Bogyo28 wrote:szerinted ha mindenki azt mondja hogy nem jó akkor jó?Uaz V6 wrote:miért nem szeretitek ezt a váltót? mi vele a gond ,hogy mindenki a typ 9 est papolja?![]()
![]()
![]()
hibái:
oldalkulisszás, ami ilyen idős korára már rendesen szét szokott kopni, ezért szar vele váltani, rosszabb esetbe szét is hullhat
4 sebességes
nem a legerősebb
váltók
Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28
-
Uaz V6
Re: váltók
hmmm értem!
- Zacy
- akárhozzáisnyulhatvalamihez
- ClassicFord klubtag?: Igen
Nekem is csattogós váltóm van.
Überführer azt mondottad hogy kikopik a külső kulissza. Perselyezéssel javítható a probléma? Vagy a váltóban a belső tolóvilla rudazatok is kikopnak?
Ez érdekel mert ha rükiben megyek, és be akarom tenni 1-be nem nagyon megy, megfeszül a kulissza addig míg jól oldalba nem pofozom a sebváltókart. Utána minden jó.
Überführer azt mondottad hogy kikopik a külső kulissza. Perselyezéssel javítható a probléma? Vagy a váltóban a belső tolóvilla rudazatok is kikopnak?
Ez érdekel mert ha rükiben megyek, és be akarom tenni 1-be nem nagyon megy, megfeszül a kulissza addig míg jól oldalba nem pofozom a sebváltókart. Utána minden jó.
Ford Capri MkII 1977 2.0V6
- szszaby
- rengetegetirogatide
A csattogósnál a váltókar mechanika a legrosszabb. Nekem olyan volt hogyha a rükvercből visszafele nem vezettem a kart mint ahogy befele akkor a többi fokozatot nem lehetett váltani.
Ford Capri MkI Essex
- Bogyo28
- Überführer
szerintem csak a külső rész kopik szét, de nálam eddig a javítás abból állt, hogy raktunk a helyére type-9-t, ezért nem tudom hogy mivel javítható a szerkezet. de asszem Albinak pl széttört az egész...Zacy wrote:Nekem is csattogós váltóm van.
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
- proteus
- rengetegetirogatide
A Pokorny Petit kell majd alkalomadtán kivallatni, mert ő felújította a sajátját és jobban meg volt vele elégedve mint a type9-el.
Alfa Romeo 145 1.6 boxer - 1995
MZ ES 125/1 - 1970
MZ ES 125/1 - 1970
- holecz
- rengetegetirogatide
Ha jól emlékszem (ami nem biztos) akkor a 2-es mellett van, balra-hátra.Próbáld ki, ha nem akkor 1-es balra-előlre......talánUaz V6 wrote:Hy!
merre találom az F csattógósnál a rükvercet?
'89 Sierra 2,0 DOHC Sedan
+36 70 503 79 54
"Intercars Autóalkatrészek"
(nálam)..
+36 70 503 79 54
(nálam)..
- szszaby
- rengetegetirogatide
Balra és hátra van.holecz wrote:Ha jól emlékszem (ami nem biztos) akkor a 2-es mellett van, balra-hátra.Próbáld ki, ha nem akkor 1-es balra-előlre......talánUaz V6 wrote:Hy!
Ford Capri MkI Essex
- holecz
- rengetegetirogatide
Akkó jól emlékeztem..szszaby wrote:Balra és hátra van.holecz wrote:Ha jól emlékszem (ami nem biztos) akkor a 2-es mellett van, balra-hátra.Próbáld ki, ha nem akkor 1-es balra-előlre......talánUaz V6 wrote:Hy!
'89 Sierra 2,0 DOHC Sedan
+36 70 503 79 54
(nálam)..
+36 70 503 79 54
(nálam)..
-
Uaz V6
Szóval üresben balra elhúzom és le? nem kell lenyomni ,felhúzni vagy akármi?
valahogy csak a 2 es megy be! lehet ha le lenne csavarozva a padlolemezhez jobban be lehetne pattintani!:-(
valahogy csak a 2 es megy be! lehet ha le lenne csavarozva a padlolemezhez jobban be lehetne pattintani!:-(
- szszaby
- rengetegetirogatide
A határolása erősebb, emiatt nehezebb egy kicsit abba a síkba tolni, ha lefogatod biztosan könnyebb lenne.Uaz V6 wrote:Szóval üresben balra elhúzom és le? nem kell lenyomni ,felhúzni vagy akármi?
Ford Capri MkI Essex
- szszaby
- rengetegetirogatide
Automata váltós szakikat kérdeznék. A C3 váltó az hogyan érzékeli a motor terhelését? Bowden megy a váltóba, ami a karbitól jön? Esetleg vákum? 
Lényegében a C6-on érdekelne ez a megoldás de bowden bekötési pontot nem találok rajta, csak valami vákum dob félét. Ha valaki tud segítsen már.
Lényegében a C6-on érdekelne ez a megoldás de bowden bekötési pontot nem találok rajta, csak valami vákum dob félét. Ha valaki tud segítsen már.
Ford Capri MkI Essex
-
Uaz V6
Sziasztok!
összeraktam a leröviditett f csattogós váltómat!
köszi mindenkinek az infokat alkatrészbeszerzésben!
raktam fel képeket 1 terepjárós forumra! nézzétek meg hátha érdekel valakit!
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9185481" onclick="window.open(this.href);return false;
üdv zoli!
összeraktam a leröviditett f csattogós váltómat!
köszi mindenkinek az infokat alkatrészbeszerzésben!
raktam fel képeket 1 terepjárós forumra! nézzétek meg hátha érdekel valakit!
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9185481" onclick="window.open(this.href);return false;
üdv zoli!