Tibi

A forum látogatói álltal épített verdák...

Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28

gigford
egyedülisszerelhet
ClassicFord klubtag?: Igen

Re: Tibi

Post by gigford »

A scorpio ventije gyárilag a hűtő belső felén van?
CapriTurbo
akárhozzáisnyulhatvalamihez

Post by CapriTurbo »

gigford wrote:A scorpio ventije gyárilag a hűtő belső felén van?
Csak a klímáé elektromos a Skorpion, és a hűtő előtt van, mögé nem rakható a lapászögállás miatt.
gigford
egyedülisszerelhet

Post by gigford »

CapriTurbo wrote:
gigford wrote:A scorpio ventije gyárilag a hűtő belső felén van?
Csak a klímáé elektromos a Skorpion, és a hűtő előtt van, mögé nem rakható a lapászögállás miatt.
"A bajom annyi, hogy ha a hűtő elé teszem a ventit akkor nem szerelhető. Ha mögé akkor meg nem fér el, túl nagy az átmérő. Ez a scorpio elektromos ventije."

Emiatt kérdeztem, hogy milyen ventit akar Tibi hova rakni. Tehát a klíma ventije megy a hűtő elé? Nekem rögtön a szívó/fújó venti dolog jutott eszembe mint probléma. Mikor kerestem elektromos ventit, mind olyat találtam ami a hűtő belső felén van gyárilag(tehát szívó). Azokat meg ugye nem tanácsos a hűtő külső felére szerelni.
CapriTurbo

Post by CapriTurbo »

Én is körülnéztem a témába, és kívülre szinte csak a klímíventilárorok jók.
levelboss
nagyonsokatirogat

Post by levelboss »

Az én autómban van egy utólagos venti a hűtő előtt. Asszem nem autóból van, hanem csak egy újonan vett szerelhető elektromos venti. És azt se tudom h fúj-e vagy nem viszont az tuti h marha jól hűt nyáron. Honnan lehet tudni h fúj-e vagy szív?
Ford Capri 1978 2600 GT :D
Tibi
rengetegetirogatide

Post by Tibi »

Az arcod elé teszed :) Lógass elé valami pamutszálat. Vagy beszívja vagy nem. A hajad nem javaslom, a múltkor láttam valami félhülyét az ikeában aki a haján próbált ki valami villanyos minihabverőt. Nem nagyon tudta kiszedni belőle. Együttérzően nevettem :)

Legyen On - topik is. Van első szélvédőm, tetőkárpitom, anyós odlali ablak + emelő és szerintem megtaláltam a venti gyári csatlakozóit de idegenkezűségre gyanakszok !
1980 Capri MK3
levelboss
nagyonsokatirogat

Post by levelboss »

Tibi wrote:Az arcod elé teszed :) Lógass elé valami pamutszálat. Vagy beszívja vagy nem. A hajad nem javaslom, a múltkor láttam valami félhülyét az ikeában aki a haján próbált ki valami villanyos minihabverőt. Nem nagyon tudta kiszedni belőle. Együttérzően nevettem :)

Legyen On - topik is. Van első szélvédőm, tetőkárpitom, anyós odlali ablak + emelő és szerintem megtaláltam a venti gyári csatlakozóit de idegenkezűségre gyanakszok !
Pedig szívesen megetetném vele a copfomat! :lol: :lol:
Ford Capri 1978 2600 GT :D
Bogyo28
Überführer

Post by Bogyo28 »

levelboss wrote:Az én autómban van egy utólagos venti a hűtő előtt. Asszem nem autóból van, hanem csak egy újonan vett szerelhető elektromos venti. És azt se tudom h fúj-e vagy nem viszont az tuti h marha jól hűt nyáron. Honnan lehet tudni h fúj-e vagy szív?
ez nézőpont kérdése, mindegyik ventillátor az egyik oldalán szív a másik oldalán meg fuj. gyárilag fujo ventit raknak a hűtő elé, szivó ventit a hütő mőgé, ugynis a menetszéllel szenben fujni elég hülyeség lenne a ventinek. a ventillátorokon rajta szokott lenni 2 kis nyil, a forgásirány és a levegő mozgás iránya. a levegőnek az auto elejétől a vége felé kell mennie hogy a forgásirány is stimmeljen. fordított forgásirány nem jó, tönkremehet a venti is és a hatásfoka is szar, valamint nagyon hangos is ha rossz irányba forog. magyarul ha jó irányba forgo a venti, akkor a felfogatásából i lehet találni hogy gyárilagh a hűtö elött vagy mögött volt. ami elötte az fujó venti, ami mögötte az szívó...
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."

...A Xikla...

1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
Tibi
rengetegetirogatide

Post by Tibi »

Engem ma úgy felidegelt a belső ajtónyitó kilincset "takaró" keret. Ezt nem lehet felrakni ha már bent van minden a helyén? Vagy mi meg hogy? Van valami trükk ? Egyikről sikerült is letörni két kis fület. Ha valkinek vóna, egy kéne.

Ami meg a ventit illeti, a motor nem forgott. Szétszedtük, két mágnes leszakadva. Majd visszarakjuk :)
1980 Capri MK3
Dozer
nemleszgondhasegítis

Post by Dozer »

Be kell nyomni a kárpithoz és óvatosan csúsztatni, értelemszerűen egyik irányba rámegy a másikban lejön.
Ford Scorpio Facelift 93' Cosworth
Ford Explorer 99' 4.0 V6
Ford Granada MK2/2 85' 2,8i FULL
Tibi
rengetegetirogatide

Post by Tibi »

Dozer wrote:Be kell nyomni a kárpithoz és óvatosan csúsztatni, értelemszerűen egyik irányba rámegy a másikban lejön.
Annyira bent ül a kárpitban ez a szar, hogy nem pattan össze. Lehet leveszem majd a zárat hátha kintebb tudom csalni a kilincset.
1980 Capri MK3
Mad Max

Post by Mad Max »

Inkább ne piszkáld. Az viszonylag érzékeny műanyag. Nekem is viszonylag nehéz volt öszze gyűjteni azt a 6 garnitúrát. Amelyik találkozón ott leszünk mind a ketten szólj elötte, hogy vigyek egyet.
Az autó egy kifejezési eszköz.
Kifejezi az egyéniséged.

A Capri egy különleges autó!!!!!
Tibi
rengetegetirogatide

Post by Tibi »

Ok, köszi.
1980 Capri MK3
Tibi
rengetegetirogatide