Akkor igaz amit te írsz, ha eredetileg volt ilyen motor az autóban. Jelen esetben nem volt, valamint a teljesítmény növekedés meghaladja a 15%-ot. Ebben az esetben erre szakosodott mérnökkel meg kell terveztetni a futómű/fék módosításait(nem kis lóvé), hogy elbírja a többlet teljesítményt. Átépítési engedélyt kell kérned(megintcsak lóvé), majd ha az egész kész, akkor típusmódosítást (nem fogod elhinni ! Ez is pénzbe kerül) KPM vizsgával egyetemben(no ez se nincs ingyen). Arról nem is beszélve, hogy nem a köbcenti különbség regadóját kell kifizetned, hanem a két autó regadójának a különbözetét. Nem mindegy ! És ez csak a papír része, az alkatrészt, szerelést, egyebet nem számoltuk. Nem mondta senki, hogy a regadó másfél mill.Geriike wrote:Kiderült, hogy Granada, nem Taunus.:D Ahogy én tudom a lepapírozásnál az eredeti és az új motor közti köbcenti különbséget kell kifizetni ami 1500 köbcentit jelent. Mivel egy régi motor ezért az avulás elég jelentős tehát az új érték kb 5-8 % át kell kifizetni, mivel '75 körüli a motor. Például nekem most egy 2500 köbcentis '83 as autó regadója lesz 300000 ft. Tehát a másfél milli nekem soknak tűnik
Egyébként csináld meg, nem azt mondom, hogy ne, mert mindenki örülne egy ilyennek sztem, de a végén majd mondd el léci, hogy mennyibe került, nekünk tudatlanoknak !
Kis számolás, sajnos nem pontos, mert nem ismerem a pontos adatokat.
Capri 2.3 V6 1985 regadó : 482.370,-
3.8 valami 1980 mondjuk (ennél öregebbet nem enged a kalkulátor) : 1.052.950,-
A kettő különbözete : 570.580,- csak a miheztartás végett.
Az, hogy 1975-ös a motor, nem érdekel senkit, mert a 30év feletti kedvezményt csak komplett autónál, és veteránvizsgánál tudod érvényesíteni.