váltók
Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28
- Midnight Blue
- nemleszgondhasegítis
- ClassicFord klubtag?: Igen
Re: váltók
Bár ne kellene leszedned! Kíváncsi vagyok mi lesz a hiba oka! Írd majd meg légyszíves!
Az Isteni Capri !
- stpetya
- egyedülisszerelhet
Help!Automata,tud valaki mondani valami valószínűsíthető okot arra,mi a gond ha menet közben,állandó egyenletes sebességnél egyszercsak eltűnt a hajtás és felpörgött a motor?Ráadásul lefelé gurultam egy hídról,kezdtem nyomni a gázt és többé semmi hajtás,nem is kapcsol egy sebességben sem ha próbálom,motor jár de sehova nem megy,marhára nem értek az automata váltóhoz
...

Olyan még nem volt hogy ne lett volna valahogy.
- Süni
- OfficialGréTCSiTanárúr
KEVÉS AZ OLAJ !!!!!!!stpetya wrote:Help!Automata,tud valaki mondani valami valószínűsíthető okot arra,mi a gond ha menet közben,állandó egyenletes sebességnél egyszercsak eltűnt a hajtás és felpörgött a motor?Ráadásul lefelé gurultam egy hídról,kezdtem nyomni a gázt és többé semmi hajtás,nem is kapcsol egy sebességben sem ha próbálom,motor jár de sehova nem megy,marhára nem értek az automata váltóhoz...
- stpetya
- egyedülisszerelhet
Komolyan ez megoldja?Bocs de hülye vagyok hozzá,megnéztük Krisszel neten mennyi kell bele,aztán ezzel szart sem értünk mert levágták róla az olajhűtő csöveit és elkalapálták,úgyhogy olajhűtőm sincs,magába a váltóba meg mennyi ami hiányzik
A nívóján max szinten van az olaj :? Tököm érti...

- Süni
- OfficialGréTCSiTanárúr
Hogy nézted a nívót ? Járó motornál kell, "P" állásban ! (Mondjuk csak odáig olvastam, hogy "felpörög a motor" . Azt már nem olvastam tovább, hogy állandósult a probléma.stpetya wrote:Komolyan ez megoldja?Bocs de hülye vagyok hozzá,megnéztük Krisszel neten mennyi kell bele,aztán ezzel szart sem értünk mert levágták róla az olajhűtő csöveit és elkalapálták,úgyhogy olajhűtőm sincs,magába a váltóba meg mennyi ami hiányzik![]()

Last edited by Süni on Wed Sep 10, 2008 2:39 pm, edited 1 time in total.
- stpetya
- egyedülisszerelhet
Úgy történt,az is lehet hogy sok az olaj és ez kinyírta valamilyét?
- Süni
- OfficialGréTCSiTanárúr
Ebben esetben passz.stpetya wrote:Úgy történt,az is lehet hogy sok az olaj és ez kinyírta valamilyét?
- stpetya
- egyedülisszerelhet
AhhamSüni wrote:Hogy nézted a nívót ? Járó motornál kell, "P" állásban ! (Mondjuk csak odáig olvastam, hogy "felpörög a motor" . Azt már nem olvastam tovább, hogy állandósult a probléma.stpetya wrote:Komolyan ez megoldja?Bocs de hülye vagyok hozzá,megnéztük Krisszel neten mennyi kell bele,aztán ezzel szart sem értünk mert levágták róla az olajhűtő csöveit és elkalapálták,úgyhogy olajhűtőm sincs,magába a váltóba meg mennyi ami hiányzik![]()
Ha kevés olajjal jártál, akkor esetleg elégtek a fékszalagok. Ez az álmoskönyv szerint nem jelent túl jót.... Váltó csere-mert az olcsóbb, mint javíttatni).

- ittyu
- nemleszgondhasegítis
valakinek van valamilyen hozzávetőleges(esetleg konkrét)infója arról, hogy a type5 kb mekkora terhelést képes elviselni???
- Bogyo28
- Überführer
én eddig nem találkoztam konkrét számokkal sehol, de ha hihetünk a burtonnak, akkor valami erős cucc:ittyu wrote:valakinek van valamilyen hozzávetőleges(esetleg konkrét)infója arról, hogy a type5 kb mekkora terhelést képes elviselni???
Ford 4 speed, 3 rail heavy duty box, fitted to V6 models, with all cast iron casings.
Basically a larger version of the 2000E box. 1” x 23 spline input shaft. Fitted in:
* Capri 3.0 8/72-
* Capri 2.8 81-11/82
* Granada Mk1 3.0
* Granada Mk2 2.8
Oil capacity 2 litres.
Standard oil grade SAE80.
ennél talán csak a type 9 heavy duty lehet jobb, de az kurva ritka valami....
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
...A Xikla...
- ittyu
- nemleszgondhasegítis
igen, ha összehasonlítom a többi burtonos infoval akkor elvileg ez a legerősebb.capri-3 400le körülre tette a lécet.ez mennyire reális??Bogyo28 wrote:én eddig nem találkoztam konkrét számokkal sehol, de ha hihetünk a burtonnak, akkor valami erős cucc:ittyu wrote:valakinek van valamilyen hozzávetőleges(esetleg konkrét)infója arról, hogy a type5 kb mekkora terhelést képes elviselni???
Ford 4 speed, 3 rail heavy duty box, fitted to V6 models, with all cast iron casings.
Basically a larger version of the 2000E box. 1” x 23 spline input shaft. Fitted in:
* Capri 3.0 8/72-
* Capri 2.8 81-11/82
* Granada Mk1 3.0
* Granada Mk2 2.8
Oil capacity 2 litres.
Standard oil grade SAE80.
ennél talán csak a type 9 heavy duty lehet jobb, de az kurva ritka valami....
olyan type9 van pl Nitronak is, ami a lima-ban volt?
- Bogyo28
- Überführer
ugy tudom hogy a kombi granadákban volt olyan az utolsó szériák felé. én eddig élőben 1-t láttam a Sunyánál, de lehet hogy a merkurban is az volt, azt nem tudom. különös ismertető jele hogy a nyelestengely alatt kivülről is jól láthatóan van egy nagy görgős csapágy... volt egy ilyen topik is valahol...ittyu wrote:olyan type9 van pl Nitronak is, ami a lima-ban volt?
...A Xikla...
...A Xikla...
- ittyu
- nemleszgondhasegítis
engem ez érdekel jobban, pont erre nem válaszoltál.ittyu wrote:.capri-3 400le körülre tette a lécet.ez mennyire reális??

- Bogyo28
- Überführer
jol látod, nem akarok saccolgatni, mert lövésem sincs. a kozét bírja ez nekem elég...ittyu wrote:engem ez érdekel jobban, pont erre nem válaszoltál.ittyu wrote:.capri-3 400le körülre tette a lécet.ez mennyire reális??vagy saccolgatásba inkább nem mész bele
...A Xikla...
...A Xikla...
- ittyu
- nemleszgondhasegítis
értettem!! :)Bogyo28 wrote:jol látod, nem akarok saccolgatni, mert lövésem sincs. a kozét bírja ez nekem elég...
akkor megnyugodtam.