2.9i motor kérdések

mindenféle kapcsolódó technikai kérdés, megoldások, ötletek...

Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28

Süni
OfficialGréTCSiTanárúr
ClassicFord klubtag?: Igen

Post by Süni »

Képgyűjtögetés közben találtam érdekességeket 2.8-ra :

Capri 280i
Capri Brooklands 2.8i
Capri Tickford (2.8t, Aston Martin építés!)
Bogyo28
Überführer

Post by Bogyo28 »

Capripower wrote:Gondolom olvastad a Technikai adatok topikot, úgyhogy a nyers adatoktól megkíméllek. :)
Én egy dombos utcában lakom,(van egy kb. 25%-os része is az emelkedőjének) és egyszer néhány barátommal mentünk haza, és tartottam egy kis nyomatékdemonstrációt. Szépen gurultam felfelé, és akkor beraktam 4.-be. (3-an ültünk az autóban) 400-as fordulat, és az autó gyorsult felfelé! Mire felértünk, kb. 40-50 méter, már 900-at mutatott a ford.számmérő. :)
Egyébként is egy jóállapotban lévő 2.8i-vel hatalmas élmélny autózni. Csak jót tudok mondani!
Egyszer egy panellakásos haverom (én családi házban lakom) megkért, hogy vigyem néhány haverját a pláza parkolóban egy karikát. Mondanom sem kell, hogy mindegyik srác remegő lábakkal, és arcára fagyott vigyorral szállt ki. Menet közben ilyeneket mondtak: B..meg, úristen, ki akarok szállni, stb. Igaz, hogy a parkoló kocsik közt jaszkariztam, ki is hívták a zsernyákat az ottlakók, pedig az egész nem volt több egy röpke negyedóránál. :lol:
Egyszer egy barátnőmhöz mentem le vidékre, és szólt, hogy úgy készüljek, hogy 2 és fél óra az út. Nekem nem volt több másfélnél. :)
Azon a nyáron sokat autóztam, és csak egy autó előzött meg, az is úgy hogy bambán gurultam 190-el egy autóúton,8) és ő meg lendületből jött. (egy 3000-es Sigma volt) De 220-nál utolértem, és kicsivel később egy városból kijövet vissza is kellett előznöm. :lol:
Nemegyszer versenyeztem éjszaka a városban, pl motorosokkal. Ők a rajtnál egy kicsit lealáztak, de 200-nál már ők voltak csúnyán lemaradva. Igaz már mi is a haverommal pattogtunk egy kicsit a gyorsforgalmin.
Esőben versenyeztem egy új M3-assal. Na ő meg kanyarban mindig lefékezett, amikor én épp elkezdtem szépen adagolni a gázt.
Nagyon sok jó élményem van.
7000-nél jobban nekem sem volt szívem kihuzatni, pedig még nagyon menne 4.-ben is!
Szóval ilyeneket tud ez a gép! :)
Jajj, meg ne haragudjon senki, de nem bírok a rosszabik énemmel :twisted: . Szoval itt olvastam, hogy 200 meg senki nem tudott megelőzni. De azért volt vissza kettő árok is benne :) tényleg nem sértegetni akarlak, ismersz, csak ez ugy kijött most belölem. persze én se vagyok jobb, vezetni nem nagyon tudok, de ezt nem tudtam kihagyni, magas labda volt.
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."

...A Xikla...

1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
Peti
egyedülisszerelhet

Post by Peti »

Köszi! Nem, hogy nem tudott megelőzni, de a nyomomba sem ért senki! :lol:
Volt benne vissza 2 árok is nem tagadom, de pontosan ott történt nyáron az a bizonyos halálos kimenetelű BMW- s baleset, meg egy másik is ami benne volt a híradóban! Gondolom nem véletlenül...
'81 Capri 3.0 SHO X-Pack project
'83 Granada 2.8i Ghia X project
Nitrobuster
egyedülisszerelhet

Post by Nitrobuster »

Capripower wrote:Köszi! Nem, hogy nem tudott megelőzni, de a nyomomba sem ért senki! :lol:
Volt benne vissza 2 árok is nem tagadom, de pontosan ott történt nyáron az a bizonyos halálos kimenetelű BMW- s baleset, meg egy másik is ami benne volt a híradóban! Gondolom nem véletlenül...
Ezek szerint volt nálad gyorsabb is.
1978 MkIII LimaTI AiResearch T3 boosting 0,7bar
Bogyo28
Überführer

Post by Bogyo28 »

Capripower wrote:Köszi! Nem, hogy nem tudott megelőzni, de a nyomomba sem ért senki! :lol:
egy percig se szabadkozz, és is elcsaptam egyszer egy suzukist a caprival, a teljes oldalát benyomtam a szuzinak a capri csörével, nem voltam tul boldog akkor :?
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."

