dühöngő

kötetlen topic...:)

Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28

gizmo
Überführer
ClassicFord klubtag?: Nem

Re: dühöngő

Post by gizmo »

ha ez igaz, akkor elmegy a kurva anyjába minden törvényhozó... nekem a fizetésem felét levonják adóban (49%-át pontosan), utána fizetek mindenhol áfá-t, adót, illetéket, és a sok ingyenélő szemét meg vidáman él...
- '79 Ford Capri 2.8
- '91 Ford Sierra DOHC
Dozer
nemleszgondhasegítis
ClassicFord klubtag?: Igen

Post by Dozer »

nem tudtad hogy azért vonják le hogy a közel 3 millió ingyenélőt eltartsák?
Ford Scorpio Facelift 93' Cosworth
Ford Explorer 99' 4.0 V6
Ford Granada MK2/2 85' 2,8i FULL
Hattyu
rengetegetirogatide

Post by Hattyu »

:evil: :smt096
71' Taunus 2a 1.3 s4 to ??? :)(a feltámasztásos)
"A Remény hal meg utoljára!"
Trust no one!!
Blant
nagyonsokatirogat

Post by Blant »

EZ elég felháborító... Csak azt sajnálom, hogy ez is a cigányokra lett kihegyezve... Nem csak ők csinálják ezt és más hasonló szemétségeket... A rendszer a szar, hogy ezt lehet... Csak a rendszer (érthető módon) nem mer, nem tud és nem is akar felelősséget vállalni, azért, hogy párszázezren éhen haljanak, vagy lopjanak, raboljanak, hogy megéljenek... Kiút?
A hangom, a rangom tartom pardon
NEM ELADÓ!
A kedvem, a lelkem, a nemem, a szlengem
NEMM ELLADÓÓ

'78 Ford Capri mkIII Ghia 2,8i EFI, az imádott!
'85 Ford Fiesta mkII 1.6D, az Istencsászár, az 5literrel rohangálós, a hidegben is beindulós.
gizmo
Überführer

Post by gizmo »

Blant wrote:EZ elég felháborító... Csak azt sajnálom, hogy ez is a cigányokra lett kihegyezve... Nem csak ők csinálják ezt és más hasonló szemétségeket... A rendszer a szar, hogy ezt lehet... Csak a rendszer (érthető módon) nem mer, nem tud és nem is akar felelősséget vállalni, azért, hogy párszázezren éhen haljanak, vagy lopjanak, raboljanak, hogy megéljenek... Kiút?
"demokratikus" és "EU komform" megoldás nincs... másmilyen van. Mindenféle gyerek után járó támogatást csak adókedvezmény formájában lehessen igénybevenni. Ha nem dolgozol, nincs kedvezmény... ne vállaljon gyereket az, aki nem tudja felnevelni. Bár szerintem ebbe is belekötne pl. az szdsz, hogy ez alanyi joga..., meg hogy nincs lehetősége dolgozni. Ok, rendben van, de akkor ne is szaporodjon.
- '79 Ford Capri 2.8
- '91 Ford Sierra DOHC
stpetya
egyedülisszerelhet

Post by stpetya »

Na én erre mondanám hogy OTT A PONT :!:
Olyan még nem volt hogy ne lett volna valahogy.
Blant
nagyonsokatirogat

Post by Blant »

Mindenféle gyerek után járó támogatást csak adókedvezmény formájában lehessen igénybevenni. Ha nem dolgozol, nincs kedvezmény...

OTT A PONT!
A hangom, a rangom tartom pardon
NEM ELADÓ!
A kedvem, a lelkem, a nemem, a szlengem
NEMM ELLADÓÓ

'78 Ford Capri mkIII Ghia 2,8i EFI, az imádott!
'85 Ford Fiesta mkII 1.6D, az Istencsászár, az 5literrel rohangálós, a hidegben is beindulós.
Süni
OfficialGréTCSiTanárúr

Post by Süni »

gizmo wrote:
Blant wrote:EZ elég felháborító... Csak azt sajnálom, hogy ez is a cigányokra lett kihegyezve... Nem csak ők csinálják ezt és más hasonló szemétségeket... A rendszer a szar, hogy ezt lehet... Csak a rendszer (érthető módon) nem mer, nem tud és nem is akar felelősséget vállalni, azért, hogy párszázezren éhen haljanak, vagy lopjanak, raboljanak, hogy megéljenek... Kiút?
"demokratikus" és "EU komform" megoldás nincs... másmilyen van. Mindenféle gyerek után járó támogatást csak adókedvezmény formájában lehessen igénybevenni. Ha nem dolgozol, nincs kedvezmény... ne vállaljon gyereket az, aki nem tudja felnevelni. Bár szerintem ebbe is belekötne pl. az szdsz, hogy ez alanyi joga..., meg hogy nincs lehetősége dolgozni. Ok, rendben van, de akkor ne is szaporodjon.
Evvel rengeteg minimálbéren bejelentettet megszivatnál. Most nem mondom, hogy tegye fel a kezét, aki.....
gizmo
Überführer

Post by gizmo »

Felteszem a kezem.

