Épülő CAPRI-k

kötetlen topic...:)

Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28

Locked
levelboss
nagyonsokatirogat
ClassicFord klubtag?: Igen

Post by levelboss »

:D Óóóóó... micsoda lehetőség! Megyek és elkapkodom mindenki elől! :lol:
guriga
márokosanistudnézni

Post by guriga »

öröm bódottá!

:-)

ui: különben lefoglalóztam 10 garnitúrát, ki tudja meddig lesz akciós.. :-)
1972' 1500 V4
1973' ???? ()
guriga
márokosanistudnézni

Post by guriga »

Geec MKII wrote:Útólag is köszönöm a linket!!!! :ru:
Nincs mit. :pia:
1972' 1500 V4
1973' ???? ()
proteus
rengetegetirogatide

Post by proteus »

Az utóbbi hetekben sajnos realizálnom kellett az elképzeléseimet így az eredeti tervekkel szemben marad a gyári motor karbival, amit fel fogok újítani. A szükséges alkatrészek beszerzését remélhetőleg egy Ford szervízben dolgozó srác segítségével meg tudom oldani.
A barna kárpit is felejtős, bár oldalkárpitokat és szőnyeget sikerült beszereznem, de a műanyagokat, takarólemezeket, váltószoknyát, kormányt stb is át kellene festenem vagy behúzatnom műbőrrel, hogy jól nézzen ki, ami viszont már túl sok. A műszeregység is marad az eredeti, de kap egy kiegészítő fordulatszámmérőt, meg bekerülnek a recarok és kap egy kardánboxot. Ez és a műszerfal felső része fekete lesz, meg az ülés félig, egyébként marad a gyári kárpit. A zenét sem viszem túlzásba, csak egy mp3-as fejegység kerül a kesztyűtartóba, a gyári rádió a helyére, két hangszóró a a gyári helyekre a kalaptartó mellé meg kettő még valahopva. A gyári rádió kérdéses, hogy be lesz e kötve, ha igen akkor vonalban fog csatlakozni a fejegységhez. Barna szélvédőt még mindig nem tudtam szerezni. :(
A spoilerek sem kerülnek fel, mert a kaszni körbe volt törve, aztán nem túl jól lakatolva a köténylemez pedig szörnyű íígy az első-hátsó spoilerek nem állnának valami jól az pedig fontos, hogy gányolni nem akarok. Többekközt ezért is marad az eredeti grafitmetal, meg elég jól elrejti a kaszni hibáit...
Ki lett szerelve már a motor, váltó, a futómű részben. A motor azért át lesz nézve és gatyábarázva, a váltón egy olajfolyást kell megszüntetni. A féknél sem lesz túl sok változás, a tárcsák, dobok fel lesznek szabályozva, betétek cserélve meg felújítókészlet ahova kell. Be kerül azért egy 22-es főfékhenger. A laprugók úgytűnik elég jók, a szilentek is rendben vannak. A gátlók is megjárják. Kap még a futómű két új lengőkart meg a stabok új szilenteket és remélhetőleg ezzel rendben is lesz. Szinterezés és hasonlók felejtősek, mert nem kiállítási darab lesz a gép és anyagilag is pluszt jelentene.
A következő két hétben a tervek szerint kész lesz a futómű, fékrendszer, alváz és üregvédelem. Utánna még a rozsdamentesítés folytatódik meg a lakatos még néhány kisebb dolgot megcsinál, de egy hónapon belül át kellene tolni a vasat a fényezőhöz.

Kellene mostmár valami megoldást találnom a kéderek meg a vízlehúzó gumik beszerzésére és ha akadna egy fényszórófelújító annak is örülnék.

Feltettem egy rakat képet:

Image
Image
Image
Last edited by proteus on Sun Feb 18, 2007 8:54 pm, edited 1 time in total.
Alfa Romeo 145 1.6 boxer - 1995

MZ ES 125/1 - 1970
Árpi
akárhozzáisnyulhatvalamihez

Post by Árpi »

Rosz a link :?
Granada 1977 2.0i V6
Bogyo28
Überführer

Post by Bogyo28 »

proteus wrote:Az utóbbi hetekben sajnos realizálnom kellett az elképzeléseimet így az eredeti tervekkel szemben marad a gyári motor karbival, amit fel fogok újítani. A szükséges alkatrészek beszerzését remélhetőleg egy Ford szervízben dolgozó srác segítségével meg tudom oldani.
A barna kárpit is felejtős, bár oldalkárpitokat és szőnyeget sikerült beszereznem, de a műanyagokat, takarólemezeket, váltószoknyát, kormányt stb is át kellene festenem vagy behúzatnom műbőrrel, hogy jól nézzen ki, ami viszont már túl sok. A műszeregység is marad az eredeti, de kap egy kiegészítő fordulatszámmérőt, meg bekerülnek a recarok és kap egy kardánboxot. Ez és a műszerfal felső része fekete lesz, meg az ülés félig, egyébként marad a gyári kárpit. A zenét sem viszem túlzásba, csak egy mp3-as fejegység kerül a kesztyűtartóba, a gyári rádió a helyére, két hangszóró a a gyári helyekre a kalaptartó mellé meg kettő még valahopva. A gyári rádió kérdéses, hogy be lesz e kötve, ha igen akkor vonalban fog csatlakozni a fejegységhez. Barna szélvédőt még mindig nem tudtam szerezni. :(
A spoilerek sem kerülnek fel, mert a kaszni körbe volt törve, aztán nem túl jól lakatolva a köténylemez pedig szörnyű íígy az első-hátsó spoilerek nem állnának valami jól az pedig fontos, hogy gányolni nem akarok. Többekközt ezért is marad az eredeti grafitmetal, meg elég jól elrejti a kaszni hibáit...
Ki lett szerelve már a motor, váltó, a futómű részben. A motor azért át lesz nézve és gatyábarázva, a váltón egy olajfolyást kell megszüntetni. A féknél sem lesz túl sok változás, a tárcsák, dobok fel lesznek szabályozva, betétek cserélve meg felújítókészlet ahova kell. Be kerül azért egy 22-es főfékhenger. A laprugók úgytűnik elég jók, a szilentek is rendben vannak. A gátlók is megjárják. Kap még a futómű két új lengőkart meg a stabok új szilenteket és remélhetőleg ezzel rendben is lesz. Szinterezés és hasonlók felejtősek, mert nem kiállítási darab lesz a gép és anyagilag is pluszt jelentene.
A következő két hétben a tervek szerint kész lesz a futómű, fékrendszer, alváz és üregvédelem. Utánna még a rozsdamentesítés folytatódik meg a lakatos még néhány kisebb dolgot megcsinál, de egy hónapon belül át kellene tolni a vasat a fényezőhöz.

