érdekes dolgok a nagyvilágból:)

kötetlen topic...:)

Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28

CapriTurbo
akárhozzáisnyulhatvalamihez

Re: érdekes dolgok a nagyvilágból:)

Post by CapriTurbo »

Pudva wrote:
CapriTurbo wrote:
Pudva wrote:A Capri régi és mostani presztizséről, csak egy régi forumhozzászólásomat szeretném idézni 8)
http://www.fordcapri.hu/forford3/viewto ... %A1m#p2729" onclick="window.open(this.href);return false;
Elmentél, és megkerested azt a titkárnőt mi? :smt037
Perxe az öregek otthonában pont látogatási idő volt :twisted:
Legalább egyszemélyes szobája van, vagy mindjárt az autóba :smt008
gigford
egyedülisszerelhet
ClassicFord klubtag?: Igen

Post by gigford »

Mad Max wrote:Igazad van! Elfogult vagyok, nem kicsit. Erre már rá jöttem egyedül is.
DE
Hogy sose lett volna és ne lenne presztizse!??!! Ezt kétlem, vitatom és tagadom, erőssesn!!! Régen, amikor kisgyerek voltam és édesapám autózott Vele, akkor is csodálták, csak akkor még volt másnak is a környéken.
Ma amikor én (mint ahogy Ti is) autózok Vele, most is csodálják, annyi külömbséggel, hogy most már csak nekem van a környéken, főleg működő képes :) .
Vagy miért mondják a Caprira, hogy LEGENDA? Miért ezt az autót mutogatják az európai régi autók közül a Discoveryn? Felújítják, versenyeznek vele stb. stb. Itt gondolok például az utolsó kis filmre, az szszaby utánzatra :D .

Végig néztem a használtautó.hu veterán kínálatát nem is oly rég, az elejétől a végéig. És volt ott példa mindenre alacsony és magas árra is! Köllene a sossebnek 8 milióért egy Csajka vagy mi a faxom.

Viszont abban igazad van, hogy azért az átalakított, II-ből III-ra meg össze vissza, nem fognak ennyit adni. Ezt belátom, hogy sok! De szép és annyit kér érte amennyit akar!

És hogy a CAPRI ne lenne nagy szám, mutass ennél nagyobb számot nekem :!: :!: :!: Nehéz lessz....

Ahogy irtam is, NAGY presztizse nem volt és nem is lesz. Nem mondtam, hogy egyáltalán nem volt. Úgy irom, hogy 3 millás presztizse nem lesz. Annyi pénzért sokkal szebb, jobb autót lehet venni, lehet abba akármilyen könyöktámasz meg recaro... Átlagember nem tudta megvenni akkoriban, de a krémje mást vett.
Ha magadtól nem találsz a caprinál nagyobb számot az a te dologod.

Lesertéstápozni egy BMW-t? Te nagyon álomvilágban élsz... :wink:
Blant
nagyonsokatirogat

Post by Blant »

Ahelyett a gyönyörű Capri helyett egy kockalámpás Camarot????? :shock: :shock: :shock:
Ne haragudjatok... nem szoktam izlésről vitázni, (a 2-es nekem is a szívem csücske), de ez EGY RAKÁS SZAR!!! és ha 5 millát költesz rá akkor is csak egy rakás szar marad... Azért mert V8... (az oldalán 5.0-val a hirdetésben5.7-el...) A Capri fényévekkel jobb tőle...
Nem beszélve arról, hogy soha nem hozol helyre 2 millából egy ilyet igényesen... Egy Capri tényleg igényes felújítása tuninggal is több, mint 2M (tudom, mert csinálom)

