bemutatkozások

kötetlen topic...:)

Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28

albicapri
nemleszgondhasegítis
ClassicFord klubtag?: Igen

Post by albicapri »

bogyo28,gizmo! legyszi baszarintsatok mar oda a nevem ala hogy ukrajna,ukrania,vagy mittom en,mer" nem okes a tartozkodasi hely nelkul ez az ize!elore is koszi :fcp02:
Wendike
márokosanistudnézni

Bemutatkoznék....

Post by Wendike »

Hello!
Endre vagyok, már régóta nézegetem a fórumot szinte már ismerek sok embert :lol:
Ha az elején akarom kezdeni, kölyök koromban láttam először CAPRIT azóta szeretnék egyet. A fertőzés sajnos nem múlik, de most úgy néz ki talán be tudnék szerezni egy nekem teccő darabot. Igazság szerint egy lepukkantabbat kerestem amit a saját izlésemre tudnék formálni. Gyárilag autoszerelő lennék ezért úgy érzem meg tudnék birkózni 1 ilyen feladattal, ami nem kevés idő és persze pénz ezt sokan tudjuk. Volt már jó pár autóm több Trabi, Warbi, Taunus, Kockalada, stb. A kedvencem egy 1972-es Zastava 750es volt amit két kezemmel csináltam meg tyúkolból használható városi közlekedési eszközzé, sokáig használtam de hirtelen felindulásból megválltam tőle :(
Amit nézegetek az egy Mk III. 2.3 V6 almazöld börtetős szépség, régóta figyelem de most talán.....
Ha lesz eredmény képekkel jelentkezem addig is Üdv Wendike
Don't panic!
levelboss
nagyonsokatirogat

Post by levelboss »

Üdvözlet! :smt006
Nyomhatod a képet, mert izgalmasnak tűnik! :wink:
Wendike
márokosanistudnézni

Post by Wendike »

Sajnos mikor néztem a gépsárkányt akkor nem volt nálam fotoapparát. Hétvégén megyek ismét akkor viszem a fényképgépet és képeket készítek, asszem.... :)
Amúgy az elöbb kifelejtettem, hogy az élet két keréken szép igazán :D (XJR1200)
Don't panic!
proteus
rengetegetirogatide

Post by proteus »

Üdv és csak keményen! :wink:
Alfa Romeo 145 1.6 boxer - 1995

MZ ES 125/1 - 1970
German Capri
akárhozzáisnyulhatvalamihez

Post by German Capri »

Üdv a brigádban!!!!!!Kitartást,szép verda lehet még belőle!!!!!!!!!!!!!!
Körzetem az autópálya a tempóm halálos!!!(még mindig a V( a nyerő)!!!
Ford Sierra 1.6 4 gang(1987)
Alfa Romeo 155 2.0 Twin SPARK 1996
Ford Capri 2.0Mk 3 Pinto Solex carb
szszaby
rengetegetirogatide

Post by szszaby »

Üdv itt nálunk!
Ford Capri MkI Essex
Megla Gábor

Post by Megla Gábor »

