HELLO

kötetlen topic...:)

Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28

Bogyo28
Überführer
ClassicFord klubtag?: Igen

Post by Bogyo28 »

már irtam, hogy ez még a 2.3-as áttétellel volt, de persze minden érzés szubjektiv. az 1.6-os most azért van benne, mert eltört a 2.3, de ha minden jól megy pár hét és visszakerül. erősebbnek nem érzem, mert nem sok viszonyitási alapom van, csak ennyit mondtak a szakik akik felrakták rá a kipuffot meg a hengrfejet piszkálták. bár ebben benne van az is, hogy a saját melóját nem fogja lehuzni :lol:
gizmo
Überführer
ClassicFord klubtag?: Nem

Post by gizmo »

bogyo28 wrote:már irtam, hogy ez még a 2.3-as áttétellel volt, de persze minden érzés szubjektiv. az 1.6-os most azért van benne, mert eltört a 2.3, de ha minden jól megy pár hét és visszakerül. erősebbnek nem érzem, mert nem sok viszonyitási alapom van, csak ennyit mondtak a szakik akik felrakták rá a kipuffot meg a hengrfejet piszkálták. bár ebben benne van az is, hogy a saját melóját nem fogja lehuzni :lol:
Legközelebb gyere a házi gyorsulásra, megnézzük mit tud! Hátha Driver, Nitro, Caprimania is elkészül addigra, és akkor lehetek sereghajtó :twisted:
- '79 Ford Capri 2.8
- '91 Ford Sierra DOHC
Blant
nagyonsokatirogat

Post by Blant »

Nem, ha én is elmegyek :-)
Tuti, hogy én leszek az utolsó :twisted:
Trafo! Köszi, amit az előző oldal végén a hangról írtál! Én is imádom a hangját, bár a motor maga kicsit "csattogós" ahogy írtad, de majd a télen megszüntetjük neki ezt a betegségét :-)
A hangom, a rangom tartom pardon
NEM ELADÓ!
A kedvem, a lelkem, a nemem, a szlengem
NEMM ELLADÓÓ

'78 Ford Capri mkIII Ghia 2,8i EFI, az imádott!
'85 Ford Fiesta mkII 1.6D, az Istencsászár, az 5literrel rohangálós, a hidegben is beindulós.
Ricsi

Post by Ricsi »

streetracer21 wrote:Nem, ha én is elmegyek :-)
Trafo! Köszi, amit az előző oldal végén a hangról írtál! Én is imádom a hangját, bár a motor maga kicsit "csattogós" ahogy írtad, de majd a télen megszüntetjük neki ezt a betegségét :-)
Azért arra a helyre szerintem én is pályázhatnék....
bár lehet a kerekem megelőz mindnekit.... :twisted:
Torrente

Post by Torrente »

Hát ilyen EVO meg Müllerart gyorsulásra nem szeretnék járni a géppel ha majd meglesz, arra sajnálnám szegénykét... Viszont arra azért kiváncsi lennék, hogy egy hátraforditottbézbólsapkáskisköcsögnégyesgolfosmenőcsávó elkezd szivózni a piros lámpánál, helyre lehet-e tenni:)

igazából a 12 liter körül elfogadható ilyen szinten, mivel az omegám is iszik annyit, ha megküldöm.

Amúgy ha vesz az ember egy akármilyen motoros caprit, érdemes azért generáloztatni, vagy felesleges? Nektek az extra átalakításokon kívül mennyinél állt meg ráfordítás kb?

Aloha
trafo2000
akárhozzáisnyulhatvalamihez

Post by trafo2000 »

streetracer21 wrote:Nem, ha én is elmegyek :-)
Hát azért írtam mert nekem is volt 2,3 automata 4leömlős kipuffal és a legjobb hangja volt.Kézi váltóval már nem olyan szép.Ha csattog a mocid akkor az nem lesz egyszerű.Ha sűrűn kell hézagot állítani akkor kopottak a vezérműtengely csapágyak és kevés oil megy a himbákhoz.Nem kis munka a csere.
Bogyo28
Überführer

Post by Bogyo28 »

Torrente wrote:Hát ilyen EVO meg Müllerart gyorsulásra nem szeretnék járni a géppel ha majd meglesz, arra sajnálnám szegénykét... Viszont arra azért kiváncsi lennék, hogy egy hátraforditottbézbólsapkáskisköcsögnégyesgolfosmenőcsávó elkezd szivózni a piros lámpánál, helyre lehet-e tenni:)

igazából a 12 liter körül elfogadható ilyen szinten, mivel az omegám is iszik annyit, ha megküldöm.