Kellene mostmár valami megoldást találnom a kéderek meg a vízlehúzó gumik beszerzésére és ha akadna egy fényszórófelújító annak is örülnék.

Lámpafelujító van a nagyfaluban, vecsés felé az üllői úton. Ha végre sikerül találkoznunk, el tudom neked hozni a felujítóhoz...
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."

...A Xikla...

1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
proteus
rengetegetirogatide

Post by proteus »

bogyo28 wrote:Lámpafelujító van a nagyfaluban, vecsés felé az üllői úton. Ha végre sikerül találkoznunk, el tudom neked hozni a felujítóhoz...
OK! :D

MZ ES 125/1 - 1970
proteus
rengetegetirogatide

Post by proteus »

Megvan az eredetvizsga! :D A manus mondjuk nézett, hogy a kaszni üres, motor a földön, a kmórát meg a szekrényből vettem elő...

MZ ES 125/1 - 1970
Tibi
rengetegetirogatide

Post by Tibi »

proteus wrote:Megvan az eredetvizsga! :D A manus mondjuk nézett, hogy a kaszni üres, motor a földön, a kmórát meg a szekrényből vettem elő...
Gratula ! A lényeg, hogy megvan ! A km óra minek? Úgy értem egy olyan meghamisithatatlan életbevágó adathordozó mint az óra? Minek?
1980 Capri MK3
proteus
rengetegetirogatide

Post by proteus »

Tibi wrote:
proteus wrote:Megvan az eredetvizsga! :D A manus mondjuk nézett, hogy a kaszni üres, motor a földön, a kmórát meg a szekrényből vettem elő...
Gratula ! A lényeg, hogy megvan ! A km óra minek? Úgy értem egy olyan meghamisithatatlan életbevágó adathordozó mint az óra? Minek?
Kellett egy fotó az óráról, ez bizonyítja, hogy mennyi km van benne. :lol:

MZ ES 125/1 - 1970
Tibi
rengetegetirogatide

Post by Tibi »

proteus wrote:
Tibi wrote:
Kellett egy fotó az óráról, ez bizonyítja, hogy mennyi km van benne. :lol:
A perdöntő bizonyíték. Az enyém akkor 11008 km-et futott egész életében. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :h:
Köszönöm az információt.
1980 Capri MK3
szszaby
rengetegetirogatide

Post by szszaby »

Tibi wrote:
Gratula hozzá!

Az órának semmi értelme az ember oda tekergeti ahova neki tetszik, nem?
Ford Capri MkI Essex
proteus
rengetegetirogatide

Post by proteus »

szszaby wrote:
Tibi wrote:
Gratula hozzá!

Az órának semmi értelme az ember oda tekergeti ahova neki tetszik, nem?
De, persze. A manus is e nélkül akarta megcsinálni az eredetvizsgát, de a központ nem fogadta el az adatokat kmóra állás nélkül. Egyébként másik fontos kitétel, hogy a kerekeknek fent kell lenni...

Meg mondott még egy érdekességet: Lengyelországban 5-6 éve vezették be az eredetvizsgát, addig központi nyilvántartás sem volt, hanem csak a vajdaságokon (ebből van 16) belül, így az autók 80%-nak a papírjai nem voltak rendben. :shock:

MZ ES 125/1 - 1970
gigford
egyedülisszerelhet

Post by gigford »

Eleg sok minden lezajlott az utobbi ket honapban az autom korul, motor, valto, ket elso rugo, teljes also lakat, bekerult a tank is uj acval, szszaby munkajat dicserve, aki rengeteg mindenben onzetlenul segitett, ezuton is koszonom neki.

Az uj ac a tesztelesnel a ket meteres 15os csovet ugy szivta mint a kisangyal, semmi gond nem volt, van ezeknek szivohatasuk boven.

A laprugo felfuggeszteseinel plusz erosites lett beteve.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Tibi
rengetegetirogatide

Post by Tibi »

gigford wrote:Eleg sok minden lezajlott az utobbi ket honapban az autom korul.....
Megnéztük hétvégén, de felmerült bennem egy dolog. Visszamegy a gyári tank is hivatalos ügyek intézése miatt vagy végleg száműzted? Mert ha igen szerintem ki kellett volna vágatni a csomitartót és egy méylebbet kialakítani, amiben rendes helye van a kockatanknak és esetleg a pótkeréknek mert jó ha van. Nem kötözködök csak kíváncsi vagyok.
1980 Capri MK3
Locked