Szevasztok Capri Fanok. Bocs hogy nem ide irtam először ,de még nem nagyon ismerem a forumot. A lényeg nekem jelenleg nincs Caprim ,de ami késik az nem mulik. A Tibi féle Capri volt az egyik autom.De volt eddig 8 db Caprim az 1-es tl a 3-asig. Az első Caprimat Egy garázsból vettem ami már 17-éve állt a farakás ,és más lim-lom alatt. A kasznija annyira egyben volt (köszönhetöen az első gazdájának ,),hogy a kaszni munka egy kis foltbol állt összesen,mert ezt az autót a80-as években kikaszniztál ,és rézzel hegesztették ki. A motorja 1.3-as volt gyárilag ,de kosárban hevert,ugyanugy mint a belseje.A kárpitok tiszta penészesek voltak a dohos garázstol. A motorral nem vacakoltam ,vettem egy 3-as törött Caprit ami 1.6-os volt ,és azt a motort dobtam bele. Ez az autó 3 évig készült ,és még régi szürke forgalmija volt ,és Uc-s régirendszáma.Sajnos akkor még nem volt internetem ,és igy egy ismerősőm tette fel a netre ,de hamar rá captak az osztrák mügyüjtök. Látván ,hogy mekkora értéke van egy szépen meg csinált Caprinak ,neki álltam vadászni őket ,és igy jőtt össze a 8db. Vettem két 2-est amikben 2 literes volt a motor ,de a kaszni az kész volt rajtuk teljesen szét voltak rohadva. Aztán meg láttam a 3-ast ,és ugy döntöttem ,hogy szerzek egyet persze minimum 2.8-ast mert azzal ugy gondoltam hogy lehet haladni is. igy került hozzám az a Capri ami most a Tibié lett. A kasznija már nálam is kezdett kirügyezni ,de engem a motorja érdekelt .Rá tettem azokat a Brutál nagy hegesztett felniket ,és mindjárt stabilabb lett tőle. Menni ment a gép mert én mentem vele 210km/h is de én tőbbre vágytam El határoztam ,hogy bele dobok egy V8-as mMustáng motort csak hát mint kiderült a torka már véres volt.Ettől függetlenül szerettem ezt a Caprit mert mindenhol meg nézték. Bár ez 1-es Caprinak talán nagyobb sikere volt mert az ritkább,és volt olyan storim ,hogy a benzinkuton oda jőtt az öreg bácsi ,és könnyes szemmel mesélte,hogy neki is volt ilyen kocsija ,és ismét feléledt benne a nosztalgia ennek az autonak a láttán.Aztán jött a nagy váltás jöttek a Corvettek ,Camarok ,2db Mustáng ,és a fő szerzeményem egy Dodge Charge 7700V8-as Big _Block na ez volt a csucsok csucsa számomra. A v8 mindig is vonzott .De rengeteg más autom volt már ,és mindeggyik a ritkábbakbol,plXr4-es Sierra ,Xr3i Granada Rx7-es Mazda ,Abarth ritmo,Renault alpin,De a legtőbb az BmW mert abbol volt a legtőbb M3-as és hasonlok.A Tibi féle Caprit is egy 325ix-re cseréltemami összkerekes volt Volt cosworth Sierám is a turbos 260 lovas ,de azt nem hozott annyira lázba mert már nem igazán volt ereje teljébe.Majd idővel felteszek pár képet az 1-es Capriaimrol amiket éptgettem.sajnos a Tibiéről csak azok a képek vannak amiket eladáskor az a pécsi majom itt csinált nálam az udvarban rola.Bocsi ha kicsit hosszura sikerült a monolog majd legközelebb kevesebbet irok. :wink:
Árpi
akárhozzáisnyulhatvalamihez

Post by Árpi »

Üdv itt, bár ez capri fórum de a granadákról mesélhetnél egy kicsit ha persze a tőbbiek sem bánnák :oops: :oops: :wink: a 7.7 es charger érdekes lehetett 8) 8) :lol:
Granada 1977 2.0i V6
Dartonit
egyedülisszerelhet

Post by Dartonit »

Megla Gábor wrote:és a fő szerzeményem egy Dodge Charge 7700V8-as Big _Block
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :ru:
'81 MK3 4.6 V8
"A V8 a pokolban is V8." - Winkler
Tibi
rengetegetirogatide

Post by Tibi »

Szia Gábor, üdv itt. Látom szép kis gyűjteményed volt !
1980 Capri MK3
Dani

Post by Dani »

Szervusztok!

Először is üdvözlök mindenkit. Nekem (még) nincs Caprim, sőt semmilyen autóm nincs és nem is volt saját, úgyhogy még kezdőnek számítok, és ahogy belenéztem a fórumba, egyenlőre csak olvasgatni fogok, és okosodni ;)
...ja és az ok amiért regisztráltam, hogy rendkívül örülnék, ha az első saját kocsim majd Capri lehetne. Persze addig még ki kell ötlenem pár alternatív megoldást, mert tanulóként fent is kellene valamiből tartani :) úgyhogy ez még a jövő zenéje.

További kellemes fórumozást!
Tibi
rengetegetirogatide

Post by Tibi »

:smt006 Milyet szemeltél ki ?
1980 Capri MK3
Dani

Post by Dani »

Tibi wrote::smt006 Milyet szemeltél ki ?
Nekem a kettesek tetszenek elsősorban, mint például stpetya-nak van... színben ez is tetszik, vagy acélkék, vagy fekete, bézs belsővel :) Mondjuk nekem elég lenne 1,6-os motor, és anyagi megfontolásból valószínűleg át kell majd alakíttatnom gáz/benzin üzeműre, mert hosszabb távokra is használnám, sőt szinte csak arra. De ha már autó, akkor legyen autó! :) Túltunningolni nem szeretném, csak igényes legyen, szép fényezéssel, szép belsővel, alufelni, szolíd zene... de pl a spoilereket, matricákat én nem szeretem (Pedig ahogy észrevettem a korosztályom épp azt preferálja).

Mi a véleményed amúgy a gáz/benzin üzeműre alakításról? Tudom nem valami hiteles egy Capriban :))) mondjuk láttam már hirdetésben, valamelyik külföldi oldalon egy MK3-ast, ami gázos volt, ráadásul 2 lityis.
levelboss
nagyonsokatirogat

Post by levelboss »

Üdv!
Én is fiatal vagyok és tanuló és nekem is a szolídabb tetszik, és sztem nem csak nekem... :wink:
Szép is az a kettes! 8)
Ford Capri 1978 2600 GT :D
Post Reply