Küldj egy telefonszámot PÜ ben légyszives és akkor megbeszéljük!!Lacóka wrote:Igen, megvan a kormánymű, szervóstú-szivattyústú stű, hátsó difi, kardán. Komlett az egész.FEFE wrote:Ne rakd sehova!!!!!Lacóka wrote:Kösz az infót!
Akkor megy piacra a komplett 4x4-es hajtáslánc, váltóstól difistől, osztóművestől.
Most van bontás alatt a drága.
Végül is jó a váltóm a capriba, csak gondoltam, ha ez jó bele akkor meghagyom tartaléknak, sose tudni alapon.
Engem lehet érdekel!!
Komplett hajtáslánc??? Hátsó difi is megvan??? Esetleg a kormányműve is megvan??
Kasztni is.Végül is az egész autó összepakolható lenne Sokáig vajúdtam rajta, hogy megcsináljam-e, de nincs mos úgy pénz.
váltók
Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28
- FEFE
- alkatrészbegyűjtő
- ClassicFord klubtag?: Igen
Re: váltók
Küldj egy telefonszámot PÜ ben légyszives és akkor megbeszéljük!![/quote]
Üdv!
Ment a Pü a telszámmal.
Üdv!
Ment a Pü a telszámmal.
- Kassy
- márokosanistudnézni
A szerelöm érdeklödik hogy nem tudna e valaki elado váltót egy 2000 V6-os taunusba. Mindegy hogy 4 v 5 sebességes. Ha volna ilyen valakinek dobjon egy árat és tel számot p.üzibe, és továbbitom neki. Köszönöm. 8)
- Bogyo28
- Überführer
4 gangos van...Kassy wrote:A szerelöm érdeklödik hogy nem tudna e valaki elado váltót egy 2000 V6-os taunusba. Mindegy hogy 4 v 5 sebességes. Ha volna ilyen valakinek dobjon egy árat és tel számot p.üzibe, és továbbitom neki. Köszönöm. 8)
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
- Kassy
- márokosanistudnézni
Ok. Továbbitom neki a számod ha nem gond aztán felkeres ha aktuális. Még egyenlöre sok munkát adtam neki ugyhogy szegény taus vár a sorára... :)
- Zacy
- akárhozzáisnyulhatvalamihez
A kulissza felújításon én is átestem, csak ajánlani tudom minden olyan embernek aki ilyen váltóval küzd. A kulissza felújítás után az ember mintha másik autóban ülne!Guba István wrote:Na, megcsináltuk a váltót, fél siker...szimmering cserék, kopottak voltak jócskán. A kulisszánál is a műanyag perselyek, azokat esztergáltam passzentosat az jó lett. Viszont a váltóban van egy előtét tengely, aminek a vége félig kilóg a hátsó kihajtás alu deklije alól. Na ott folyik az olaj. Azthiszem az komolyabb beavatkozást igényel.....
Ford Capri MkII 1977 2.0V6
-
- szerszámadogató
Hello!
Hol lehet ilyen perselyeket legyártatni?
Ezt a műveletet én is megejteném! Jó lenne,ha a váltó karom nem lenne olyan mint a habverő!
Ezt a műveletet én is megejteném! Jó lenne,ha a váltó karom nem lenne olyan mint a habverő!

- szszaby
- rengetegetirogatide
Az esztergályosnál. 8)Tom wrote:Hello!
Ford Capri MkI Essex
- krasznai
- szerszámadogató
Sziasztok!
Nem régota van caprim(uj forum tag
) és ugy vettem hogy màr olyan hangot adott a vàlto mint egy repülögép, mert rosszak a csapàgyak és talàn màs is. Külömben jol vàlt.
Még nem szedtem szét mert nem volt idöm.
Olvasgattam a forumot és ha jol értettem nekem egy type-F vàltom van a 2L v6 80' caprimba
(4 sebességes).
Ugy hogy goldoltam rakok bele egy type-9 vàltot hogy legyen 5 sebességes.
Van egy kis kérdésem:
Ha meglenne a type-9es mit kéne még szerezni hogy bemenjen a uj a öreg vàlto helyett?
és a harang ami most van benne(gondolom v6) az passzol a type-9es hez vagy külön kell szerezni?
(ha valakinek van elado type-9 érdekel!)
Köszi elörre a segitséget :)
Nem régota van caprim(uj forum tag

