Fejlesztések

minden ami a fórummal, galériával, teljes oldallal kapcsolatos

Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28

Post Reply
szszaby
rengetegetirogatide
ClassicFord klubtag?: Igen

Post by szszaby »

bogyo28 wrote:
szszaby wrote:Már készül az én gif-em is ha küldöm berakjátok?
NEM 8) :lol: :lol: :lol:

Hát persze, csak küld már....
OKÉ. Tibinek elküldtem az első verziót csak nem tetszik igazán. Olyasmi lenne mint a Tied ahogy körbemutatja az autót, ha nem baj. :?: :?: :?:
Szerintem ez a legtalálóbb.
Ford Capri MkI Essex
Bogyo28
Überführer

Post by Bogyo28 »

szszaby wrote:
bogyo28 wrote:
szszaby wrote:Már készül az én gif-em is ha küldöm berakjátok?
NEM 8) :lol: :lol: :lol:

OKÉ. Tibinek elküldtem az első verziót csak nem tetszik igazán. Olyasmi lenne mint a Tied ahogy körbemutatja az autót, ha nem baj. :?: :?: :?:
Én is loptam az ötletet valahonnan, tehát nyugodtan hasznélható. Bár én még tervezem finomítani: egy olyan helyen kell megállni, ahol minden irányból jól körbejárható az autó. Mindig egyenlő távolságból fényképet kell csinálni az autoról, ehez segítőnek lehet használni egy zsinort, hogy az auto közepétől mindig egyforma távolságra legyél, és figyelni kell arra is, hogy egyforma magasságból fényképezz. Egy állvány ilyenkor tök jó lehet. És minél több képet kell csinálni, akkor nem lesz ennyire darabos a "körüljárás". csak eddig még lusta voltam ezt végrehajtani...
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."

...A Xikla...

1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
gizmo
Überführer
ClassicFord klubtag?: Nem

Post by gizmo »

izé... lehet hogy csak engem zavar, de ezek a mozgó / villodzó avatarok nekem rontják az olvashatóságot, idegesít. Főleg ha lassan mindenkinek ilyen lesz :) max kitalálok rá valami szűrőt, biztos van FF-ben ilyen is. 8)

Más kérdés, hogy a stoboszkópot pedig imádom :mrgreen:
- '79 Ford Capri 2.8
- '91 Ford Sierra DOHC
szszaby
rengetegetirogatide

Post by szszaby »

bogyo28 wrote:
szszaby wrote:
bogyo28 wrote: NEM 8) :lol: :lol: :lol:

Én is loptam az ötletet valahonnan, tehát nyugodtan hasznélható. Bár én még tervezem finomítani: egy olyan helyen kell megállni, ahol minden irányból jól körbejárható az autó. Mindig egyenlő távolságból fényképet kell csinálni az autoról, ehez segítőnek lehet használni egy zsinort, hogy az auto közepétől mindig egyforma távolságra legyél, és figyelni kell arra is, hogy egyforma magasságból fényképezz. Egy állvány ilyenkor tök jó lehet. És minél több képet kell csinálni, akkor nem lesz ennyire darabos a "körüljárás". csak eddig még lusta voltam ezt végrehajtani...
Hóha Te!
Gondolatolvasó vagy? Mert pont ezt akartam megcsinálni.
Beszéltük is Tibivel, hogy így lenne az igazi.
Ford Capri MkI Essex
Bogyo28
Überführer

Post by Bogyo28 »

gizmo wrote:izé... lehet hogy csak engem zavar, de ezek a mozgó / villodzó avatarok nekem rontják az olvashatóságot, idegesít. Főleg ha lassan mindenkinek ilyen lesz :) max kitalálok rá valami szűrőt, biztos van FF-ben ilyen is. 8)

ha gondolod csinálhatok egy villogo avatart, és teleirok egy oldalnyit a forumon :lol: :lol: :lol:

...A Xikla...

szszaby
rengetegetirogatide

Post by szszaby »

gizmo wrote:izé... lehet hogy csak engem zavar, de ezek a mozgó / villodzó avatarok nekem rontják az olvashatóságot, idegesít. Főleg ha lassan mindenkinek ilyen lesz :) max kitalálok rá valami szűrőt, biztos van FF-ben ilyen is. 8)

Majd hozzászoksz, idővel mindent megszok az ember. :D :D :D
Ford Capri MkI Essex
gizmo
Überführer

Post by gizmo »

az köszi :idea: :shock: :D
inkább menjünk el valami normális buliba, mégiscsak "emberközelibb" élmény :fu: (nincs még vidám aszpirines smiley-m, de majd szerkesztek egyet)
- '79 Ford Capri 2.8
- '91 Ford Sierra DOHC
Tibi
rengetegetirogatide

