váltók
Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28
- szszaby
- rengetegetirogatide
- ClassicFord klubtag?: Igen
Re: váltók
Amikor elkezded benyomni a pedált egy-két centi után elkezd keményedni, ennek a szakasznak kell kb ugyanannyinak lennie.
Ford Capri MkI Essex
- Bogyo28
- Überführer
Csak egy hülye kérdés: olaj van e elég abban a váltóban, és volt e cserélve valaha? a Pudva régi váltója is ilyen olajmérgezésben halálozott el, volt benne kb 1 deci....
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
...A Xikla...
- Hattyu
- rengetegetirogatide
Csendes megfigyelőként én is gondoltam hogy esetleg egy olajcsere segíthetBogyo28 wrote:Csak egy hülye kérdés: olaj van e elég abban a váltóban, és volt e cserélve valaha? a Pudva régi váltója is ilyen olajmérgezésben halálozott el, volt benne kb 1 deci....
71' Taunus 2a 1.3 s4 to ??? :)(a feltámasztásos)
"A Remény hal meg utoljára!"
Trust no one!!
"A Remény hal meg utoljára!"
Trust no one!!
- levelboss
- nagyonsokatirogat
Bogyo28 wrote:Csak egy hülye kérdés: olaj van e elég abban a váltóban, és volt e cserélve valaha? a Pudva régi váltója is ilyen olajmérgezésben halálozott el, volt benne kb 1 deci....
Hát látod, lehet, h ez nem is olyan hülye kérdés. Nem vennék rá mérget, h tele van zsír friss olajjal. De sztem kell, h legyen benne. Sőt biztos, h van benne, mert a múltkor mikor szarrá sütöttem a kinyomócsapit, akkor, amikor szereltük, akkor volt benne rendesen...
Na ez volt a gondolatmenetem... :D
Ford Capri 1978 2600 GT :D
- Bogyo28
- Überführer
de ha azt az olajat még Jürgen öntötte bele a gyárban, akkor csak megérne egy cserét már...levelboss wrote:Bogyo28 wrote:Csak egy hülye kérdés: olaj van e elég abban a váltóban, és volt e cserélve valaha? a Pudva régi váltója is ilyen olajmérgezésben halálozott el, volt benne kb 1 deci....
Hát látod, lehet, h ez nem is olyan hülye kérdés. Nem vennék rá mérget, h tele van zsír friss olajjal. De sztem kell, h legyen benne. Sőt biztos, h van benne, mert a múltkor mikor szarrá sütöttem a kinyomócsapit, akkor, amikor szereltük, akkor volt benne rendesen...
Na ez volt a gondolatmenetem... :D
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
...A Xikla...
...A Xikla...
- driver
- akárhozzáisnyulhatvalamihez
És amikor szereltük a váltódat, nem emlékszem hogy ellenőriztük volna az olajszintet.
- levelboss
- nagyonsokatirogat
Azt nem tettük, viszont arra emlékszem, h kicsurgott belőle valamennyi, amikor megdöntöttük. Meg asszem még meg is kérdeztem tőled, h vajon jó-e az olaj benne, vagy hasonló... és azt mondtad h nem rossz.driver wrote:És amikor szereltük a váltódat, nem emlékszem hogy ellenőriztük volna az olajszintet.
- levelboss
- nagyonsokatirogat
Hy all!
Ismét ide írok az előző történethez kapcsolódóan. Ugye ott törént egy olyan, h valószínűleg vmi melegedés hatására a kuplung elkezdett vmiért nem jól nyitni. Azóta utánanéztem és a váltóban tuti, h van olaj.
Szóval a múltkor meg az történt, h teljesen hidegen csak elugrottam a benzinkúthoz egy kis naftáért. Viszont már majdnem úgy volt, h haza már nehezebben ugrok. Az történt ugyanis, h mikor indultam volna visszafele beülök, motor indít, kuplung be, váltó nem veszi az 1-est. Meg a 2-est se... meg egyiket se. Kuplung ki,be...semmi. Motor le, váltó vesz mindent. Motor vissza... semmit se vesz. Ezt eljátszottam kb 4-szer mire a dolog megjavult. Azóta sincs semmi baja.
Elég para volt... gondolom nem kell részleteznem. Már láttam magam előtt, h kocsi félretol, haverral vissza másik kocsival, autót hazahúz, tanácstalanul búslakod...
Vélemény, ötlet?
Ismét ide írok az előző történethez kapcsolódóan. Ugye ott törént egy olyan, h valószínűleg vmi melegedés hatására a kuplung elkezdett vmiért nem jól nyitni. Azóta utánanéztem és a váltóban tuti, h van olaj.
Szóval a múltkor meg az történt, h teljesen hidegen csak elugrottam a benzinkúthoz egy kis naftáért. Viszont már majdnem úgy volt, h haza már nehezebben ugrok. Az történt ugyanis, h mikor indultam volna visszafele beülök, motor indít, kuplung be, váltó nem veszi az 1-est. Meg a 2-est se... meg egyiket se. Kuplung ki,be...semmi. Motor le, váltó vesz mindent. Motor vissza... semmit se vesz. Ezt eljátszottam kb 4-szer mire a dolog megjavult. Azóta sincs semmi baja.
Elég para volt... gondolom nem kell részleteznem. Már láttam magam előtt, h kocsi félretol, haverral vissza másik kocsival, autót hazahúz, tanácstalanul búslakod...
Vélemény, ötlet?
szinkrongyűrűk....
nekem is szokik lenni ilyen,áltó helyben álló motornál vesz mindent.aztán nem veszi se az egyes se a kettes.menet közben is előfordult.
nekem is szokik lenni ilyen,áltó helyben álló motornál vesz mindent.aztán nem veszi se az egyes se a kettes.menet közben is előfordult.
- levelboss
- nagyonsokatirogat
Hát ez dúrva. Azt eddig is tudtam, h a váltóm eléggé gatyán van, de akkor valszeg jobban, mint gondoltam. Be kéne ruházni egy váltóba is...
nekem is kéne ujj...de inkább olajat teszek bele....nem ruhátlevelboss wrote:Hát ez dúrva. Azt eddig is tudtam, h a váltóm eléggé gatyán van, de akkor valszeg jobban, mint gondoltam. Be kéne ruházni egy váltóba is...

- holecz
- rengetegetirogatide
Azt a Zsigulátorok difijébe szokták szórni.levelboss wrote:Ááá rosszul tudod Te azt! Fűrészpor a lelke mindennek!

'89 Sierra 2,0 DOHC Sedan
+36 70 503 79 54
"Intercars Autóalkatrészek"
(nálam)..
+36 70 503 79 54
"Intercars Autóalkatrészek"
(nálam)..
hát ezt se tudtamholecz wrote:Azt a Zsigulátorok difijébe szokták szórni.levelboss wrote:Ááá rosszul tudod Te azt! Fűrészpor a lelke mindennek!![]()