Minimálbér után is igénybe lehetne venni a kedvezményt...Olyan nincs, hogy mindenkinek tetszen valami. Rá kellene már jönniük a itt élő embereknek is, hogy abból kapja a támogatást, kedvezményt, amit ő vagy más leadózik. Nem csak úgy terem... Neked ez nem tetszene, nekem az hogy a tőlem havi szinten leemelt 60-70e forint olyanoknak megy, akik be sincsenek jelentve... azok mijen alapon várják el azt, hogy támogassák őket abból, amit mások fizetnek be? Erre lenne nagyon jó a vagyonosodási vizsgálat, hogy aki minimálbéren van bejelentve, közben családi ház, 3 autó, az ne vegyen már fel semmifél segélyt (se családit támogatást, se semmit!). Rendbe kellen rakni itt az emberek fejét, addig nem lesz semmi változás... :( Nem kötekszem, én csak leirtam a véleményemet.
- '79 Ford Capri 2.8
- '91 Ford Sierra DOHC
Süni
OfficialGréTCSiTanárúr

Post by Süni »

gizmo wrote:Felteszem a kezem.

Minimálbér után is igénybe lehetne venni a kedvezményt...
OK, csak nekem pl annyi levonásom lenne, hogy már az APEH kéne, hogy pénzt adjon hónapról hónapra. Erre céloztam.

A minimálbérre meg rá vagyunk kényszerítve. Vagy minimálbér, vayg mehetek másik munkahelyre. Ergo nem az én hibám, hogy így kapok lóvét. Hozzáteszem soha semmilyen támogatást nem veszek igénybe a gyerek után járó családi pótlékon kívül. Még a szocpolt sem vettük fel az építkezésre.
(nem vettem kötekedésnek ;) )
gizmo
Überführer

Post by gizmo »

Süni wrote:

OK, csak nekem pl annyi levonásom lenne, hogy már az APEH kéne, hogy pénzt adjon hónapról hónapra. Erre céloztam.
Ezt hogy csinálod (ha nem túl személyes kérdés)? Te sem éhezel azért... és akkor gondoljunk bele, hogy mindenki úgy csinálná ahogy Te. Akkor miből lennének a támogatások? Benne vagyok, de akkor felejtsünk el minden állami támogatást, se ingyenes orvos, se gázártámogatás (fizesse mindenki a piaci áron), se nyugdij, se rendőrség, tűzoltóság... Amit keresel, abból gondoskodsz magadról, olyan szinvonalon, ahogy tudsz. Mellesleg szerintem ez lenne a legtisztább megoldás :idea:

Kicsit messzebre mutat, de belegondolva ennek az egész fogyasztói társadalomnak hamarosan csúnya vége lesz... elfogynak a nyersanyagok, a szemét ellepi a bolygót (tervezett avultatás, 2 évente cserélj le mindent), 1 milliárd ember éhezik, mig a 100 leggazdagabb vagyonából egész Afrikát fel lehetne fejleszteni pl. Európai szintre, Dubaiban sípályát építenek a sivatagban... meddig lehet ezt folytatni?
- '79 Ford Capri 2.8
- '91 Ford Sierra DOHC
gizmo
Überführer

Post by gizmo »

Süni wrote:
...
A minimálbérre meg rá vagyunk kényszerítve. Vagy minimálbér, vayg mehetek másik munkahelyre. Ergo nem az én hibám, hogy így kapok lóvét. Hozzáteszem soha semmilyen támogatást nem veszek igénybe a gyerek után járó családi pótlékon kívül. Még a szocpolt sem vettük fel az építkezésre.
(nem vettem kötekedésnek ;) )
na, ezt utólag irtad hozzá :roll:

Te dolgozol, nem ingyenélősködsz... be vagy jelentve, kapsz fizetést, kaphatnád a családi pótlékot adókedvezmény formájában is, és akkor a havi béred lenne a segély összegével több. De aki nem dolgozik, nincs kedvezmény. Ennyi volt az alapötlet...
- '79 Ford Capri 2.8
- '91 Ford Sierra DOHC
Tibi
rengetegetirogatide

Post by Tibi »

Orvosi rendelő várójában hallódott.

"Há' ha ez a kormány soká márád el kee menni dógozni !"
1980 Capri MK3
holecz
rengetegetirogatide

Post by holecz »

Tibi wrote:Orvosi rendelő várójában hallódott.

"Há' ha ez a kormány soká márád el kee menni dógozni !"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
'89 Sierra 2,0 DOHC Sedan
+36 70 503 79 54

"Intercars Autóalkatrészek"
(nálam)..
proteus
rengetegetirogatide

Post by proteus »

gizmo wrote:
Ezt hogy csinálod (ha nem túl személyes kérdés)? Te sem éhezel azért... és akkor gondoljunk bele, hogy mindenki úgy csinálná ahogy Te. Akkor miből lennének a támogatások? Benne vagyok, de akkor felejtsünk el minden állami támogatást, se ingyenes orvos, se gázártámogatás (fizesse mindenki a piaci áron), se nyugdij, se rendőrség, tűzoltóság... Amit keresel, abból gondoskodsz magadról, olyan szinvonalon, ahogy tudsz. Mellesleg szerintem ez lenne a legtisztább megoldás :idea:

Kicsit messzebre mutat, de belegondolva ennek az egész fogyasztói társadalomnak hamarosan csúnya vége lesz... elfogynak a nyersanyagok, a szemét ellepi a bolygót (tervezett avultatás, 2 évente cserélj le mindent), 1 milliárd ember éhezik, mig a 100 leggazdagabb vagyonából egész Afrikát fel lehetne fejleszteni pl. Európai szintre, Dubaiban sípályát építenek a sivatagban... meddig lehet ezt folytatni?
OTT A PONT! :smt029

(Mindjárt átmész anarchista terroristába! :lol: )
Alfa Romeo 145 1.6 boxer - 1995

MZ ES 125/1 - 1970
Post Reply