Amúgy ha vesz az ember egy akármilyen motoros caprit, érdemes azért generáloztatni, vagy felesleges? Nektek az extra átalakításokon kívül mennyinél állt meg ráfordítás kb?

Aloha
golfal szerintem simán kiállhatsz versenyezni. mondjuk egy nagy bmw már esélytelen szerintem.

azt hogy érdemes e generáloztatni, az szerintem pénztárca függő, mivel hogy nem olcsó. abban az a jó, hogy mindent kicseréltetsz, az utoló csavarig, majdhogynem uj blokkod van. én még járattam is be, mentem vagy 1000 kilométert ultra lájtosan, utánna olajcsere, és csak utánna lett kiprobálva mit megy. Mondjuk nekem muszály volt, mert a motorban szinte minden szar volt. amikor megvettem eszküdöztek hogy minden tuti, persze semmi sem volt az. 200-ba volt kb a felujítás (hüvelyezés, uj csapágy , gyürü stb), de nem akartam megint venni egy állítolag tök jó motort, ami lehet hogy ugyanolyan szar. ebben semmi extra felszerelés nem volt, csak a hengerfejen alakítottak egy picit, semmi fokolt tengely vagy ilyesmi. Szóval ennél sokkal olcsobb ha alapból jo motoros autót veszel, de az ritka. viszont a sor4 nagy előnye, hogy ha felujítod csak 4 dugo van meg egy hengerfej, tehát olcsobb.
Torrente

Post by Torrente »

akkor elviekben az a legjobb, ha kasztniilag találok egy jól, és motorikusan olyat ami azért nem zörög nagyon, mert akkor viszonyitva lehet hogy olcsóbban jövök ki.

Néztem az a kék caprit, amit 680ért árulnak. Lehet hogy arra is kellene még motorikusan költeni nem is keveset, ennél lehet hogy olcsóbb ha találok mondjuk egyet 250 300 körül, amire kb rámenne az a költség amit te mondtál, lakatolás, fényezés, futómű, és kb ugyanott vagyok hogy 680, csak tudom hogy a szerelék megcsinálták és vadi új minden.

de lehet hoyg az én logikám rossz, és lehet találni mondjuk 4 kilóért motorikusan tökéletes gépet. Ha láttok ilyet hivjatok mindenképp :lol:

Ahhoz hogy kaphassak pl veterán kötelezőt, más nem kell, csak az hogy 25 éves meglegyen a taliga? Nincs olyan, hogy eredetinek kell elnnie az alkatrészeknek, mert vmi ilyesmivel riogattak a haverjaim...
gizmo
Überführer
ClassicFord klubtag?: Nem

Post by gizmo »

Torrente wrote:akkor elviekben az a legjobb, ha kasztniilag találok egy jól, és motorikusan olyat ami azért nem zörög nagyon, mert akkor viszonyitva lehet hogy olcsóbban jövök ki.

Néztem az a kék caprit, amit 680ért árulnak. Lehet hogy arra is kellene még motorikusan költeni nem is keveset, ennél lehet hogy olcsóbb ha találok mondjuk egyet 250 300 körül, amire kb rámenne az a költség amit te mondtál, lakatolás, fényezés, futómű, és kb ugyanott vagyok hogy 680, csak tudom hogy a szerelék megcsinálták és vadi új minden.

de lehet hoyg az én logikám rossz, és lehet találni mondjuk 4 kilóért motorikusan tökéletes gépet. Ha láttok ilyet hivjatok mindenképp :lol:

Ahhoz hogy kaphassak pl veterán kötelezőt, más nem kell, csak az hogy 25 éves meglegyen a taliga? Nincs olyan, hogy eredetinek kell elnnie az alkatrészeknek, mert vmi ilyesmivel riogattak a haverjaim...
Üdv!