Gigford... Rólad meg meg kell tudnom, hogy csak pénzhiányból Caprizol??? Nem vitatkozni akarok, de ha csak azért Caprizol, mert nincs pénzed másra, akkor szerintem inkább add el... Én azért vettem, mert 6 évesen beleszerettem és ez azóta is tart... És ha lesz pénzem egy GT500-as mustangra, akkor is ott fog állni a Capri a garázsomba és ugyanúgy szeretem majd. MI AZ, HOGY PREZTIZS??? KIT ÉRDEKEL??? (és ez picit MAD-MAX-nak is szól) Azt gondolom, hogy aki azért választ, vagy nem választ egy veteránautót, mert annak ilyen vagy olyan preztizse van... attól igen távol áll a veteránautózás szellemisége.... Ha 10X ennyi pénzem lenne, akkor is ebben ülnék, és ez azért van, és most is azért ülök benne, mert ezt szeretem. Ha 6-os BMW-t szeretnék, vagy régi sl Mercit, akkor nem lenne Caprim, hanem gyüjtenék arra, amit szeretnék. A Capri iránti érdeklődést nem az határozza meg, hogy anno egy olcsó népautó volt, mert azóta veterán lett. Világszerte méregdrága tuningcuccok hekatombáit kínálják hozzá Ausztráliától európán át, de még amerikában is. Tunerek és restaurátorok százai foglalkoznak vele. Nyilván azért, mert TECCIK NEKIK, ÉS MERT SZERETIK.
Továbbá... Mi határozzuk meg, hogy MENNYIBE KERÜL,... Mert ha nem lehet majd szép Caprit kapni 3MFt-alatt, akkor lesz preztizse, mert azok fogják tudni majd megvenni, akiknek van ennyijük, de ehez az is kell, hogy olyanoknál legyenek a Caprik, akik azért tartják, mert SZERETIK és ha becsúszik egy-két milla, akkor nem kukázzák le szarért-hugyért, hogy egy nagyobb preztízsű autóba üljenek át...

És ami a legviccesebb... ha abból indulok ki, hogy mennyiben van az én vasam és hol tart a Tied (jóval előrébb) akkor már rég túl vagy Te a 3 misin... (2-n már én is...) Akkor mért ebbe ölöd a pénzt?

Bocs, mindenkitől a kirohanásért, de ez a téma megtetézve ezzel a Camaroval kiverte a biztosítékot... :evil:
A hangom, a rangom tartom pardon
NEM ELADÓ!
A kedvem, a lelkem, a nemem, a szlengem
NEMM ELLADÓÓ

'78 Ford Capri mkIII Ghia 2,8i EFI, az imádott!
'85 Ford Fiesta mkII 1.6D, az Istencsászár, az 5literrel rohangálós, a hidegben is beindulós.
gigford
egyedülisszerelhet

Post by gigford »

Huuu Bence te telleg tulporogtel :)
Elolvastam parszor amit irtal, hogy mi is a mondandod, de nem mindent ertek belole. Hogy jon ide a penzhiany meg a tuning?

Egy akarmilyen szepen felujitott 2.3as capri NEM ER 3 milliot. Es nem is lehet eladni annyiert. Nem azert, mert nincs ra penze az embereknek, hanem azert mert nem volt akkora kultusza, imidzse es nem is lesz, sose, hogy 3 milliot kifizessen erte valaki!

Talan korbe kene nezni kulfoldi oldalakon mennyiert mennek el veteran - es nem Mk3 - caprik. Barkinek megmutatnad ezt a mk3at szerte europaban, mindenki sokallna erte.

Azt meg ne mondd, hogy ha rengeteg penzed lenne, akkor is biztosan capriban ulnel...ugyanmar...lenne egy GT500asod sose ulnel vissza a capriba. Mintha vennel egy plazma TV-t es neha nosztalgiabol az 55 centis regi TV-n neznel nehany filmet, mert hogy eleterzes meg satobbi...persze...

