nyujoe

A forum látogatói álltal épített verdák...

Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28

sony5
akárhozzáisnyulhatvalamihez

Re: nyujoe

Post by sony5 »

Véletlenül nem Capriból van a kerités ? :mrgreen:
Mert akkor megyünk elvontatjuk valamejk este :mrgreen:
Capri 1974 MKII
Capri 1981 MKIII
Mondeo Kombi MKIII
nyujoe
egyedülisszerelhet
ClassicFord klubtag?: Nem

Post by nyujoe »

...beletörtem a leömlő tőcsavart a hengerfejbe... :smt076 :smt076 :smt013 :smt013 :smt119 :smt119 :smt095 :smt095 :smt086 :smt086 :smt068 :smt068 :smt068 :smt068 :smt073
...hát persze hogy az utolsó simítás lett volna és motor-váltó egyben, pöpec, lefestve, újítva beszerelésre várva...
...de neeeeeem :smt068 :smt068 :smt068 :smt068
...olyan ideges lettem hogy nagyon...egész eddig sikerült megúszni szopás nélkül a motor szét-össze témát...
"Az arany egy halott fém, míg a szarból új élet fakad."

1972 Ford Capri MKI 2.0 V6
1982 Ford Capri MKIII 2.0 R4
Iván

Post by Iván »

kiszedted már?
ha nem akkor tudok két jó megoldást:
-tört csavar kihajtó.
-hegessz egy anyát a csavar szárára kcsit melegitsd körbe a furatot és óvatosan hajtsd ki.
ezek persze csak akkor működnek ha van egy kis feje a csavarnak és nem a hengerfej síkjában tört el.
egyébként szorry mert tényleg elég szopós lesz kiszedni :pia: .na meg pont most pont egy ilyen.....én is jártam hasonló képpen. :evil:
nyujoe
egyedülisszerelhet
ClassicFord klubtag?: Nem

Post by nyujoe »

...nem lóg ki semennyit, egyébként sérült volt a csavar, korábban megnyúzhatták mert be volt repedve, és külön látszik a friss törés...
...persze ezt előtte nem láttam :evil:
...kifúrom kisebb fúróval, majd menetvágó...valszeg...
"Az arany egy halott fém, míg a szarból új élet fakad."

1972 Ford Capri MKI 2.0 V6
1982 Ford Capri MKIII 2.0 R4
levelboss
nagyonsokatirogat
ClassicFord klubtag?: Igen

Post by levelboss »

Fúúú barátom... :( sajnálom
Ford Capri 1978 2600 GT :D
daniv6

Post by daniv6 »

Akkor az anyát egy acsavarnál kisebb atmérőjű fúróval át kell fúrni, aztán célszerű ugyanonnan az anyát meg kell fúrni megint csak egy vastagabbal, de nem teljesen át (ez azért kell, hogy nagyobb felületen és pontosabban tudj hegg-ni, vagyis egy tölcsért kell fúrni az anyába), és így ráhelyezve a törött csavarra,a furaton keresztűl rá lehet hegg-ni.
csak azért is......batman
szszaby
rengetegetirogatide

Post by szszaby »

daniv6 wrote:Akkor az anyát egy acsavarnál kisebb atmérőjű fúróval át kell fúrni, aztán célszerű ugyanonnan az anyát meg kell fúrni megint csak egy vastagabbal, de nem teljesen át (ez azért kell, hogy nagyobb felületen és pontosabban tudj hegg-ni, vagyis egy tölcsért kell fúrni az anyába), és így ráhelyezve a törött csavarra,a furaton keresztűl rá lehet hegg-ni.
Ebből én semmit se értek. :oops: :smt017
Ford Capri MkI Essex
Zacy

Post by Zacy »

daniv6 wrote:Akkor az anyát egy acsavarnál kisebb atmérőjű fúróval át kell fúrni, aztán célszerű ugyanonnan az anyát meg kell fúrni megint csak egy vastagabbal, de nem teljesen át (ez azért kell, hogy nagyobb felületen és pontosabban tudj hegg-ni, vagyis egy tölcsért kell fúrni az anyába), és így ráhelyezve a törött csavarra,a furaton keresztűl rá lehet hegg-ni.