...A Xikla...

1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
Dartonit
egyedülisszerelhet

Post by Dartonit »

Sziasztok!

Az egyik angol oldalon olvastam, hogy úgy lehet legolcsóbban komprssziót növelni a 2.9-esben (kb 10.3:1-re), ha kicseréljük a gyári dugókat a 2.0-ás soros sierra-éra. Régen még volt kép is belinkelve, de már nem érvényes a Webcím. :(
Ez azért lenne szükséges, mert nem akarok nyomatékot veszteni a nagyobb veztengely miatt.
Tud erről valaki bővebbet? Csak mert most van szétborítva a motor, és ha tuning, akkor soha jobbkor... :twisted:
Dartonit
egyedülisszerelhet

Post by Dartonit »

Sziasztok!

Az egyik angol oldalon olvastam, hogy úgy lehet legolcsóbban kompressziót növelni a 2.9-esben (kb 10.3:1-re), ha kicseréljük a gyári dugókat a 2.0-ás soros sierra-éra. Régen még volt kép is belinkelve, de már nem érvényes a Webcím. :(
Ez azért lenne szükséges, mert nem akarok nyomatékot veszteni a nagyobb veztengely miatt.
Tud erről valaki bővebbet? Csak mert most van szétborítva a motor, és ha tuning, akkor soha jobbkor... :twisted:

A cologne:
Image

A sierra:
Image
Nitrobuster
egyedülisszerelhet

Post by Nitrobuster »

Dartonit wrote:Sziasztok!

Az egyik angol oldalon olvastam, hogy úgy lehet legolcsóbban kompressziót növelni a 2.9-esben (kb 10.3:1-re), ha kicseréljük a gyári dugókat a 2.0-ás soros sierra-éra. Régen még volt kép is belinkelve, de már nem érvényes a Webcím. :(

A cologne:
Image

A sierra:
Image

Sajna a pintónak, csak 90,8-as a dugója a DOHC-nak meg 86-os úgy, hogy egy kicsit lötyögne a 2,9-es hengerében ( 93mm) Én inkább a sima 2,8-as dugóra gondolnék.
Dartonit
egyedülisszerelhet

Post by Dartonit »

Nitrobuster wrote:Én inkább a sima 2,8-as dugóra gondolnék.
Az faragás nélkül belemegy?
Nitrobuster
egyedülisszerelhet

Post by Nitrobuster »

Dartonit wrote:
Nitrobuster wrote:Én inkább a sima 2,8-as dugóra gondolnék.
Az faragás nélkül belemegy?
Persze, hogy jó bele, de arra nem mernék megesküdni, hogy szintbe is fog járni.
Dartonit
egyedülisszerelhet

Post by Dartonit »

Nitrobuster wrote:arra nem mernék megesküdni, hogy szintbe is fog járni.
Mondjuk arra én se. Úgy néz ki marad a hengerfej porolás. Csakhát azzal 120 alatt tuti nem jövök ki. :(
Nitrobuster
egyedülisszerelhet

Post by Nitrobuster »

Dartonit wrote:
Nitrobuster wrote:arra nem mernék megesküdni, hogy szintbe is fog járni.
Mondjuk arra én se. Úgy néz ki marad a hengerfej porolás. Csakhát azzal 120 alatt tuti nem jövök ki. :(
Most már tudom, hogy szintbe fog járni. :wink:
gigford
egyedülisszerelhet

Post by gigford »

Dartonit

A nagyobb tengely miatt nem lehet levetetni a hfejbol?
Dartonit
egyedülisszerelhet

Post by Dartonit »

Lehet, nem hiszem, hogy belenyitna a dugóba, csak azt olvastam hogy olcsóbb más típusú dugót belerakni, ami időközben kiderült hogy vakvágány. (legalábbis abból a típusból) :?
Nitrobuster
egyedülisszerelhet

Post by Nitrobuster »

gigford wrote:Dartonit

A nagyobb tengely miatt nem lehet levetetni a hfejbol?
Le lehet szedni a hfejből, csak ha nagyon nagyot nyit a szelep akkor zsebeket kell csinálni a dugóra.
Post Reply