Ma kitisztítottuk a suliban a 2.9 injektorokat, de 3-at illene lecserélni a tanár szerint. Egyik nem szór jól, inkább pisil... legalábbis kicsit jobban, mint a többi... de hát ő tudja. De mértünk tekercs ellenállást, és a legtöbbnek 14,5 ohm körül volt, viszont kettőnek 15,5 ohm volt az értéke. Na most azokkal mi van? Mennyinek kéne lenni elvileg? Mekkora a tűrése vajon? Azt mondta a tanár, h még az is előfordulhat, h a nagyobb ellenállású ki se nyit...
Ma kitisztítottuk a suliban a 2.9 injektorokat, de 3-at illene lecserélni a tanár szerint. Egyik nem szór jól, inkább pisil... legalábbis kicsit jobban, mint a többi... de hát ő tudja. De mértünk tekercs ellenállást, és a legtöbbnek 14,5 ohm körül volt, viszont kettőnek 15,5 ohm volt az értéke. Na most azokkal mi van? Mennyinek kéne lenni elvileg? Mekkora a tűrése vajon? Azt mondta a tanár, h még az is előfordulhat, h a nagyobb ellenállású ki se nyit...
Szóval? Mi lehet az igazság?
Lehet, h kéne még egy garnitúra 2.9 injektor...
aki nem ért hozzá tanítja az itt is látszik....az ellenállás 13-18 ohm között tök jó, ez nagy impedanciás injektor. a 15,5 is simán kinyit, faszságot beszél a tanár. ha pisil, ultrahangos tisztitás, és át kell járatni ethanollal vagy petroleummal, aztán megnézni hogy milyet szór. ha nem boldogulsz velük, vidd el tisztittatni, van rá pár cég.a lényeg egyébként nem a tekercs ellenállása, hanem hogy mennyi anyag megy át rajta x (általában 3 bar) nyomáson, ezt szokták megmérni tisztitás után, hány ml jön át rajta x másodperc alatt, ez legyen kb egyforma....
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
Ha már ki van szedve az injektor, pláne ha sokat állt, ajánlott minden esetben az
ultrahangos tisztítás (de nem csak beledobom a löttybe és bekapcsolom a készüléket!)
A tisztítás előtt az injektorokból ki kell szedni a szűrőt majd cserélni.
Amikor ezekkel megvagy, akkor érdemes mérni Bogyó által leírt módon...
Nem írtam le részletesen, de ultrahangos tisztítást végeztünk... igaz, szétszedés nélkül. Aztán egy fordított irányú mosást csináltunk egyenként mindegyiken, aztán meg megnéztük a szórási képet, ezzel együtt a szállítási teljesítményt is. Az egyik nem szórt annyira szépen, ahogy írtam is, mármint nem volt olyan nagy a porlasztott "köd" vagy permet a fő sugár mellett, mint a többinél. Viszont a szállítási teljesítmény nagyon hasonló volt mindegyiknél, tehát abból a szempontból jók.
Mondjuk, én nem láttam akkora durva nagy különbséget a szórási képben, ugyh én szívem szerint nem foglalkoznék vele tovább, ha csak az egyik szórakozik egy kicsit.
A tanár meg egyébként nem annyira hülye, mint amilyennek látszik... csak hát nem érthet mindenhez típusspecifikusan... sztem.
Nem írtam le részletesen, de ultrahangos tisztítást végeztünk... igaz, szétszedés nélkül. Aztán egy fordított irányú mosást csináltunk egyenként mindegyiken, aztán meg megnéztük a szórási képet, ezzel együtt a szállítási teljesítményt is. Az egyik nem szórt annyira szépen, ahogy írtam is, mármint nem volt olyan nagy a porlasztott "köd" vagy permet a fő sugár mellett, mint a többinél. Viszont a szállítási teljesítmény nagyon hasonló volt mindegyiknél, tehát abból a szempontból jók.
Mondjuk, én nem láttam akkora durva nagy különbséget a szórási képben, ugyh én szívem szerint nem foglalkoznék vele tovább, ha csak az egyik szórakozik egy kicsit.
A tanár meg egyébként nem annyira hülye, mint amilyennek látszik... csak hát nem érthet mindenhez típusspecifikusan... sztem.
Önmagában az ultrahangos tisztítás jó, de akkor hatásos, ha nyit az injektor- vezérelni kell. Ehhez készítettem (egy kollégámmal) vezérlést- szabályozni lehet a két nyitási időt és nyitvatartást.
…azt meg nem olvasom sehol, hogy a tanár hülye lenne…
Reggel be akartam indítani és ő nem akarta... csak a sokadik indítózásra, gázpedál nyomogatással indult be nagy nehezen, aztán ahogy elengedtem a gázt, lefulladt. Ezt eljátszottam mégegyszer, lefulladt, nem volt alapjárat. Sztem valószínű a kinti hőmérséklettel lesz összefüggésben a dolog, mert eddig mindig melegebb volt, amikor járattam... de így két dologra gondolhatok. Az egyik, h vmelyik hőmérsékletérzékelőm nem kóser, vagy esetleg az alapjárati szelep, de az működött eddig is... vagy lehet, h az alacsony hideg üzemi kompressziót nem bírja az efi? A K-jettel télen pöcc-röff indult sokszor...