Azert oltem - mostmar nem olom - a sok lovet EVEK alatt, mert ahogy volt penzem mindig tudtam kolteni ra ezt azt. Igy kezdi mindenki. Nekem is a forma tetszett meg 22 evesen, odaig voltam meg vissza. Ha lett volna lovem mustangra vagy akarmilyen mas nivosabb, erosebb sportkocsira, azt vettem volna. Az itteni tagok 90%a ugy kezdett el caprizni mint en vagy te. Relative kispenzbol akatunk valami olyat ami nem atlagos. Keves ember van aki tobb millioval a zsebeben nezegetve a hasznaltautot amellett dont, hogy veszek egy 2.3as caprit es azzal milyen jo lesz...
proteus
rengetegetirogatide

Post by proteus »

Igaz amit mondasz, de ne fikázd már annyira azt a Camarot, mert nekem mondjuk nagyon bejön.
Alfa Romeo 145 1.6 boxer - 1995

MZ ES 125/1 - 1970
Hattyu
rengetegetirogatide

Post by Hattyu »

Még annyit hagy tegyek hozzá,hogy nekem inkább a kockásabb idomok tetszettek és ezzel nem azt mondom hogy nemn tetszik a capri,mert tetszik,nekem is votl egy kis fellángolásom amikor megláttam kb 4éve egyet a hasznaltauto.hu-n de aztán végülis Taunus lett belőle mert nekem ez a forma jobban bejön a kocka lámpáival.
Vehettem volna kör lámpásat is de nekem a kocka kellett az jobban tetszett.
A camaroról pedig annyit,hogy mindig tetszett nekem főleg azért mert 4 kis kocka lámpája van,szerintem szép,úgy mint a kocka lámpás firebird is!
És az hogy 2 misiből nem lehetne felújítani igényesen... hát ezzel azért vitáznék de nem teszem!
1 millióból nagyon sokat lehet dobni egy kocsin,kasznimunka ha szükséges,festés,és még a motorra is lehet költeni és mivel amerikai autó,mindent belehet hozzá szerezni és sokkal olcsóbban mint a németektől,sajnos erre már rájöttem :?
Nemrég hozattam vincsabbal karosszéria javító elemeket és valami horribilis mennyi pénzbe kerül pár "lemez" :evil:
Ez csak egy hozzászólás,senkivel nem akarok vitázni,ez az én véleményem!
Akinek tetszik tetszik,akinek nem annak nem,mindenki máshogy gondolja! :wink:
Sajnos drága az európai autó restaurálása és "tuningolása" de ez van! :mrgreen:
71' Taunus 2a 1.3 s4 to ??? :)(a feltámasztásos)
"A Remény hal meg utoljára!"
Trust no one!!
Mad Max

Post by Mad Max »

Gigford, te kezdesz kiszeretni a Capriból és ez számomra olyan megcáfolhatatlan tény, mint ahogy te vagy a saját véleményeddel!!! És erről megse próbálj meggyőzni, mert nem tudsz, mint ahogy téged se lehet!
Egy sertéstáp akkor is csak egy sertéstáp és rétinéger autó!
Európai autók között akkor is a Capri az egyik legszebb!
Amúgy nagyon csippázlak! Nagyon frankó Caprit építesz, csak kezdesz kiszeretni belőle, vagy már ki is szerettél!

Blant én se a presztizse miatt vettem a Caprit. A Ford nem egy presztízs márka, az egy közép márka. De a véleményem szerint akkor is nagyon nagyot alkottak a Caprival! Köszönöm nekik!

És ha rengeteg lóvém lenne, akkor is lenne Caprim, lenne egy fehér, egy kék, egy, piros és a mostani fekete!

Szebb európai autó akkor sincs a Caprinál esetleg hasonló szép, vagy majd nem olyan szép!
Az autó egy kifejezési eszköz.
Kifejezi az egyéniséged.

A Capri egy különleges autó!!!!!
Nitrobuster
egyedülisszerelhet

Post by Nitrobuster »

