six-ball keddre lesz kész a rövidített kardánnal...Töcs wrote:Bogyó féle megoldás ennél hegesztősebb (a kötelező ugyetomtom wrote:a t9-cel nekem is ebbe a szögbe állt be a helyére. jobb híján (mivel kegyetlenül rázott a kardán és nem utolsó sorban majdnem meghülyültem mire betettem a hardyba a 3 csavart) a kardáncsapágy házát elhúztam a kasztnitól alátétekkel kb 1.5 cm-t, és a váltótartóbak szilentje, és a váltó közé is bement néhány alátét a váltó megemelése céljából. így elfogathatóra állt be. a motortartóbak alacsonyabbra történő cseréje ha jól emlékszem azért nem működött, mert vagy a stabrúd, vagy a bölcső pár mm-re van az olajteknőtől.). Váltótartó laposabb (Feri bátyámnak el ne felejtsem visszavinni a kölcsöndarabot) és zártszelvényből készült a szintező, Adam művek lefényezte, kifúrta, felrakta, olyan gyorsan hogy észre sem vettük, míg a golyós kardánt majdnem (
) elsőre összeraktuk Kálmi Mester Úrral. Ha kész lesz a kardán is, meg kap kevéssé mók kipufogót, következik a tesztelése. Képekkel illusztrálás "Coming soon". A segítséget meg köszönöm mindenkinek újfent!
OFF Taunus Turnier Töcs
Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28
- Bogyo28
- Überführer
- ClassicFord klubtag?: Igen
Re: OFF Taunus Turnier Töcs
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
...A Xikla...
- Bogyo28
- Überführer
a gumi eléggé málós már, abba simán belehajtottál ennyit. ami nekem volt hasonló scorpioról, annak viszont a csavarjai nem stimmeltek, nagyobb volt a kerület a hardiban mint a kardánban, nem lehetett összecsavarni őket. a végleges megoldás az lesz, hogy elöl keresztes cucc lesz mint a capriban, csak le kell rövidíteni kb 30mm-el, a hátsó rész meg golyós, mint a 2.8i kardán. annak már mindent birnia kell. meg kapott custom váltotartó kiflit...White Shark wrote:Abba a hardyba hogy tudtátok beleerőszakolni azt a három csavart ,nem hiányzik onnan egy tárcsa ,mint távtartó?
...A Xikla...
...A Xikla...
- SONI
- T.O.C.B.
Vérig sértettélTöcs wrote:Bogyó féle megoldás ennél hegesztősebb (a kötelező ugyetomtom wrote:a t9-cel nekem is ebbe a szögbe állt be a helyére. jobb híján (mivel kegyetlenül rázott a kardán és nem utolsó sorban majdnem meghülyültem mire betettem a hardyba a 3 csavart) a kardáncsapágy házát elhúztam a kasztnitól alátétekkel kb 1.5 cm-t, és a váltótartóbak szilentje, és a váltó közé is bement néhány alátét a váltó megemelése céljából. így elfogathatóra állt be. a motortartóbak alacsonyabbra történő cseréje ha jól emlékszem azért nem működött, mert vagy a stabrúd, vagy a bölcső pár mm-re van az olajteknőtől.). Váltótartó laposabb (Feri bátyámnak el ne felejtsem visszavinni a kölcsöndarabot) és zártszelvényből készült a szintező, Adam művek lefényezte, kifúrta, felrakta, olyan gyorsan hogy észre sem vettük, míg a golyós kardánt majdnem (
) elsőre összeraktuk Kálmi Mester Úrral. Ha kész lesz a kardán is, meg kap kevéssé mók kipufogót, következik a tesztelése. Képekkel illusztrálás "Coming soon". A segítséget meg köszönöm mindenkinek újfent!

Ha már mindenkit felsoroltál név szerint

SONI,CSAK EGYGÁZ LÉTEZIK A PADLÓ ))))
Fsz.25.pont http://www.fordcapri.hu/forford3/viewto ... f=7&t=1581" onclick="window.open(this.href);return false;
Fsz.25.pont http://www.fordcapri.hu/forford3/viewto ... f=7&t=1581" onclick="window.open(this.href);return false;
- Töcs
- akárhozzáisnyulhatvalamihez
Köszönöm a segítséget Soni Úrnak, Krisztiánnak a házért meg a csapágyért, Bogyónak, Ádámnak, Kálminak, ööö Anyukámnak, Apukámnak, a szomszédomnak,...és mindenkinek aki bármit tett a postásautóértSONI wrote:Vérig sértettélTöcs wrote:Bogyó féle megoldás ennél hegesztősebb (a kötelező ugyetomtom wrote:a t9-cel nekem is ebbe a szögbe állt be a helyére. jobb híján (mivel kegyetlenül rázott a kardán és nem utolsó sorban majdnem meghülyültem mire betettem a hardyba a 3 csavart) a kardáncsapágy házát elhúztam a kasztnitól alátétekkel kb 1.5 cm-t, és a váltótartóbak szilentje, és a váltó közé is bement néhány alátét a váltó megemelése céljából. így elfogathatóra állt be. a motortartóbak alacsonyabbra történő cseréje ha jól emlékszem azért nem működött, mert vagy a stabrúd, vagy a bölcső pár mm-re van az olajteknőtől.). Váltótartó laposabb (Feri bátyámnak el ne felejtsem visszavinni a kölcsöndarabot) és zártszelvényből készült a szintező, Adam művek lefényezte, kifúrta, felrakta, olyan gyorsan hogy észre sem vettük, míg a golyós kardánt majdnem (
![]()
![]()
Ha már mindenkit felsoroltál név szerint

