nyujoe
Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28
- Bogyo28
- Überführer
- ClassicFord klubtag?: Igen
Re: nyujoe
nekem csak az jutott eszembe, hogy egy motor felujítás után miért kell a régi öreg szar csavarokat berakni? (tudom kussoljak utólag, legalábbis én ezt szoktam másoknak mondani...)
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
- nyujoe
- egyedülisszerelhet
- ClassicFord klubtag?: Nem
...bogyó bácsi teljesen igazad van, de nem cseréltem ki minden csavart szép fényesekre, és nem is fogom azokat amik jó állapotú 8.8-as egységek (vagy annak tűnnek...)Bogyo28 wrote:nekem csak az jutott eszembe, hogy egy motor felujítás után miért kell a régi öreg szar csavarokat berakni?
...egyébként ismétlem igazad van :)
...amugy ki lett fúrva (rohadt kemény volt) és kihajtva...probléma megoldva...
"Az arany egy halott fém, míg a szarból új élet fakad."
1972 Ford Capri MKI 2.0 V6
1982 Ford Capri MKIII 2.0 R4
- Zacy
- akárhozzáisnyulhatvalamihez
Ebben egyetértünk. Teljes mocifelujításnál mindig új csavarokat veszek, és soxor nem 8.8-ast hanem ha kapok 10.9-est. Egy mocifelujítás 300pengő, abból a csavarok meg 5pengő....Bogyo28 wrote:nekem csak az jutott eszembe, hogy egy motor felujítás után miért kell a régi öreg szar csavarokat berakni? (tudom kussoljak utólag, legalábbis én ezt szoktam másoknak mondani...)
Ford Capri MkII 1977 2.0V6
- vasparipa
- egyedülisszerelhet
Erről van szó, kérem szépen!Zacy wrote:Ebben egyetértünk. Teljes mocifelujításnál mindig új csavarokat veszek, és soxor nem 8.8-ast hanem ha kapok 10.9-est. Egy mocifelujítás 300pengő, abból a csavarok meg 5pengő....Bogyo28 wrote:nekem csak az jutott eszembe, hogy egy motor felujítás után miért kell a régi öreg szar csavarokat berakni? (tudom kussoljak utólag, legalábbis én ezt szoktam másoknak mondani...)

Negatív!...Az alkoholmentes sör nem szerepel az adatbázisomban!!!
- Zacy
ja, és még valami. Autószerelő vagyok és általában motorokat is rakok össze, mondjuk elég sokat. ha tehetem a hengerfejből kiszedem a kipuff tőcsavarokat(inkább most szakadjon ki mikor lent van a hengerfej),a helyükre pedig rozsdamentes acél menetes szárakat teszek, Loctite 222 vagy 638-al beragasztva. Így nincs több kínlódás meg bent szakadt csavar ha esetleg le kell venni a kipuff öntvényt. Nem okoskodni akarok, de épp tegnap mentem csavarboltba, elég sok mindent vettem és fizettem 7 rugót. egy bent szakadt csavar miatti hengerfejlebontás sokba kerül.
Érzem seggbe leszek rúgva mert szétoffolom nyujoe topicját

Érzem seggbe leszek rúgva mert szétoffolom nyujoe topicját

Ford Capri MkII 1977 2.0V6
- nyujoe
- egyedülisszerelhet
...nem vagyok rugdosós 8)
...és igazad van Zacy, ahogy a nagykönyvben megvan írva!!!
...van aki olvassa is a nagykönyvet, én csak a satupad billegésének orvoslására használom :D

...és igazad van Zacy, ahogy a nagykönyvben megvan írva!!!

