futómű
Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28
- Blant
- nagyonsokatirogat
- ClassicFord klubtag?: Igen
De úgy ám... Meg ha meggondoljuk keresztirányba is támaszt nem keveset. Vicces lenne egy spirálrugós Capri
Menne a segge mindenfel 

A hangom, a rangom tartom pardon
NEM ELADÓ!
A kedvem, a lelkem, a nemem, a szlengem
NEMM ELLADÓÓ
'78 Ford Capri mkIII Ghia 2,8i EFI, az imádott!
'85 Ford Fiesta mkII 1.6D, az Istencsászár, az 5literrel rohangálós, a hidegben is beindulós.
NEM ELADÓ!
A kedvem, a lelkem, a nemem, a szlengem
NEMM ELLADÓÓ
'78 Ford Capri mkIII Ghia 2,8i EFI, az imádott!
'85 Ford Fiesta mkII 1.6D, az Istencsászár, az 5literrel rohangálós, a hidegben is beindulós.
az egyik legrosszabb megoldásnak tartom a panhard rudas hátsó futóműveket, leszámítva esetleg a crossover-középső csuklós verzióban, de az meg már olyan bonyolúlt, hogy hamarabb épít az ember egy független kerékfelfübbesztést hossz és keresztrudakkal sierra vagy scorpio alkatrészekkel (difi-féltengely-agy) mint a merevhidas kutyulás.Süni wrote:Vag úgy kéne megcsinálni, mint a Zsigulinál, kutyacsontokkal.Blant wrote:De úgy ám... Meg ha meggondoljuk keresztirányba is támaszt nem keveset. Vicces lenne egy spirálrugós CapriMenne a segge mindenfel
SZVSZ
A scorpi futóműve egy segédkereten van,nem igazán tudom hogy lehetne barakni egy abszolute oda nem illő kasztniba,teljesen máshol vannak a teherviselő pontok pl.Ráadásul a laprugós hátsó tengely nem modern de jó és trapabíró.Nem értem miért kellene lecserélni.Az első futómű megerősítés az indokolt de a hátsó minek?Jó csillapító meg szilent és a legjobb lesz.Sztmgofi2 wrote:Igen arról lenne szó hogy a scorpio hátsó futóművét a capriba.
- Bogyo28
- Überführer
A scorpio hidnál jobban birja akkor inkább valami capriba gyártatott difi. az álltalában uj. a scorpio sokkal szélesebb, stb. Fékekekt lehet rakni a sima capri futoműre is igen gazdag választékban, főleg ha nem 13-as kereket használsz. kiindulásnak nézd meg ezt az oldalt:gofi2 wrote:Akkor semmiképp nem lesz az a megoldás, a nagyobb erő elviselése miatt gondoltam rá. meg inkább a fékek, ami igazán érdekelne, előre hátra ,hogy azt át lehet e rakni.
http://www.zyworld.com/caprisport/1_brakes.htm
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
5 csavarosra átalakítás miatt tudok neked nagy féket.gofi2 wrote:Akkor semmiképp nem lesz az a megoldás, a nagyobb erő elviselése miatt gondoltam rá. meg inkább a fékek, ami igazán érdekelne, előre hátra ,hogy azt át lehet e rakni.
granada szervó, 23-as henger, hátúl jó 273-as cosworth hűtött tárcsa, elől új 288-as hűtött 4 dugós sierra cosworth nyergekkel, új betétekkel, mindez caprira átalakítva. 100.000 Ft felszerelve, beüzemelve.
(egy pár 4 dugós nyereg kb ennyi...)
futóműtuning is van, de azt már leírtam kismilliószor.
-
- szerszámadogató
Esküszöm nagyon jól hangzik. megteszem ha eljön az ideje. Erről álmodom erre gondoltam ilyen átalakítással.
Csak egy gondolat bánt engemet.. hogy megvan a passatom. nem akarom bántani szegényt mert nem szolgált rá csak már úgy váltanék!!!
Ha valaki tud segítsen ebben is előre is köszi
Csak egy gondolat bánt engemet.. hogy megvan a passatom. nem akarom bántani szegényt mert nem szolgált rá csak már úgy váltanék!!!
Ha valaki tud segítsen ebben is előre is köszi
Ha egy álom valóra válik. 2.9 24v