cosworth
Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28
- gigford
- egyedülisszerelhet
- ClassicFord klubtag?: Igen
Re: Lendkerék
Nekem 2.8as lendkerek alapjan lett acelbol készitve, élég durvan kb 40%-kal könnyebb. Tapasztalatom annyi hogy kurva jo dolog, nyomatekvesztes meg bekaphassa, sokkal tobb előnye van mint hátránya. Aki vontatni akar meg 4 embert hegyen felfelé szallitani az vegyen traktort ne caprit.capriv6 wrote:Sziasztok!!
Szerintetek menyit érdemes leszedni a lendkerékböl "V" motornál?
Mondjuk adott egy 9kg-os lendkerék.
Menyiben modosul a nyomaték görbe?
Tapasztalatok?
Szóval külön raktuk be, már a veztengely hamarabb bekerült, igy volt összehasonlitási alapom.
Sokkal hamarabb leforognak a fokozatok, mitha nagy tehertol szabadult volna meg az auto, pörgösebbe teszi, föleg alacsony fordszamtartomanyban erzem a különbseget, nem olyan lomha "V6os".
Nem olcso dolog egy acel lendkerek, de legalabb nem parázol mikor száll szét a könnyitett verzio.
- capriv6
- egyedülisszerelhet
Re: Lendkerék
Ment pü...gigford wrote:Nekem 2.8as lendkerek alapjan lett acelbol készitve, élég durvan kb 40%-kal könnyebb. Tapasztalatom annyi hogy kurva jo dolog, nyomatekvesztes meg bekaphassa, sokkal tobb előnye van mint hátránya. Aki vontatni akar meg 4 embert hegyen felfelé szallitani az vegyen traktort ne caprit.capriv6 wrote:Sziasztok!!
Szerintetek menyit érdemes leszedni a lendkerékböl "V" motornál?
Mondjuk adott egy 9kg-os lendkerék.
Menyiben modosul a nyomaték görbe?
Tapasztalatok?
Szóval külön raktuk be, már a veztengely hamarabb bekerült, igy volt összehasonlitási alapom.
Sokkal hamarabb leforognak a fokozatok, mitha nagy tehertol szabadult volna meg az auto, pörgösebbe teszi, föleg alacsony fordszamtartomanyban erzem a különbseget, nem olyan lomha "V6os".
Nem olcso dolog egy acel lendkerek, de legalabb nem parázol mikor száll szét a könnyitett verzio.
- Tibi
- rengetegetirogatide
Ezt csak úgy

A hűtőt pedig szerintem úgy fogom megoldani, hogy amit jelöltem azt kivágom és akkor csak egy toldás kell a csőnek

fent pedig a kis pöcköknek akarok lyukat fúrni és úgy néztem, hogy pont befér a borda alá. Mivel a hűtőnek van fent pereme ezért lehet csavarozás is lesz, alulról gumibakkal támasztanám meg... de majd még kiderül, már sötétedett...

A hűtőt pedig szerintem úgy fogom megoldani, hogy amit jelöltem azt kivágom és akkor csak egy toldás kell a csőnek

fent pedig a kis pöcköknek akarok lyukat fúrni és úgy néztem, hogy pont befér a borda alá. Mivel a hűtőnek van fent pereme ezért lehet csavarozás is lesz, alulról gumibakkal támasztanám meg... de majd még kiderül, már sötétedett...