...van aki olvassa is a nagykönyvet, én csak a satupad billegésének orvoslására használom :D
- Tibi
- rengetegetirogatide
A hengerfejből én is kiszedem a kipuff tőcsavarokat, persze csak ha tehetem.
;)
;)
1980 Capri MK3
- nyujoe
- egyedülisszerelhet
...volt egy kis időm, visszakerült a motor, váltó, első híd, első fékek.
A hátsóhidat a héten veszem ki, teszem rendbe, közben erősen molyolok a vezetékekkel :D
A hátsóhidat a héten veszem ki, teszem rendbe, közben erősen molyolok a vezetékekkel :D
- nyujoe
- egyedülisszerelhet
...no, egy kis helyzetjelentés :)
Első, hátsó futómű kész, a helyén van, fék csövek leszabva, peremezve, bent vannak, fékrendszer bekötve légtelenítve.
Motor, váltó a helyén, olajjal feltöltve.
Hűtésrendszer, fűtésrendszer helyén, víz ráengedve.
Felnik felpattintva, ajtó zárak, ablakemelők beépítve, beállítva, hátsóajtó szintén, kormánymű felújítva a helyén, kábelek átválogatva, behúzva, minden csatinak megtaláltam a helyét :D , a hátsóvilágítás a helyén bekötve - csak a jobb oldali világít(?) az autó indul, relativ szépen jár a motor, igyekeztem gyujtáson, karbin állítani, szerintem egész jól sikerült de majd aki ért is hozzá az beállítja. Eddig kb. csak 2 métert mentem vele mert nem volt gázbovdenem és bután nézett ki hogy az első szélvédő helyén kihajolva tekergetem a karburátort...ez a problémát ma sikerült megoldani, egy új konzol legyártásával.
Kipufogó rendszerem nincs, ezt most a középső dob utánig érő cső helyettesíti.
...ami hiányzik még:
-lökhárítók, - nincs ép :?
-kipufogó rendszer
-kárpitozás, - oldalkárpitok szőnyegek hibátlanok és tetszenek is, az üléseket kell áthúznom, valamint tetőkárpitot kéne csinálni...
-első hátsó szélvédőt a helyére
-a fényezés nem igazán lett szép
szóval polírral kell megpróbálni javítani a fényen, a rengeteg megfolyáson, de van ami technikai hiba a festésben azon nem lehet segíteni, max ha újra fújják...majd elválik ez a része még, de a pénzmag efott... :(
-megannyi dolog amibe belegondolni se szeretnék egyenlőre
Elvileg sokminden a helyén, de nyílván sokmindennek utánakell állítani pl.: futóművek, fékek, karbi, gyújtás... azért ez nem megy egyik napról a másikra :D meg aztán mást is kell csinálni
íme pár kép, meg egy kis videó:
...nem tudom miért de a videónak nagyon rossz a hangja... :?
Első, hátsó futómű kész, a helyén van, fék csövek leszabva, peremezve, bent vannak, fékrendszer bekötve légtelenítve.
Motor, váltó a helyén, olajjal feltöltve.
Hűtésrendszer, fűtésrendszer helyén, víz ráengedve.
Felnik felpattintva, ajtó zárak, ablakemelők beépítve, beállítva, hátsóajtó szintén, kormánymű felújítva a helyén, kábelek átválogatva, behúzva, minden csatinak megtaláltam a helyét :D , a hátsóvilágítás a helyén bekötve - csak a jobb oldali világít(?) az autó indul, relativ szépen jár a motor, igyekeztem gyujtáson, karbin állítani, szerintem egész jól sikerült de majd aki ért is hozzá az beállítja. Eddig kb. csak 2 métert mentem vele mert nem volt gázbovdenem és bután nézett ki hogy az első szélvédő helyén kihajolva tekergetem a karburátort...ez a problémát ma sikerült megoldani, egy új konzol legyártásával.
Kipufogó rendszerem nincs, ezt most a középső dob utánig érő cső helyettesíti.
...ami hiányzik még:
-lökhárítók, - nincs ép :?
-kipufogó rendszer
-kárpitozás, - oldalkárpitok szőnyegek hibátlanok és tetszenek is, az üléseket kell áthúznom, valamint tetőkárpitot kéne csinálni...
-első hátsó szélvédőt a helyére
-a fényezés nem igazán lett szép

-megannyi dolog amibe belegondolni se szeretnék egyenlőre

Elvileg sokminden a helyén, de nyílván sokmindennek utánakell állítani pl.: futóművek, fékek, karbi, gyújtás... azért ez nem megy egyik napról a másikra :D meg aztán mást is kell csinálni

íme pár kép, meg egy kis videó:
...nem tudom miért de a videónak nagyon rossz a hangja... :?
Last edited by nyujoe on Sat Jun 13, 2009 1:09 am, edited 1 time in total.
- Töcs
A videón kicsit traktor hangja van tényleg :)
Da nagyon szép. Nem tudom mi a fényezés hibája de a képeken nem néz ki rosszul szerintem.
gratula
Da nagyon szép. Nem tudom mi a fényezés hibája de a képeken nem néz ki rosszul szerintem.
gratula
Èn sosem iszom rèszegen...
1980 Ford Capri 2.3
1980 Ford Taunus Turnier 2.0
1980 Ford Capri 2.3
- nyujoe
- egyedülisszerelhet
...nem tudom miért, a számítógépen még rendesen kipufogóhiányos hangja van, de a jútúbon már átmegy traktorba a dolog, csukjátok be a fületek :D
Ez nem traktor ez a Star Wars-ból a "versenyszekér" ....
Nagyon OLASZ a verda !!!!!

http://www.myspace.com/fordcapriclub" onclick="window.open(this.href);return false;
A démonokat dobokkal elűző bennszülötteket nem értik meg a civilizált népek, akik dudálással próbálják szétoszlatni a dugót.
A démonokat dobokkal elűző bennszülötteket nem értik meg a civilizált népek, akik dudálással próbálják szétoszlatni a dugót.
- Töcs
Ha már ott figyel a motorhaztetődön legalább azt tudhatnád hogy a sztár várzban nem voltak olaszok csak birodalmiak meg lázadó disznókTÉCSÉ wrote:Ez nem traktor ez a Star Wars-ból a "versenyszekér" ....![]()
![]()
![]()

Vagy mi az olasz nálad

Èn sosem iszom rèszegen...
1980 Ford Capri 2.3
1980 Ford Capri 2.3