Olvasgattam a forumot és ha jol értettem nekem egy type-F vàltom van a 2L v6 80' caprimba
(4 sebességes).
Van egy kis kérdésem:
Ha meglenne a type-9es mit kéne még szerezni hogy bemenjen a uj a öreg vàlto helyett?
és a harang ami most van benne(gondolom v6) az passzol a type-9es hez vagy külön kell szerezni?
'80 MK III 2.0L V6
- Nitrobuster
- egyedülisszerelhet
krasznai wrote:Sziasztok!
Nem régota van caprim(uj forum tag) és ugy vettem hogy màr olyan hangot adott a vàlto mint egy repülögép, mert rosszak a csapàgyak és talàn màs is. Külömben jol vàlt.
(4 sebességes).
Van egy kis kérdésem:
Váltót általában harangal szokták adni. Annyit tudok, hogy az N-es és a Type9 váltó harang ugyan az legalább is sorosnál. Be kell szerezned egy sűrű ricnis kardánt is. Lehet komplett, vagy elég csak az eleje.
A váltó tartó bakot át kell alakítani.
1978 MkIII LimaTI AiResearch T3 boosting 0,7bar
- holecz
- rengetegetirogatide
Szia!!Kit tisztelhetünk személyedben????krasznai wrote:Sziasztok!
Nem régota van caprim(uj forum tag) és ugy vettem hogy màr olyan hangot adott a vàlto mint egy repülögép, mert rosszak a csapàgyak és talàn màs is. Külömben jol vàlt.
(4 sebességes).
Van egy kis kérdésem:

'89 Sierra 2,0 DOHC Sedan
+36 70 503 79 54
"Intercars Autóalkatrészek"
(nálam)..
+36 70 503 79 54
"Intercars Autóalkatrészek"
(nálam)..
Sziasztok!
Kérdés:
A problémám a következő:
caprimban 2.3V6-T9 váltó. Na most. A mocit ki kell vennem, mert több sebből vérzik, felújítás lesz. Addig is, míg ez meg lesz /ki tudja mikor, lóvé stb./ beleraknék egy 2.0 V6 mocit, mert hogy az van kompletten, és kurva jó állapotban.
Viszont azt tudom, hogy ezzel van egy kis bibi. Végignyálaztam a váltós topicot, de nem teljesen világos a diferencia.
Ha jól tudom a 2.0 V6 főtengely végében a csapágy, és a nyelestengely végének átmérője adja a probléma gyökerét.
Jól tudom?? Vagy van még más is?
Hogyan orvosolható a probléma?? A váltót, a nyelestengelyt nem akarnám bántani, mert előbb-utóbb/legkésőbb tavasszal/ az eredeti 2.3 moci vissszamenne a gépbe.
Azért lenne jó tudni, mert akkor rákészülve a dolgokra, "pillanatok" alatt meg van a dolog. Egyik kivesz, másik berak., oszt használhatom tovább a kicsikét.
Köszönettel várnám a válaszotokat!
Kérdés:
A problémám a következő:
caprimban 2.3V6-T9 váltó. Na most. A mocit ki kell vennem, mert több sebből vérzik, felújítás lesz. Addig is, míg ez meg lesz /ki tudja mikor, lóvé stb./ beleraknék egy 2.0 V6 mocit, mert hogy az van kompletten, és kurva jó állapotban.
Viszont azt tudom, hogy ezzel van egy kis bibi. Végignyálaztam a váltós topicot, de nem teljesen világos a diferencia.
Ha jól tudom a 2.0 V6 főtengely végében a csapágy, és a nyelestengely végének átmérője adja a probléma gyökerét.
Jól tudom?? Vagy van még más is?
Hogyan orvosolható a probléma?? A váltót, a nyelestengelyt nem akarnám bántani, mert előbb-utóbb/legkésőbb tavasszal/ az eredeti 2.3 moci vissszamenne a gépbe.
Azért lenne jó tudni, mert akkor rákészülve a dolgokra, "pillanatok" alatt meg van a dolog. Egyik kivesz, másik berak., oszt használhatom tovább a kicsikét.
Köszönettel várnám a válaszotokat!
ki kell cserélni a kis csapágyat egy görgőkosárra, méreteket mérd le csapágyboltba be és kész is vagy..

Ford Scorpio Facelift 93' Cosworth
Ford Explorer 99' 4.0 V6
Ford Granada MK2/2 85' 2,8i FULL
Ford Explorer 99' 4.0 V6
Ford Granada MK2/2 85' 2,8i FULL
Szóval kapható megfelelő méretű csapágy a főtengelybe!!Dozer wrote:ki kell cserélni a kis csapágyat egy görgőkosárra, méreteket mérd le csapágyboltba be és kész is vagy..
Ok! Nagyon köszönöm a tájékoztatást uram!
Üdv!