Süni wrote:Az enyém type2-es. A type9-es is hasonló. A csattogós az nemtommiaz....
a csattogós a type F, külső kulisszás váltó. a váltón kivül van 3 rud, azokkal kapcsolgatod a sebességeket, és van egy kulissza szerkezet a váltókar alatt, ami váltogat a rudak közt. elég elmebeteg megoldás, ennyi idős korára faszán szét szokott kopni, és a hangját a mechanika álltal keltett hangokról kapta.
Érdekes lett volna, ha egyenes fogazású. Mindjárt szereztem volna egyet. 8)
azt nem tudom hogy milzen fogazásu, de ez volt a leggagyibb váltó amit capriba raktak, egy elég siralmas valami, nem hiszem hogy ez olyan tul jó lenne bármire is. nekem annó ilzen volt az 1.6 mögött, nem volt egy nagy durranás...
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
Akkor mostmár megvilágosodtam én is... :) Így egy év után... :D
Furcsáltam én is, hogy miért fikázza mindenki, ha egyenes fogazású, de akkor mostmár értem :) Csak a csattogós kicsit elnevezés félrevezetett :D
Ferde fogazású kerekek vannak benne, és azt a váltókar borzalamt leszámítva nem olyan rossz az. Az enyém sokkal szebben műkszik, jpbb és könnyebb váltani mint a mostani Type9-et.
szszaby wrote:Ferde fogazású kerekek vannak benne, és azt a váltókar borzalamt leszámítva nem olyan rossz az. Az enyém sokkal szebben műkszik, jpbb és könnyebb váltani mint a mostani Type9-et.
Háááát.....nemtom szszaby, de nekem könnyebb és jobb a t9-el váltani. Lehet hogy én mindig a szar csattogóst fogtam ki??(a csattogósak közül)
Hattyu wrote:
Nekem sor4es 4-es váltóban a kar eléggé "takony" módon mozog,1 ujjal tudom mozgatni üresben és nem áll vissza,lehet nekem is ez lehet a baj?
Neked "csattogós" 4-es váltód van, neeem???Az más mint a Sünié!!!
Igen teljesen más,nem is azt mondtam hogy olyan mint a sünié! :P
Csak azért írtam hogy lehet nekem is valami iylesmi gond lehet vele,hogy valami a váltókarnál van,ettől több összefüggést nem mondtam drága Lacika .
71' Taunus 2a 1.3 s4 to ??? :)(a feltámasztásos)
"A Remény hal meg utoljára!"
Trust no one!!