet érezni hogy surlodik.
Azóta pumpa alá tömítést és pasztát is rakok!
Egyébként gratula a kitartáshoz....
Mert találkoztam már olyannal hogy a paszta tul vékony volt és a lapátok beleértek (nekinyomodtak) a falhoz.
Ilyenkor kézzel forgatva lehet érezni hogy surlodik.
Azóta pumpa alá tömítést és pasztát is rakok!
Egyébként gratula a kitartáshoz....
- White Shark
- nagyonsokatirogat
Egyben válaszolva Tibi kérdésére is ,dobozból vettem elő ,de használt volt ,azért raktam el ,mert hibátlannak tűnt ,a driftnap előtt raktam fel ,mert már arra is gondoltam ,hátha ez a baj a melegedésre ,nem volt alatta tömítés ,de nem ért bele semmibe ,annak nyomának kellene lennie az első pajzson .Szemrevételezésre azt állapítottam meg ,hogy hibátlan ,tömszelence még most is kifogástalan ,tengely nem lóg ,hangot nem ad ,szétszedés előtt nem folyott ,biztonsági túlfolyók szárazok voltak,ezért szétszedem ,leszedem egy rosszról az öntvénylapátot és megkapja azt,mók -nemmók ez van ,amíg 10 papír fölött van egy szaros vízpumpa addig megy a szarból várépítés ,de legalább nem unatkozok !De biztos ami biztos ,legközelebb tömítéssel rakom össze.driver wrote:Az asszony meg majd kihe.....l, hogy a ruhaszáritón tartod az alkatrészt.
- White Shark
- nagyonsokatirogat
Délután ráértem ,itt volt a haverom szétfűztük a blokkot ,csak egy hibát találtunk de nagyot ,szerintem megint túlhúztam ,ezt a normál egyszerű gyári alkatrészek nem bírják ,íme a példa ,a gyűrű hibátlan ,a horony törött ,ebből is tanultam ,kis pénz -kis foci !
- Bogyo28
- Überführer
tömítrés nélkül már én is szoptam be vízpumpát, nagy kényszerben volt már spirálfüzet fedele + paszta...White Shark wrote:Egyben válaszolva Tibi kérdésére is ,dobozból vettem elő ,de használt volt ,azért raktam el ,mert hibátlannak tűnt ,a driftnap előtt raktam fel ,mert már arra is gondoltam ,hátha ez a baj a melegedésre ,nem volt alatta tömítés ,de nem ért bele semmibe ,annak nyomának kellene lennie az első pajzson .Szemrevételezésre azt állapítottam meg ,hogy hibátlan ,tömszelence még most is kifogástalan ,tengely nem lóg ,hangot nem ad ,szétszedés előtt nem folyott ,biztonsági túlfolyók szárazok voltak,ezért szétszedem ,leszedem egy rosszról az öntvénylapátot és megkapja azt,mók -nemmók ez van ,amíg 10 papír fölött van egy szaros vízpumpa addig megy a szarból várépítés ,de legalább nem unatkozok !De biztos ami biztos ,legközelebb tömítéssel rakom össze.driver wrote:Az asszony meg majd kihe.....l, hogy a ruhaszáritón tartod az alkatrészt.
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
- White Shark
- nagyonsokatirogat
Nemrég hívott a hengerfejes ,mindkét hengerfej átment a nyomáspróbán és nem repedt ,csak hullámos ,ezért síkolás lesz ,és megy vissza.
- White Shark
- nagyonsokatirogat
Elészült a blokk ,főtengely ,dugókra a hajtókarok felfűzve ,megvannak a csapágyak ,tisztítás, festés ,számolás ,és elkezdem ősszefűzni.
-
- nemleszgondhasegítis
Nézd a jó oldalát-legalább nem kellett másikat keresnedWhite Shark wrote:Nemrég hívott a hengerfejes ,mindkét hengerfej átment a nyomáspróbán és nem repedt ,csak hullámos ,ezért síkolás lesz ,és megy vissza.

Kitartást, fog ez még dörögni!

- White Shark
- nagyonsokatirogat
Erre én is rákérdeztem ,az volt a válasz _-V motor nem csavarodik - na ez van !