"Csak" a motorgenerál 200e. Egy igényes lakatos munka minimum 200e szintén, és mégegyszer ennyi a fényezés alsó hangon. Lehet olcsóbban is mindent, de akkor 2-3 év múlva bosszankodva lehet javítgatni megint a hibákat... tapasztalat :?

Persze simán előfordulhat hogy egy "drágábban" vett autóra is rá kell költeni legalább annyit... szerintem a kaszni a legfontosabb, motort azért lehet normálisat találni, nem mindegyik kuka (és elég sok Ford-ban voltak ilyenek, Sierra, Granada, Taunus...)

A youngtimer kötelezőhöz nem kell semmi extra, klubtagnak kell lenni, és azért ne egy rozsdahalmaz legyen az egész, guruljon 8) nem hallottam hogy valaki ne kapta volt meg :D
- '79 Ford Capri 2.8
- '91 Ford Sierra DOHC
Bogyo28
Überführer

Post by Bogyo28 »

igaza van gizmonak, egy jó kasznit kell venni. ha megy a motor benne az csak jó. de ha van egy jó kasznid, veszel mellé egy pl félig kuka motort bagoért, szépen megcsinálgatod, és mikor megvan motorcsé. és addig is tudtál autózni. a hulladék kasznival viszont nem lehet mit csinálni.
Taz

Post by Taz »

Csatlakoznék az elöttem szólóhoz! :pia:
A kaszni a lelke!Persze mindent meg lehet csinálni(jó pénzért),de nagyon sok idegeskedés van vele...találni egy lelkiismeretes lakatost aki nem kontárkodja össze,apro darabokra szedni,normális fényezőt mellé,stb.És nem beszélve az időröl,amíg nem autózhatsz vele!!!De mindezt félretéve megéri,mert ha már hozzájutsz és a tied,feltehetően többé nem akarsz megválni tőle hisz ez lesz a kereszted,te pedig az övé...És jó ha az ember tudja,mi lapul a fényezés alatt. :h: Egyébként az enyém már lassan négy honapja készül és azóta nam autózhattam vele(halkan jegyzem meg hogy szerdán megy bele a motor,azután némi segítséget kérek Dr.Bogyótól az elektronikához,és... :burn: )
Nitrobuster
egyedülisszerelhet

Post by Nitrobuster »

Motorgenerálról csak annyit, hogy egy 2,8i dugattyú 27000 huf addig a pintácsba 12000 huf és nem Pál dugattyú. Tehát a sorosok felújítása valamivel olcsóbb és nem utolsó sorban mindent lehet hozzá kapni.
Szerintem érdemes 300-400 körül venni az autót, úgy is ráborítod a háromszorosát.(a négyszerese reálisabb)
1978 MkIII LimaTI AiResearch T3 boosting 0,7bar
Torrente

Post by Torrente »

Nitro:

És a pintács teljeseítményben mennyivel marad el a V6tól? Mindenféle turbó kütyü nélkül, mert azt nem akarnék bele, úgyis csak hibastatisztika...

Gabika:

És hogy birod ezt a 4 hónapot? Gondolom már babszem van a s***edben :lol:

Gizmo:

Lehet hogy láma vagyok, de a youngtimer az aminek évi 16-16 k a kötelezője?:)
Taz

Post by Taz »

Hogy bírom?
Hi-hi!Ez jó!Egyre több ősz hajszállal!!!
Torrente

Post by Torrente »

Nitro:

És a pintács teljeseítményben mennyivel marad el a V6tól? Mindenféle turbó kütyü nélkül, mert azt nem akarnék bele, úgyis csak hibastatisztika...

Gabika:

És hogy birod ezt a 4 hónapot? Gondolom már babszem van a s***edben :lol:

Gizmo:

Lehet hogy láma vagyok, de a youngtimer az aminek évi 16-16 k a kötelezője?:)
Post Reply