Szerintem meg inkább kihagyom mivel nincsen annyi pénzem a gatyám rámenne az tuti!!ittyu wrote:szerintem meg vidd el szintereztetni.ráégetik a festéket és a jobb helyeken ahol ral skála szerint dolgoznak kb 500szín közül választhatsz.

Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28
Szerintem meg inkább kihagyom mivel nincsen annyi pénzem a gatyám rámenne az tuti!!ittyu wrote:szerintem meg vidd el szintereztetni.ráégetik a festéket és a jobb helyeken ahol ral skála szerint dolgoznak kb 500szín közül választhatsz.
én azt gondoltam viccnek szánod, mivel: pont azért kell alapozó RÖGTÖN a homokolás után, mivel a tiszta fém felület nagyon hamar rozsdásodni kezd. Ezért is jobb a 2 komponensüt fujni ilyenkor, mindenhova be yudod fujni ahova csak kell, viszont utánna még hegeszthető a cucc. tehát ha a homokolóból kijön a kasztni, de pl nincs néhány helyen alja, a többi része meg tök jó, akkor gyorsan le kell alapozni, hogy a jó rész ne rozsdáljon össze, de még lehessen a rossz részeket javítani. Ezt szinterezés után nem lehetne megoldani. A teljes kasztni szinterezéséhez pedig az egyenetlenségeket olommal kellene feltölteni és simára csiszolni, mint még anno a gitt előtti időkben csináltak, mert csak fémhez tapad a szinter. Ha sikerül megfelelő méretü kemencét találni ahova a komplett kasztni befér, akkor már lehetne is szinterezni. elég érdekes lenne egy full szinterezett autó, de lehet hogy még jól is nézne ki... csak az aládolgozás kicsit melósabb mint a fényezésnélittyu wrote:szerintem te se gondoltad komolyan, hogy lakatolás előtt vinném el......vagy ennyire hülyének nézek ki??
A Tau alvázas ???Hattyu wrote:Érdekes lett nekem is a dolog!
Nem messze tőlem van egy porfestő "üzem" ahová persze még állasért is mentem de nem volt, de lehet az alvázat nem ártana szintereztetni mivel sokkal jobban védené az alvázat mint az alvázvédő
Nem alvázas elnézést,önhordó kasztnis ez isSüni wrote:A Tau alvázas ???Hattyu wrote:Érdekes lett nekem is a dolog!
Nem messze tőlem van egy porfestő "üzem" ahová persze még állasért is mentem de nem volt, de lehet az alvázat nem ártana szintereztetni mivel sokkal jobban védené az alvázat mint az alvázvédő![]()
Ismerem az eljárást meg a tulajdonságát mivel a szakmám Autófényező.Zacy wrote:S szinter nagyon jó dolog, de....
1, nagyon szép felületet ad, és tartósat is egy darabig, de a legfőbb baj az vele, hogy mivel ez egy poliészter gyanta és egyéb anyagok keveréke, nem látod meg ha alatta rohad a lemez, csak ha már nem bírja el saját súlyát és leesik, jobb esetben felhólyagososdik. Oldószerrel keverve nagyon jó alvázvédő, picit ragacsos marad, és lehet vastagon fújni, de az oldószere az nagyon dúrva anyag. Nem javasolnám hogy csak a szinter legyen a kocsi alján, én azt még átszórnám alvázvédővel 2x legalább. Én ilyennel kentem le a kocsim belső küszöbét, még bírja. A másik legnagyobb baj az, hogy a szintert be kell égetni, ami 180C-on legalább ekkora lemezfelület esetén 20-25 perc, ekkora kemence meg nem tudom van-e egyáltalán...
bocsi a terjedelemért
Nem volt ez terjedelmes sőőőt, én jobban szeretem az ilyen hozásszólást mint a pár sorosatZacy wrote:S szinter nagyon jó dolog, de....
...bocsi a terjedelemért
Csatlakozom,úgy a jó ha el van magyarázva rendesenPudva wrote:Nem volt ez terjedelmes sőőőt, én jobban szeretem az ilyen hozásszólást mint a pár sorosatZacy wrote:S szinter nagyon jó dolog, de....
...bocsi a terjedelemért
mert nekem laikusnak tanulságosabb :) Köszi 8)