Hattyu wrote:Még annyit hagy tegyek hozzá,hogy nekem inkább a kockásabb idomok tetszettek és ezzel nem azt mondom hogy nemn tetszik a capri,mert tetszik,nekem is votl egy kis fellángolásom amikor megláttam kb 4éve egyet a hasznaltauto.hu-n de aztán végülis Taunus lett belőle mert nekem ez a forma jobban bejön a kocka lámpáival.
Vehettem volna kör lámpásat is de nekem a kocka kellett az jobban tetszett.
A camaroról pedig annyit,hogy mindig tetszett nekem főleg azért mert 4 kis kocka lámpája van,szerintem szép,úgy mint a kocka lámpás firebird is!
És az hogy 2 misiből nem lehetne felújítani igényesen... hát ezzel azért vitáznék de nem teszem!
1 millióból nagyon sokat lehet dobni egy kocsin,kasznimunka ha szükséges,festés,és még a motorra is lehet költeni és mivel amerikai autó,mindent belehet hozzá szerezni és sokkal olcsóbban mint a németektől,sajnos erre már rájöttem :?
Nemrég hozattam vincsabbal karosszéria javító elemeket és valami horribilis mennyi pénzbe kerül pár "lemez" :evil:
Ez csak egy hozzászólás,senkivel nem akarok vitázni,ez az én véleményem!
Akinek tetszik tetszik,akinek nem annak nem,mindenki máshogy gondolja! :wink:
Sajnos drága az európai autó restaurálása és "tuningolása" de ez van! :mrgreen:
Csak annyit fűznék hozzá, hogy a ford az kint is drága, de a gm termékei azok kint nagyon olcsók.
1978 MkIII LimaTI AiResearch T3 boosting 0,7bar
Blant
nagyonsokatirogat

Post by Blant »

Hattyú! Azért ne vitatkozzál, mert még sose csináltal ilyet! És a Taud sokkal szebb szvsz, mint a Camaro és V8nak meg V8 lesz az is :twisted:

Gigford. Tudom, hogy nem érted amit mondok, valszeg sose fogod, mertha TE kijelented, hogy ÉN nem fogok visszaülni a Capriba, ha lesz 10 millám, akkor szerintem hagyjuk ezt, mert szerintem fogalmad nincs, hogy én mit csinálnék, ha lenne 10 millám!!! Épp azért nem érted mit mondok, mert ezt gondolod. Én sose mondanám meg, hogy Te mit gondolsz... Nem a pénzem szabja meg, hogy mit szeretek és mi tetszik. Akkor lehetne swift GTI-m is.. az még olcsóbb és biztos megy úgy, mint a Caprim a mostani mocival.
Nem muszály mindenben egyet értsünk amúgy. Igyekeztem kultúrált maradni, szerintem sikerült is nagyjából és a véleményemhez tartom magam. Ha nem értünk egyet, az szerintem nem baj, de ne akard megmondani, hogy mit tennék, hogyha lenne x millióm!

Na yo8

Peace and love...
A hangom, a rangom tartom pardon
NEM ELADÓ!
A kedvem, a lelkem, a nemem, a szlengem
NEMM ELLADÓÓ

'78 Ford Capri mkIII Ghia 2,8i EFI, az imádott!
'85 Ford Fiesta mkII 1.6D, az Istencsászár, az 5literrel rohangálós, a hidegben is beindulós.
Tibi
rengetegetirogatide

Post by Tibi »

Mennyi mindent olvas itt az ember. Nem mondom, hogy odaadnám a Caprimat egy úgymond nívósabb autóért de mellette biztosan megtűrném . Úgy érzem van itt talán túl elfogult és kissé csalódott vélemény is. Urak kicsit szentségtörés de ki mit tűrne meg még a Capri mellet, tényleg kíváncsi vagyok, hogy milyen tipusok jönnek be nektek.

:?:
1980 Capri MK3
Mad Max

Post by Mad Max »

Hobbi autóra gondolsz? Mert ha igen adj 2-3 hetet, hogy utánna nézzek! És ez nem vicc.

Ez nem csak elfogultság, ha nem szerelem, rajongás és van szem nem csak nézésre, ha nem látásra is, látni, hogy mi a szép!
Az autó egy kifejezési eszköz.
Kifejezi az egyéniséged.

