gigford wrote:Terjed az msnen egy virus zip formátumban, senki le ne töltse ha ilyet kap, mert lefagy tőle a böngésző, nagy szopás az egész. system32be fészkeli be magát spool ill. winspool néven.
Várok ötleteket miként lehet kitörölni, probáltam safe modban de nem engedi ugy sem és idöközönként berakja magát a futó progik közé spool exe néven a kurva annyát...

Állandóan frissitett nod32 le se szarja...
ha xp van fenn:
tedd be a telepítőt, indítsd el arról a gépet, kérj javító konzolt. ez egy dos szerü felület, tudsz fájlokat törölni, és mivel nem fut a windows, nem fog semmilyen fájlt, bármit le tudsz törölni.
másik lehetőség:
letölteni egy live eval cd-t, akár windowsos akár linuxosat, arról bootolni, az látni fogja a hdd-n levő fájlrendszert, és szintén bármit le tudsz törölni ami nem kell. én ezt javasolnám letölteni:
http://www.knopper.net/knoppix/index-en.html
harmadik, talán legegyszerübb megoldás:
van egy progi, neve: HijackThis. ez nem egy virusírtó, de ilyen esetekben sokkal jobb mint bármelyik virusirtó. egy sima exe fájl, csak le kell tölteni a hdd-re, és elindítani. ekkor rábökni a system scan only gomra, amire a progi végignézi az összes futo processzt, szervízt és szépen kilistázza neked hogy mik futnak és indulnak el a gép indításakor. amelyiket kipipálod, azt ki tudja szedni az indításból és a szervizek közül is, a te esetedben igy nem tud a gép indulásával elindulni, hiszen a egisztryből is törli a bejegyzést, és ujraindítás után már törölhető a fájl, de lehet hogy ha nem fut akor már a virusírtó is megtalálja. sajnos nálunk a cégnél az a rossz tapasztalat, hogy bármilyen vírusírtód van, mindenre egyik sem jó. sőt van olyan vírus is, ami azzal kezdi hogy hazavágja az általa ismert vírusírtókat. nekem az az összeesküvés elméletem, hogy az összes mai vírust a virusírtó progikat készítő cégek csinálják, hiszen nincs olyan virus mostanában ami komoly károkat csinálna, szenben a jó régi one-half, potyogos és egyéb társaikkal.
a hijackthis innen tölthető:
http://www.majorgeeks.com/download5554.html
ha valami nem világos szolj