Igen erre en is gondoltam mar hogy mashogy fokoltak a tengelyeket a granadaban meg a capriban, sot meg szerintem a karbis granadanak meg az injektorosnak is eltero fokolasa volt. Az lenne meg jo hogy olyan kodtablazatot keriteni, hogy a motorszambol meg lehessen alapitani a karbis vagy a injektoros modell volt e. Meg is kerdezem a granadas topikban, hogy tudnak e valami bovebbet errol a temarol.bogyo28 wrote:Azért arra érdemes odafigyelni, hogy ugyanaz a 2.8i moci más loerővel volt a capriban és a granadában, ha jól tudom az eltérő veztengely miatt. tehát ha neked granadából származó mocid van (mint nekem is pl), az alabból nem a 160 lovas verzió, és akkor már egészen máshogy hat a keréken 100 ló. egyébként ezt hogy mérik? mert fékpadon ok, de egy gyorsulásbnál hogy mérik ki ezt a keréken x loerő dolgot? számolják valamiből vagy hogy van?
Itt mondtak mar paran, hogy a capri 2.8i 160lova az valojaban inkabb 155, csak akkoriban folkerekitettek inkabb, jobban hangzott 8) Ha ezen az elven megyunk tovabb akkor a granada 2.8i mar csak 145-150lo korul mozog, ha pedig egy kerbis modellt injektorositasz akkor lehet csak 140lovad van.
Ennek az Ave nevu sracnak aki merte nekunk a gyorsulast, van egy gps-el kombinalt gyorsulasmero muszere, ezt rogziti valahol az utasterben.
Meg kell adnod lehetoleg minel pontosabban a kocsi sulyat veled egyutt ,es a muszer a futamod kozben rogzit bizonyos adatokat. Ezt utanna kiertekeli valahogy es felvazolja diagramon.
Ez olyan jo ketyere, hogy nehany szazalekos elteressel kimutatja a kereken leadott tejesitmenyt, a gorgospadhoz kepest. Az hogy ez mennyi fotengelyen, az az adott auto hajtaslancan fellepo veszetsegbol szamithato. Ez a veszteseg kb 20-30% konstrukciotol fuggoen. Ilyen regi autonal siman lehet 30%al szamolni. A gyorsulas vilagaban nem nagyon lenyeges hany lovad van fotengelyen, hanem mennyit tudsz az utra vinni belole
A diagramrol pedig a kovetkezokeppen olvashatod le a kerekteljesitmenyt:
A zold gorbet kell sasolni a kettes es a harmas, vagy a harmas es negyes fokozat kozott, ahol a legmagasabb erteket eri el, annyi a loero.
Megteveszto rogton a valtas utan a kiugro eles gorbecsucs, az amikor radobod a kuplungot es kicsit megdobja az autot,na azt nem kell figyelembe venni.