Post by Tibi »

bogyo28 wrote: Én is loptam az ötletet valahonnan, tehát nyugodtan hasznélható. Bár én még tervezem finomítani: egy olyan helyen kell megállni, ahol minden irányból jól körbejárható az autó. Mindig egyenlő távolságból fényképet kell csinálni az autoról, ehez segítőnek lehet használni egy zsinort, hogy az auto közepétől mindig egyforma távolságra legyél, és figyelni kell arra is, hogy egyforma magasságból fényképezz. Egy állvány ilyenkor tök jó lehet. És minél több képet kell csinálni, akkor nem lesz ennyire darabos a "körüljárás". csak eddig még lusta voltam ezt végrehajtani...
Ne felejtsd el a munkadarab megfelelő szabadságfokait lekötni, nehogy arrébguruljon vagy ilyesmi :) Egyébként pont ezt beszéltük Szabival, hogy egy üres parkolóban körbelőni egy osztókör mentén :D. A képen maradt pottyantósokat majd Ps-el retusáljuk :)
1980 Capri MK3
Tibi
rengetegetirogatide

Post by Tibi »

Egyébként lehet idegesítő lesz egy idő után. Engem az aláírásokban lévő képek zvarnak. Külföldi forumokon nagyon szeretik. Minden. Oké, fasza a kcosid, ige, nem , kösz hsz. után ott van egy nagy kép :) Emelett meg egy villogó avatar :D
1980 Capri MK3
szszaby
rengetegetirogatide

Post by szszaby »

Ez az avatar mekkora lehet egyébként?
Ha sok képet készít az ember, hogy jó legyen a körbeforgatás, eléggé megdobja a méretét.
Ford Capri MkI Essex
gizmo
Überführer

Post by gizmo »

jaja, az a halálom... két szó, alatta egy nagy banner, + 3 kép a kocsiról, róla, kutyáról, valami 5 soros idézet, balra meg egy fél képernyős villogó avatar. ááááááááááááá :smt021

Mondjuk egy szépen, lassan, folyamatosan mozgó gif még nem gáz, csak annak a mérete lesz nagy. Mindegy, kisebbség vagyok 8)
- '79 Ford Capri 2.8
- '91 Ford Sierra DOHC
szszaby
rengetegetirogatide

Post by szszaby »

Ahogy számoltam egy jó gif-hez, hogy jól forogjon kellene vagy 30 kép, vagy még több mert így is "szaggatni" fog.
Ford Capri MkI Essex
Tibi
rengetegetirogatide

Post by Tibi »

gizmo wrote:jaja, az a halálom... két szó, alatta egy nagy banner, + 3 kép a kocsiról, róla, kutyáról, valami 5 soros idézet, balra meg egy fél képernyős villogó avatar. ááááááááááááá :smt021

Mondjuk egy szépen, lassan, folyamatosan mozgó gif még nem gáz, csak annak a mérete lesz nagy. Mindegy, kisebbség vagyok 8)
Meg moderátor is :smt066 :smt025
Viszont egy olyan gif ami nem hirtelen vált hanem "átúszik" az egyik kép a másikba talán nem olyan zavaró. A helyfoglalást meg kompenzálhatjuk a kép méretével, tehát kisebb lesz az avatar.
1980 Capri MK3
szszaby
rengetegetirogatide

Post by szszaby »

Tibi wrote:
gizmo wrote:jaja, az a halálom... két szó, alatta egy nagy banner, + 3 kép a kocsiról, róla, kutyáról, valami 5 soros idézet, balra meg egy fél képernyős villogó avatar. ááááááááááááá :smt021

Meg moderátor is :smt066 :smt025
Viszont egy olyan gif ami nem hirtelen vált hanem "átúszik" az egyik kép a másikba talán nem olyan zavaró. A helyfoglalást meg kompenzálhatjuk a kép méretével, tehát kisebb lesz az avatar.
Az jó, hogy csökkentsük a méretet de egy rakás képnél már olyan kicsi lesz, hogy azért nem zavaró, mert nem is látszik.
Ford Capri MkI Essex
Bogyo28
Überführer

Post by Bogyo28 »

gizmo wrote:az köszi :idea: :shock: :D
inkább menjünk el valami normális buliba, mégiscsak "emberközelibb" élmény :fu: (nincs még vidám aszpirines smiley-m, de majd szerkesztek egyet)
anno középsulis koromban csináltunk mindenféle (igy utolag visszanézve katasztrófális) bulikat. és mivel müszerésznek tanultunk, volt saját gyártásu fény és hangtechnikánk. ebböl még megvan a stoboszkóp, ami egy dobozból áll meg egy dacia fényszoróban van a villanocső, és van hozzá egy zsinoros távirányító, amivel be és ki lehet kapcsolni, valamint a villogás sebessége is szablyozható... saját kezüleg gyártottam tizen-x éve, még mindig müködik. ha gondolod kölcsönadom :shock:

...A Xikla...

Post Reply