Sajnos az sd1 vízpumpa nem vált be ,ezt bebuktam ,de van egy buick ami rövidebbnek tűnik úgy 10 cm -rel ahoz nagyobb reményeket fűzök,egy a bibi ,ehez a vízpumpa tartót is vissza kell szednem blokkig mert teljesen más a tartó ház és mint ahogy lenni szokott ( miért is lenne jó elsőre ) nem párosítható.
White Shark wrote:Sajnos az sd1 vízpumpa nem vált be ,ezt bebuktam ,de van egy buick ami rövidebbnek tűnik úgy 10 cm -rel ahoz nagyobb reményeket fűzök,egy a bibi ,ehez a vízpumpa tartót is vissza kell szednem blokkig mert teljesen más a tartó ház és mint ahogy lenni szokott ( miért is lenne jó elsőre ) nem párosítható.
Ezzel nekem is problémám van,nem lehet hogy ami nekem van az kéne neked illetve forditva?Nekem az ékszijtárcsák nem futnak egymással.
Én itt nem látok problémát ,az első ékszíjtárcsa való ahoz a vízpumpához ,de hiányzik alóla egy közbetét .Három csavar fogja az ékszíjtárcsát a főtengelyre központi csavarral felhuzatható tartóra ,amin a gyújtásjelek is vannak (azt hiszem hivatalosan balanszer a neve)a külső ékszíjtárcsa alá esztergáltass egy közbetétet ,fúrj rá három lukat és kész .
White Shark wrote:Én itt nem látok problémát ,az első ékszíjtárcsa való ahoz a vízpumpához ,de hiányzik alóla egy közbetét .Három csavar fogja az ékszíjtárcsát a főtengelyre központi csavarral felhuzatható tartóra ,amin a gyújtásjelek is vannak (azt hiszem hivatalosan balanszer a neve)a külső ékszíjtárcsa alá esztergáltass egy közbetétet ,fúrj rá három lukat és kész .
Ok de ettől még egyetlen tartó sem stimmel sehova.(generátor,szervó)
Gyártani kell ,szervó utcára minek ? Ez a motor a most benn levő 2.3 nál is könyebb ,és biztos hogy a súlypontja is hátrébb lesz ,oszt most sincs szervód.
White Shark wrote:Én itt nem látok problémát ,az első ékszíjtárcsa való ahoz a vízpumpához ,de hiányzik alóla egy közbetét .Három csavar fogja az ékszíjtárcsát a főtengelyre központi csavarral felhuzatható tartóra ,amin a gyújtásjelek is vannak (azt hiszem hivatalosan balanszer a neve)a külső ékszíjtárcsa alá esztergáltass egy közbetétet ,fúrj rá három lukat és kész .
Ok de ettől még egyetlen tartó sem stimmel sehova.(generátor,szervó)
szervó: G vagy milyen astra elektromos szervó pumpája, és akkor nem szarakodni a szíjakkal...
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
Kiderült a nagy okosság! Annó még tavaly levágtam a vizpumpa tengelyén kiálló "felesleges" kilógó baszt.
Minek az oda cimmel, és most hogy bassztattam az ékszijtárcsát egyszer csak megmozdult az egész agyrész,
tehát most tudom mozgatni mindenestül a tárcsát a kivánt helyre.
Márcsak a tengelyen való rögzitést kell megoldani, és egy gond letudva.