1. A kezdet
Bár már 18 éves korom óta szerettem volna Caprit,
valós alkalom az autóvásárlásra valamikor tavaly év végén
kínálkozott.
Az autót a használtauto.hu-n találtuk.Tesómmal megnéztük
és rövid törpölés után meg is vettük.

Akkor még elég optimistán álltunk a dologhoz, mondván egy kis foltozás,némi festék,meg egy bontott motor (a sajátja ki volt szedve)és áprilisban már szelhetjük is a kilométereket. 8)
Persze a dolgok nem mindíg az előre elgondoltak szerint alakodnak...
2.Baljós árnyak
Hosszas keresés után találtunk csak karosszériás mestert aki elvállalta.
(nem tudom a lakatosok manapság valahogy nem szeretnek dolgozni - vagy hárman adták vissza,hogy reménytelen,vagy nem éri meg nekik ilyet bevállalni,mert a törött autó kevesebb munka stb).Végre aztán találtunk
egy mesrert aki elvállalta és aránylag korrekt árat is mondott rá...
Aztán lekerült a két sárvédő, láthatóvá vált a rozsda.és jött a mellébeszélés"Jaj nemtudommennyi leszavége,ki tudjamikorkészülel,kéneegykiseéőleg meg hasonlók.

Végül is cserélve lett a két sárvédő a küszöbök,a hátsó sarokelemek.Javítva lett a sárvédő mögötti rész,köténylemez,zárhíd,a lengéscsillapitó és stabilrúdfelfüggesztés,az ajtóperemezés,a laprugófelfüggesztés, kicsit a padlólemez stb.Bár a végén kb az eredeti ár háromszorosa jött ki,azért nem lett minden tökéletes.Pl a köténylemez miatt egyszer vissza kellett vinnünk, a szélvédő felső sarkánál elég vékony maradt a csiszolás után a lemez meg kisebb apróságok...Azért összeségében (bár elég rendesen le lettem húzva) egész jó lett.

3.Alvázcsiszolás hanyattfekve.Na ez mókás volt.Nagyjából lejött az összes,de elég komolyan festettem utánna.Sajna kép nem készült akkori állapotomról,
de azt hiszem úgyse csajoznék be vele

Viszont a szélvédő frankón elrepedt mikor kiszedtem

4.:A festőnél
A festöhöz már a teljesen kiürített kaszni ment csak.Azért Caprit még vontatni is élmény - Kar ki az ablakon,integetnek az utcán a gyerekek...Zsíír :D
4/1Gitt

4/2Szórógitt 1

4/3 Szinezett szórógitt és némi festék

4/4festék

4/5lakkozás és díszcsík

Hát eltelt kb 1 év és itt tartok.A Festés aránylag jól sikerült,bár tavasszal egy polírozás még ráfér majd a gépre,az ár is korrekt volt.
Most egy kis pihenő és némi spórólás , aztán jöhet a folytatás.Persze azért kevésbé tőkeigényes akciók vannak,a legutóbbi egy mahagóni lap beszerzése volt a műbőr müszerfalboritás helyére...Szóval elképzelések vannak és rajta is vagyok az ügyön