Ezt régebben én is így csináltam, mostmár nem. most már úgy szoktam hogy kifúrom a 8-as csavart 9-essel,csinálok egy egy egy tizeddel nagyobb csaport a menet másik végére osztannék hengerfejet felmelegítem olyan 300-400 fokra kemencében, beleütöm csapot aminek a másik vége menetes, és az oda szépen belezsugorodik..
Ford Capri MkII 1977 2.0V6
szszaby
rengetegetirogatide

Post by szszaby »

Zacy wrote:

Ezt régebben én is így csináltam, mostmár nem. most már úgy szoktam hogy kifúrom a 8-as csavart 9-essel,csinálok egy egy egy tizeddel nagyobb csaport a menet másik végére osztannék hengerfejet felmelegítem olyan 300-400 fokra kemencében, beleütöm csapot aminek a másik vége menetes, és az oda szépen belezsugorodik..
De hogy lehet az anyát kisebbel megfúrni amikor azon már van egy furat?
Ford Capri MkI Essex
sony5

Post by sony5 »

én is ugyanígy jártam az eggyik tőcsavarral nekem is félig el volt nyíródva és nekem meg sikerült beszakitani persze én se láttam ha egyszer ráveszem magam akkor megfúrom kissebb fúróval és tőcsavarkiszedővel szedem ki,de addig hagy basszon ott nem 2perc megcsinálni!
Capri 1974 MKII
Capri 1981 MKIII
Mondeo Kombi MKIII
Tibi
rengetegetirogatide

Post by Tibi »

ha tudsz fúrj bele lyukat ( gondolom ez nem lesz egyszerű ), üss bele egy torx fejet és csavard ki
1980 Capri MK3
capriv6
egyedülisszerelhet

Post by capriv6 »

Vidd el gépmühehybe a HF-t és ott kiszedik..
Inkább mint te házilag szétfurd az egészett fölleg ha a beletört felület nem sík és nem lóg ki..
Tudom nem olcso de legalább profi lessz....
vasparipa
egyedülisszerelhet

Post by vasparipa »

A ráhegesztős, fúrós- faragós, ill. a gépműhelyes hozzászólásban is van igazság. Nekem eddig a törtcsavar-kiszedős megoldáson kívül minden bevált, azzal ugyanis 2x próbálkoztam. Egyszer a szerszámot törtem bele ( persze lehetett rossz minőségű ), másodjára meg szétrepesztettem az öntvényt. Ekkor fogtam az egész készletet, és eldobtam a pics@ba. Mindenesetre ha így-ha úgy sikerül is kiszedni a csavart, a menetbe tessék újra belehajtani a menetfúrót, és tessék új csavarokat alkalmazni, mert ez kényes terület, ha az öreg szar fáradt csavarokkal próbálkozol, megint előFORDulhat!!! :fcp45:
Negatív!...Az alkoholmentes sör nem szerepel az adatbázisomban!!!
daniv6

Post by daniv6 »

szszaby wrote:
Zacy wrote:

De hogy lehet az anyát kisebbel megfúrni amikor azon már van egy furat?

Jaj bocs :idea: :oops: Nem anyát kell átfúrni, hanem egy hatlapú csavar fejét, (mondjuk ami letört, bár az kicsi), inkább egy nagyobbat. Azé' kel kisebbel mint a beletört csavar, hogy nehogy hozzáhegeszd a hengerfejhez.
Így már jó nem?
csak azért is......batman
szszaby
rengetegetirogatide

Post by szszaby »

Tökéletes.
Ford Capri MkI Essex
Post Reply