Fékhatás
Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28
- balagecapri
- márokosanistudnézni
- ClassicFord klubtag?: Igen
- Bogyo28
- Überführer
Én mindenfleképpen javasolnám a fék upgrade-jét. 23-as föfékhenger, granada szervódob, granada nyereg persze mindegyik egy felujító készlettel összerakva, uj betéttel. Tárcsa ha nem nagyon gáz akár maradhat is, vagy csere is lehet akár simára akár hűtöttre. 23-as föfékhengert és szervódobot tudok adni 2 sörért, Granci meg a jövő hétre igért nyerget. A felújító cuccokat kell még beszerezni, és már rakhatod is össze....Tibi wrote::D a rohadásra úgy kellett íbéjen licitálni
szóval, ezt nyugodtan lecserélhetem granada nyergekre? Jobb? És mehet hozzá a már emlegetett ( saxo/nissan/...) hűtött tárcsa? + Granada szervó+munkahenger? Az úgy jó? 13as felnim van, gondolom ezek elférnek benne.
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
...A Xikla...
- Tibi
- rengetegetirogatide
bogyo28 wrote:Én mindenfleképpen javasolnám a fék upgrade-jét. 23-as föfékhenger, granada szervódob, granada nyereg persze mindegyik egy felujító készlettel összerakva, uj betéttel. Tárcsa ha nem nagyon gáz akár maradhat is, vagy csere is lehet akár simára akár hűtöttre. 23-as föfékhengert és szervódobot tudok adni 2 sörért, Granci meg a jövő hétre igért nyerget. A felújító cuccokat kell még beszerezni, és már rakhatod is össze....Tibi wrote::D a rohadásra úgy kellett íbéjen licitálni
szóval, ezt nyugodtan lecserélhetem granada nyergekre? Jobb? És mehet hozzá a már emlegetett ( saxo/nissan/...) hűtött tárcsa? + Granada szervó+munkahenger? Az úgy jó? 13as felnim van, gondolom ezek elférnek benne.

köszi
-
- csúcsnigger
Na sikerült szereznem pár Peugeot meg ilyen-olyan(használt) féktárcsát,vannak közte fasza 280-asak is,és ahogy nézem némi átalakitással talán fel is megy némelyik,már csak valami jó kis nyereg kéne,aztán lehet probálgatni felfaragni.
Valaki rakott már fel azóta valami extra féket???
Sierra 2.5TD Cosworth
capri agyra a citroen tárcsák felmennek 4 furat módosításával mindössze.TauRicsi wrote:Na sikerült szereznem pár Peugeot meg ilyen-olyan(használt) féktárcsát,vannak közte fasza 280-asak is,és ahogy nézem némi átalakitással talán fel is megy némelyik,már csak valami jó kis nyereg kéne,aztán lehet probálgatni felfaragni.
nekem xantia hdi van, az 288-as de még a 4 dugattyús cosworth nyerget is ki kellett szélesíteni hozzá, mert 28mm vastag.
a nyereg a nehezebb feladat, én fél év alatt találtam ezt.
-
- csúcsnigger
Citroen/Peugeot szerintem ugyanaz motorokat is ugyanazt használják szerintem a futóműben+fékekben se lehet eltérés,na majd a hétvégén játszok velük 8)
Amúgy milyen Cosworth nyerged van Sierra v. Scorpio bár asszem a Scorpio-é nem 4 dugattyús,de nem vagyok benne biztos.
Scorpio-ét még tudnák szerezni,de Sierra-ét.......... :?
Amúgy milyen Cosworth nyerged van Sierra v. Scorpio bár asszem a Scorpio-é nem 4 dugattyús,de nem vagyok benne biztos.
Scorpio-ét még tudnák szerezni,de Sierra-ét.......... :?
Sierra 2.5TD Cosworth
- szszaby
- rengetegetirogatide
Azt nem tudom milyen féktárcsát rakjak a féknyergemhez mert nem találok olyan kicsit ami elférne a 13"-os felni alatt .CAPRI-3 wrote:leginkább tökmindegyszszaby wrote:Mennyi volna az ideális fékerő % az első tengely és a hátsó között?
Tehát a fékerő hány %-a jusson az elsőre és mennyi a hátsóra?
ha hozzányúlsz, úgyis csak az számít, amit majd érzel.
tehát... mechanikus fékerőszabályzó... legalább hátra.
Ford Capri MkI Essex
- Bogyo28
- Überführer
Ez párszor ki lett már tárgyalva... A legkissebb átalakítással előre a citoren Saxo 1.6i hütött tárcsa ami elfér, vagy kicsit drágábban lehet rendelni capri 2.8i első hütött tárcsát. hátra a mokolás tipusátol függöen több tipus is szóba jöhet, pl citroen bx elsö tárcsa, csak az átmérőjéből le kell szedni egy picit, és sierra hátsó nyereggel fel lehet rakni 13-as felnivel...szszaby wrote:Azt nem tudom milyen féktárcsát rakjak a féknyergemhez mert nem találok olyan kicsit ami elférne a 13"-os felni alatt .CAPRI-3 wrote:leginkább tökmindegyszszaby wrote:Mennyi volna az ideális fékerő % az első tengely és a hátsó között?
Tehát a fékerő hány %-a jusson az elsőre és mennyi a hátsóra?
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
...A Xikla...
...A Xikla...
- szszaby
- rengetegetirogatide
Idáig Én is eljutottam csak nekem van egy bizonyos féknyergem és ahoz nem találok megfelelő tárcsát hátra túl vastag a kenygyele és emiatt van a problémám.bogyo28 wrote:Ez párszor ki lett már tárgyalva... A legkissebb átalakítással előre a citoren Saxo 1.6i hütött tárcsa ami elfér, vagy kicsit drágábban lehet rendelni capri 2.8i első hütött tárcsát. hátra a mokolás tipusátol függöen több tipus is szóba jöhet, pl citroen bx elsö tárcsa, csak az átmérőjéből le kell szedni egy picit, és sierra hátsó nyereggel fel lehet rakni 13-as felnivel...szszaby wrote:Azt nem tudom milyen féktárcsát rakjak a féknyergemhez mert nem találok olyan kicsit ami elférne a 13"-os felni alatt .CAPRI-3 wrote: leginkább tökmindegy
Ford Capri MkI Essex