A Capri egy különleges autó!!!!!
Hattyu
rengetegetirogatide

Post by Hattyu »

Blant wrote:Hattyú! Azért ne vitatkozzál, mert még sose csináltal ilyet! És a Taud sokkal szebb szvsz, mint a Camaro és V8nak meg V8 lesz az is :twisted:
Mondtam is az elején hogy nem akarok vitatkozni és nem is fogok :wink:
Örülök hogy a Taum jobban tetszik mint a camaro!
Aztán majd kiderül mi is lesz a V8-ból.... :smt047 :twisted: :twisted:
Ja és attól hogy nem caprim van attól még tetszik a capri de inkjább maradok a kocka Taunál :D
71' Taunus 2a 1.3 s4 to ??? :)(a feltámasztásos)
"A Remény hal meg utoljára!"
Trust no one!!
CapriTurbo

Post by CapriTurbo »

Blant wrote:Hattyú! Azért ne vitatkozzál, mert még sose csináltal ilyet! És a Taud sokkal szebb szvsz, mint a Camaro és V8nak meg V8 lesz az is :twisted:

Gigford. Tudom, hogy nem érted amit mondok, valszeg sose fogod, mertha TE kijelented, hogy ÉN nem fogok visszaülni a Capriba, ha lesz 10 millám, akkor szerintem hagyjuk ezt, mert szerintem fogalmad nincs, hogy én mit csinálnék, ha lenne 10 millám!!! Épp azért nem érted mit mondok, mert ezt gondolod. Én sose mondanám meg, hogy Te mit gondolsz... Nem a pénzem szabja meg, hogy mit szeretek és mi tetszik. Akkor lehetne swift GTI-m is.. az még olcsóbb és biztos megy úgy, mint a Caprim a mostani mocival.
Nem muszály mindenben egyet értsünk amúgy. Igyekeztem kultúrált maradni, szerintem sikerült is nagyjából és a véleményemhez tartom magam. Ha nem értünk egyet, az szerintem nem baj, de ne akard megmondani, hogy mit tennék, hogyha lenne x millióm!

Na yo8

Peace and love...
Neked még nincs 10 millád :shock: ,lúzer. :smt064
Peti
egyedülisszerelhet

Post by Peti »

Tibi wrote: ki mit tűrne meg még a Capri mellet, tényleg kíváncsi vagyok, hogy milyen tipusok jönnek be nektek.

:?:
Még egy mk1-es Capri feltétlenül, meg még 1-2 Capri! :)
De nagy álmom egy '66-os Mustang coupe, és ebben az életben legalább az meg is lesz! De csak a Capri mellett, mert az amíg élek mindig lesz!!!
'81 Capri 3.0 SHO X-Pack project
'83 Granada 2.8i Ghia X project
Bogyo28
Überführer

Post by Bogyo28 »

hüüüü, nem gondoltam volna hogy ilyen témában is ki tud alakulni itt vita. én agy MK1 trasitot biztos megtürnék a capri mellett :lol: :lol: :lol: :lol:

hogy a témához is szoljak, sajnos én nem tudom mi lenne ha annyira felvetne a zseton, hogy nem számít, mert olyan még sohasem volt. 10 guriga az meg lószar, még eghy rendes lakásra sem elég, nemhogy álmokra. nem akarok senkit megsérteni vele, de szerintem igy csoron a gép elött ülve nem nagyon tudjuk milyen emberekké válnánk, ha nem számítana a pénz annyi lenne. mert sajnos az a dolog mindenkit megváltoztat, nem tudni előre milyen irányba. azt lehet mondani hogy a mai fejeddel mit tennél, de az megintcsak nem biztos hogy ugy is lenne. a másik meg hogy a téma többrétagü: ugyanis ha kurva sok millio szakadna az emberre, akkor akár saját autogyüjteményed is lehet, benne sok capri és egyéb más dolog, meg van az az eset, amikor néhány autóra költhető millió esik az ember ölébe, és akkor ugy dönt hogy nem capri, hanem valami más, mert most már az is belefér, volt ilyen is jónéhány. de amig nincs meg a pénz kár ezen gondolkodni. veszekedni meg ilyeneken pláne kár....
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."

...A Xikla...

1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
Post Reply