noko01 wrote:Szia Hattyu!
Sikerült megoldanod a gyújtást? Én most szarozok vele. Már ott tartok, hogy levágom a 2,8-as tengelyét és a 2,9-esét is, és a kettőt összehegesztem, majd esztergával szépen símára húzom. Így átmehet a fogaskerék is, meg minden. Csak egy a baj, hogy a tengely vastagabb, és nem tudom majd befűzni a 2,8-as házába. Van ötleted?
Amúgy látom, itt leginkább mindenki csak ahhoz értett, hogy lebeszéljen róla, de remélem nem adtad fel. Egy igazi klasszikus gépbe nincs helye injektornak, meg ilyen modern bizbaszoknak.
de akkor a 2.9 efi mocinak is mi keresni valója ott????
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
holecz wrote:Azoktól a "modern bizbaszoktól" lesz dinamikusabb, erősebb, megbízhatóbb,stb.....a motorod!!!
A többi elektromos kütyüt én is ellenzem az autókban.
noko01 wrote:Szia Hattyu!
Sikerült megoldanod a gyújtást? Én most szarozok vele. Már ott tartok, hogy levágom a 2,8-as tengelyét és a 2,9-esét is, és a kettőt összehegesztem, majd esztergával szépen símára húzom. Így átmehet a fogaskerék is, meg minden. Csak egy a baj, hogy a tengely vastagabb, és nem tudom majd befűzni a 2,8-as házába. Van ötleted?
Amúgy látom, itt leginkább mindenki csak ahhoz értett, hogy lebeszéljen róla, de remélem nem adtad fel. Egy igazi klasszikus gépbe nincs helye injektornak, meg ilyen modern bizbaszoknak.
Szeva!
Hát amit én akartam abból nem lesz semmi mivel az a 2.9es tesómnak lett alkatrész moci a scorpiojához.
Én majd a Rover V8al fogok foglalkozni ha lesz időm rá és pénzem is.
71' Taunus 2a 1.3 s4 to ??? :)(a feltámasztásos)
"A Remény hal meg utoljára!"
Trust no one!!
A karburator az karburator. Hattyu bazd ki az injektort a repaba! Nekem is az lesz a Taunson. Annyira szep az az auto, csak mikor felnyitom a geptetot es meglatom ott az EFI szivast, majd elhanyom magam.
Ford Taunus Knudsen 1975
Ford Sierra XR4i 1983
Fiat 125P 1977
Volvo V70 1998
Renault Clio 1.2 8v 2004
Honda CB500T 1976
Es az sem igaz, hogy az injektoros jobban megy. Nekem volt karbis pinto sierram, azzal voltam alsoorson. Most van EFI pinto sierram, es bizony a karbis sokkal jobban ment.
Ford Taunus Knudsen 1975
Ford Sierra XR4i 1983
Fiat 125P 1977
Volvo V70 1998
Renault Clio 1.2 8v 2004
Honda CB500T 1976
daytona wrote:Es az sem igaz, hogy az injektoros jobban megy. Nekem volt karbis pinto sierram, azzal voltam alsoorson. Most van EFI pinto sierram, es bizony a karbis sokkal jobban ment.
azért az még nem biztos hogy az EFI miatt ment szarabbul...
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
daytona wrote:Es az sem igaz, hogy az injektoros jobban megy. Nekem volt karbis pinto sierram, azzal voltam alsoorson. Most van EFI pinto sierram, es bizony a karbis sokkal jobban ment.