Èn sosem iszom rèszegen...
1980 Ford Capri 2.3
1980 Ford Taunus Turnier 2.0
1980 Ford Capri 2.3
- tomtom
- egyedülisszerelhet
Töcs wrote:egyébként a kérdés a nem síkban lévő váltótartó felfogatásra vonatkozott. Ez minden tau-ban ilyen?tomtom wrote:a t9-cel nekem is ebbe a szögbe állt be a helyére. jobb híján (mivel kegyetlenül rázott a kardán és nem utolsó sorban majdnem meghülyültem mire betettem a hardyba a 3 csavart) a kardáncsapágy házát elhúztam a kasztnitól alátétekkel kb 1.5 cm-t, és a váltótartóbak szilentje, és a váltó közé is bement néhány alátét a váltó megemelése céljából. így elfogathatóra állt be. a motortartóbak alacsonyabbra történő cseréje ha jól emlékszem azért nem működött, mert vagy a stabrúd, vagy a bölcső pár mm-re van az olajteknőtől.
tényleg furán néz ki a képen, de nem emlékszem hogy milyen az enyémen.
- capri mkII '76 2.3
- tau tcII '79 1.6 GT
- tau tcII '79 1.6 GT
- Nitrobuster
- egyedülisszerelhet
Sajna én se tudok segíteni felfogatás ügyben. Szerencsére még a kocsi alját se nagyon láttam
.
De ha jössz majálisra megengedem, hogy becsúsz alá
A váltótartó az tudom, hogy capriét kell átfúrni és kész a mű.

De ha jössz majálisra megengedem, hogy becsúsz alá

1978 MkIII LimaTI AiResearch T3 boosting 0,7bar
- daytona
- egyedülisszerelhet
2 honapja bontottam szet egy Taut, pont ilyen volt annak is a valtofelfogatasa. Eredetinek tunt a lemez. Azert is neztem meg, mert az en Taumon sajnos athegesztettek a felfogatasokat az A4LD miatt.
azannyaparasztja!

Ford Taunus Knudsen 1975
Ford Sierra XR4i 1983
Fiat 125P 1977
Volvo V70 1998
Renault Clio 1.2 8v 2004
Honda CB500T 1976
Ford Sierra XR4i 1983
Fiat 125P 1977
Volvo V70 1998
Renault Clio 1.2 8v 2004
Honda CB500T 1976
- Töcs
Gyárinak tűnik csak nem értem a funkcióját. Dehát így van oszt kész!
1980 Ford Capri 2.3
1980 Ford Capri 2.3
- Töcs
ill mostmár így.Töcs wrote:Gyárinak tűnik csak nem értem a funkcióját. Dehát így van oszt kész!
SONINAK IS KÖSZ!!

- Attachments
-
- Kép2740.jpg (119.75 KiB) Viewed 14547 times
1980 Ford Capri 2.3
1980 Ford Capri 2.3
-
Töcs úr azt lehet tudni milyen tipus váltotartó bakját használtátok?
Granada 1977 2.0i V6
- Töcs
Bogyó féle, de szerintem ő sem tudja biztosan mié. Találtuk :) De a lyukak nem voltak jó helyen és a magasságot is zártszelvénnyel lőttök be ahogy láccccik is a képen. Type9 megy a miliTAU-ra?Árpi wrote:Töcs úr azt lehet tudni milyen tipus váltotartó bakját használtátok?
jamég annyi hogy nem ilyen kifli formájú hanem egy viszonylag egyenes ez.
1980 Ford Capri 2.3
1980 Ford Capri 2.3
- Bogyo28
- Überführer
capri egyenes váltótartó az...Töcs wrote:Bogyó féle, de szerintem ő sem tudja biztosan mié. Találtuk :) De a lyukak nem voltak jó helyen és a magasságot is zártszelvénnyel lőttök be ahogy láccccik is a képen. Type9 megy a miliTAU-ra?Árpi wrote:Töcs úr azt lehet tudni milyen tipus váltotartó bakját használtátok?
jamég annyi hogy nem ilyen kifli formájú hanem egy viszonylag egyenes ez.
...A Xikla...
...A Xikla...
- Töcs
És mielőtt ez a topic elveszik a süllyesztőben ide is tolok pár képet. Itt sajnos több esemény is volt de fejődés előrefel nem.
- Attachments
-
- muhaha...azért még magamnál vagyok. Nem vagyok se Máté...se Ági :-D
- Kép2039.jpg (108.74 KiB) Viewed 13834 times
1980 Ford Capri 2.3
1980 Ford Capri 2.3
- Töcs
keresem a képeket erősen.
tehát 2014 nov körnékén megnéztem az autó alját. nem jókedvvel másztam ki az aknából
tehát 2014 nov körnékén megnéztem az autó alját. nem jókedvvel másztam ki az aknából
- Attachments
-
- IMG_20150102_160257.jpg (168.09 KiB) Viewed 13833 times
1980 Ford Capri 2.3
1980 Ford Capri 2.3
- Töcs
aztán itt volt ez az eső beázás. kéderre gyanakodtam meg bedugóztam több körben pár lyukat aztán meglett a kis genyó jawa-k voltak
- Attachments
1980 Ford Capri 2.3
1980 Ford Capri 2.3