Hello. Nem teljesen a témához tartozik, de egy kicsit mégis. Szóval engem, mint autók, főleg Caprik után érdeklődőt, érdekelnek ezek a dolgok, de (még) kevésbé értek hozzájuk sajnos. Csak érdeklődve megkérdezném itt az okosoktól, hogy az ilyen "cső", vagy "trombita" szerű izék a tuning motorokban azok mire szolgálnak? Mért vannak, mihez kapcsolódnak, hogyan növelik a teljesítményt, és mennyire? Csak érdeklődás képpen, mert nekem nagyon tetszenek az ilyen megoldású motorok, mert szépek, és erősek és ha lesz pénzem, akkor ilyet szeretnék majd látni a Caprimban! :D Nem túl olcsó, de annál erősebb 100 vagy 130 lóerős ladákban is láttam ilyeneket a használtautón. Szóval??? :)
Ezek a csövek arra hivatottak hogy a levegő gyorsan nagy sebességgel áramoljon be a hengerekbe...de mivel ezen esetben nincs megszűrve a levegő igen sűrű vendég leszel a motorgenerálosoknál..
levelboss wrote:Hello. Nem teljesen a témához tartozik, de egy kicsit mégis. Szóval engem, mint autók, főleg Caprik után érdeklődőt, érdekelnek ezek a dolgok, de (még) kevésbé értek hozzájuk sajnos. Csak érdeklődve megkérdezném itt az okosoktól, hogy az ilyen "cső", vagy "trombita" szerű izék .....
levelboss wrote:Hello. Nem teljesen a témához tartozik, de egy kicsit mégis. Szóval engem, mint autók, főleg Caprik után érdeklődőt, érdekelnek ezek a dolgok, de (még) kevésbé értek hozzájuk sajnos. Csak érdeklődve megkérdezném itt az okosoktól, hogy az ilyen "cső", vagy "trombita" szerű izék .....
Na nehogy teletoljuk Ladával az oldalt ;) Ezen tényleg nincs szűrő de FORDokon láttam már ilyet szűrővel. Itt egy kép, ez talán hatástalaníthatja a negatív energiát:D:D:D Ez V6 Cossie-ra való. Sajna a linket nem találom volt az oldalon pár okosság még...
Neem ezeket "tüte" k nek hivják!
A mire te gondolsz, az egy mechanikus benzinbefecskendező rendszer,
hasonlit a régebbi tipusu diesel rendszerhez.
Ezeket a tütéket alkalmazzák a kugelfisher motoroknál is de semmi közük egymáshoz. :D
driver wrote:Neem ezeket "tüte" k nek hivják!
A mire te gondolsz, az egy mechanikus benzinbefecskendező rendszer,
hasonlit a régebbi tipusu diesel rendszerhez.
Ezeket a tütéket alkalmazzák a kugelfisher motoroknál is de semmi közük egymáshoz. :D
Pontosan... Bár egy ilyen 6 tütés nyitott befecsi jól nézne ki a kozén...
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
Tibi wrote:innen van http://www.dtafast.co.uk/Throttle%20bod ... engine.htm
Azt azért még megmondhatja nekem valaki, hogy ha a fent mutatott cuccot felrakjuk a v6-ra akkor a légtömegmérő hová kerül, ha kerül valahová?
kár volt beirnod a linket, megnéztem, és ültömben elmasszíroztam egy infarktus... 1 kütyü ára 1258 font, az 482.000 HUF!!!!!! ujraélesztés indul....
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
Tibi wrote:innen van http://www.dtafast.co.uk/Throttle%20bod ... engine.htm
Azt azért még megmondhatja nekem valaki, hogy ha a fent mutatott cuccot felrakjuk a v6-ra akkor a légtömegmérő hová kerül, ha kerül valahová?
kár volt beirnod a linket, megnéztem, és ültömben elmasszíroztam egy infarktus... 1 kütyü ára 1258 font, az 482.000 HUF!!!!!! ujraélesztés indul....
tényleg vicc amugy, hogy milyen drágák ezek a cuccok vagy mi vagyunk csórók :( különben meg porszívócsőből faragunk egyet
Láttam egy ilyet, nézdd végig az elejétől, van itt is fartagás de hátha olcsóbb, mert tényleg jópofa. Mondom én már beszereztem a porszívócsövet, már csak bele kéne építni valamibe :D :(