1980 Capri MK3
- Bogyo28
- Überführer
Nálam a megmaradt hűtőventi csak a népek átverésére szolgál, mert a hűtő másik oldalán van egy elektromos, az a lényeg. Szerintem el is fogom távolítani a viszkósat, hiszen ilyen távolságból a holottnak a csók kategória....Tibi wrote:Egy kérdés még felötlött bennem. Nem lesz messze a venti a hűtőtől? Driver ha jól emlékszem neked elektromos van és akkor azal nincs is gond, de Bogyó ugye neked maradt a hagyományos? Az, hogy szuperál? Milyen messze van neked a hűtőtől a venti?
köszi
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
...A Xikla...
- Tibi
- rengetegetirogatide
jól sejtettem... akkor belemártom a sarokcsiszoló készüléket. :D A légkondi ventijét használod vagy másikat?bogyo28 wrote:Nálam a megmaradt hűtőventi csak a népek átverésére szolgál, mert a hűtő másik oldalán van egy elektromos, az a lényeg. Szerintem el is fogom távolítani a viszkósat, hiszen ilyen távolságból a holottnak a csók kategória....Tibi wrote:Egy kérdés még felötlött bennem. Nem lesz messze a venti a hűtőtől? Driver ha jól emlékszem neked elektromos van és akkor azal nincs is gond, de Bogyó ugye neked maradt a hagyományos? Az, hogy szuperál? Milyen messze van neked a hűtőtől a venti?
köszi
1980 Capri MK3
- Bogyo28
- Überführer
a légkondi ventijét el-lejmolta a Sunya még anno, mielött a motor bekerült volna a capriba és megtudtam volna hogy az pont jó lenne. tehát nekem más van benne, de neked a légkondi venti ha megvan akkor az jó lehet...Tibi wrote:jól sejtettem... akkor belemártom a sarokcsiszoló készüléket. :D A légkondi ventijét használod vagy másikat?bogyo28 wrote:Nálam a megmaradt hűtőventi csak a népek átverésére szolgál, mert a hűtő másik oldalán van egy elektromos, az a lényeg. Szerintem el is fogom távolítani a viszkósat, hiszen ilyen távolságból a holottnak a csók kategória....Tibi wrote:Egy kérdés még felötlött bennem. Nem lesz messze a venti a hűtőtől? Driver ha jól emlékszem neked elektromos van és akkor azal nincs is gond, de Bogyó ugye neked maradt a hagyományos? Az, hogy szuperál? Milyen messze van neked a hűtőtől a venti?
köszi
...A Xikla...
...A Xikla...
- Süni
- OfficialGréTCSiTanárúr
BMW-ken, Opel Omegákon ugye a sorhat mocira van méretezve a géptér. Ha 4 hengeres moci van, akkor böszme nagy műanyag légterelők veszik körbe a hűtőt+a ventit.bogyo28 wrote:Nálam a megmaradt hűtőventi csak a népek átverésére szolgál, mert a hűtő másik oldalán van egy elektromos, az a lényeg. Szerintem el is fogom távolítani a viszkósat, hiszen ilyen távolságból a holottnak a csók kategória....Tibi wrote:Egy kérdés még felötlött bennem. Nem lesz messze a venti a hűtőtől? Driver ha jól emlékszem neked elektromos van és akkor azal nincs is gond, de Bogyó ugye neked maradt a hagyományos? Az, hogy szuperál? Milyen messze van neked a hűtőtől a venti?
köszi
- Bogyo28
- Überführer
há de hogy nézne az mán ki, egy BMW vagy OPEL logos műanyag a capribanSüni wrote:BMW-ken, Opel Omegákon ugye a sorhat mocira van méretezve a géptér. Ha 4 hengeres moci van, akkor böszme nagy műanyag légterelők veszik körbe a hűtőt+a ventit.bogyo28 wrote:Nálam a megmaradt hűtőventi csak a népek átverésére szolgál, mert a hűtő másik oldalán van egy elektromos, az a lényeg. Szerintem el is fogom távolítani a viszkósat, hiszen ilyen távolságból a holottnak a csók kategória....Tibi wrote:Egy kérdés még felötlött bennem. Nem lesz messze a venti a hűtőtől? Driver ha jól emlékszem neked elektromos van és akkor azal nincs is gond, de Bogyó ugye neked maradt a hagyományos? Az, hogy szuperál? Milyen messze van neked a hűtőtől a venti?
köszi

...A Xikla...
...A Xikla...
- Bogyo28
- Überführer
de gondolom nem 40 cm szélesMad Max wrote:Olyan légterelő műanyag van a Capriban is, legalább is nekem van.

...A Xikla...
...A Xikla...
-
- szerszámadogató
help
Driver!
Helló. Mostanában szeretnék belevágni egy Capri építésébe, és te haladsz azon az úton ami nekem szimpi. Ha lehet adj már egy e-mail címet amire tudok írni. Sok a kérdés és a bizonytalanság.
Helló. Mostanában szeretnék belevágni egy Capri építésébe, és te haladsz azon az úton ami nekem szimpi. Ha lehet adj már egy e-mail címet amire tudok írni. Sok a kérdés és a bizonytalanság.
Ha egy álom valóra válik. 2.9 24v
- Bogyo28
- Überführer
Re: help
minden hozzászólása alján ott van... vagy pü, az is ott van....gofi2 wrote:Driver!
...A Xikla...
...A Xikla...