Nekem is csattogós váltóm van.
Überführer azt mondottad hogy kikopik a külső kulissza. Perselyezéssel javítható a probléma? Vagy a váltóban a belső tolóvilla rudazatok is kikopnak?
Ez érdekel mert ha rükiben megyek, és be akarom tenni 1-be nem nagyon megy, megfeszül a kulissza addig míg jól oldalba nem pofozom a sebváltókart. Utána minden jó.
A csattogósnál a váltókar mechanika a legrosszabb. Nekem olyan volt hogyha a rükvercből visszafele nem vezettem a kart mint ahogy befele akkor a többi fokozatot nem lehetett váltani.
Zacy wrote:Nekem is csattogós váltóm van.
Überführer azt mondottad hogy kikopik a külső kulissza. Perselyezéssel javítható a probléma? Vagy a váltóban a belső tolóvilla rudazatok is kikopnak?
Ez érdekel mert ha rükiben megyek, és be akarom tenni 1-be nem nagyon megy, megfeszül a kulissza addig míg jól oldalba nem pofozom a sebváltókart. Utána minden jó.
szerintem csak a külső rész kopik szét, de nálam eddig a javítás abból állt, hogy raktunk a helyére type-9-t, ezért nem tudom hogy mivel javítható a szerkezet. de asszem Albinak pl széttört az egész...
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
Szóval üresben balra elhúzom és le? nem kell lenyomni ,felhúzni vagy akármi?
valahogy csak a 2 es megy be! lehet ha le lenne csavarozva a padlolemezhez jobban be lehetne pattintani!:-(
Uaz V6 wrote:Szóval üresben balra elhúzom és le? nem kell lenyomni ,felhúzni vagy akármi?
valahogy csak a 2 es megy be! lehet ha le lenne csavarozva a padlolemezhez jobban be lehetne pattintani!:-(
A határolása erősebb, emiatt nehezebb egy kicsit abba a síkba tolni, ha lefogatod biztosan könnyebb lenne.
Automata váltós szakikat kérdeznék. A C3 váltó az hogyan érzékeli a motor terhelését? Bowden megy a váltóba, ami a karbitól jön? Esetleg vákum?
Lényegében a C6-on érdekelne ez a megoldás de bowden bekötési pontot nem találok rajta, csak valami vákum dob félét. Ha valaki tud segítsen már.