Környezetvédelmi korlátozások bevezetése a Nagyfaluban
Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28
- Blant
- nagyonsokatirogat
- ClassicFord klubtag?: Igen
Környezetvédelmi korlátozások bevezetése a Nagyfaluban
Nos a kérdés az lenne, hogy ki és mit tud erről? Mármint, hogy állítólag a Hungária krt ívén belülre nem lehet majd menni 3-as vagy annál rosszabb környezetvédelmi kategóriájú autóval.
Van esetleg olyan honlap, ahol be lehet azonosítani, hogy egy autó melyik kategória?
Van esetleg olyan honlap, ahol be lehet azonosítani, hogy egy autó melyik kategória?
A hangom, a rangom tartom pardon
NEM ELADÓ!
A kedvem, a lelkem, a nemem, a szlengem
NEMM ELLADÓÓ
'78 Ford Capri mkIII Ghia 2,8i EFI, az imádott!
'85 Ford Fiesta mkII 1.6D, az Istencsászár, az 5literrel rohangálós, a hidegben is beindulós.
NEM ELADÓ!
NEMM ELLADÓÓ
'85 Ford Fiesta mkII 1.6D, az Istencsászár, az 5literrel rohangálós, a hidegben is beindulós.
- levelboss
- nagyonsokatirogat
Re: Környezetvédelmi korlátozások bevezetése a Nagyfaluban
Nemtom, h a tavalyi mizériát ezzel kapcsolatban végigkövetted-e, ugyebár a sárga plaketteseket nem akarták beengedni. Aztán mi lett belőle? Egy nagy SEMMI. Nincs pénz, ember, és egyéb dolgok a betartatására. Legalábbis tavaly ez volt. Most mitől lennének meg ezek? Remélem ez is csak ijesztgetés...
Ford Capri 1978 2600 GT :D
- szszaby
- rengetegetirogatide
Tudtommal kresz tábla is született a sárga matricára, de az új rendszerben én viszont nem láttam még sárgát matricát.levelboss wrote:Nemtom, h a tavalyi mizériát ezzel kapcsolatban végigkövetted-e, ugyebár a sárga plaketteseket nem akarták beengedni. Aztán mi lett belőle? Egy nagy SEMMI. Nincs pénz, ember, és egyéb dolgok a betartatására. Legalábbis tavaly ez volt. Most mitől lennének meg ezek? Remélem ez is csak ijesztgetés...
Ford Capri MkI Essex
- Bogyo28
- Überführer
azért milyen faszán össze tudnak dolgozni a szervek ilyenkor, az indexen már ez volt a hírben:szszaby wrote:Tudtommal kresz tábla is született a sárga matricára, de az új rendszerben én viszont nem láttam még sárgát matricát.levelboss wrote:Nemtom, h a tavalyi mizériát ezzel kapcsolatban végigkövetted-e, ugyebár a sárga plaketteseket nem akarták beengedni. Aztán mi lett belőle? Egy nagy SEMMI. Nincs pénz, ember, és egyéb dolgok a betartatására. Legalábbis tavaly ez volt. Most mitől lennének meg ezek? Remélem ez is csak ijesztgetés...
Környezetvédelmi övezet, korlátozott forgalmú övezet
Megérkezett a környezetvédelmi zóna határait jelző tábla, alatta azzal a plakettszínnel, melynek birtokában oda behajthatunk. Itt már természetesen az idei évtől fokozatosan lecserélt új rendszerű környezetvédelmi plakettek jelennek meg. Érdekes gondolat a zóna végét jelző tábla, vajon ez mennyi információt hordoz az onnan kifelé igyekvő autónak, aki nyilván azért van bent, mert megteheti. Mindegy, ilyen is van.
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
...A Xikla...
- adam
- egyedülisszerelhet
És akkor a rendőr állandóan ki fog szedni a forgalomból mert ott lakom és behajtok?Bogyo28 wrote:azért milyen faszán össze tudnak dolgozni a szervek ilyenkor, az indexen már ez volt a hírben:szszaby wrote:Tudtommal kresz tábla is született a sárga matricára, de az új rendszerben én viszont nem láttam még sárgát matricát.levelboss wrote:Nemtom, h a tavalyi mizériát ezzel kapcsolatban végigkövetted-e, ugyebár a sárga plaketteseket nem akarták beengedni. Aztán mi lett belőle? Egy nagy SEMMI. Nincs pénz, ember, és egyéb dolgok a betartatására. Legalábbis tavaly ez volt. Most mitől lennének meg ezek? Remélem ez is csak ijesztgetés...
Környezetvédelmi övezet, korlátozott forgalmú övezet
Megérkezett a környezetvédelmi zóna határait jelző tábla, alatta azzal a plakettszínnel, melynek birtokában oda behajthatunk. Itt már természetesen az idei évtől fokozatosan lecserélt új rendszerű környezetvédelmi plakettek jelennek meg. Érdekes gondolat a zóna végét jelző tábla, vajon ez mennyi információt hordoz az onnan kifelé igyekvő autónak, aki nyilván azért van bent, mert megteheti. Mindegy, ilyen is van.

Sosem lesz kész, csak alakul...
- Bogyo28
- Überführer
ha ott laksz ki se hajthatnál, tehát elméletben igen, basztathat érte a rendőr, az nem számít hogy ott laksz...adam wrote:És akkor a rendőr állandóan ki fog szedni a forgalomból mert ott lakom és behajtok?
...A Xikla...
...A Xikla...
- levelboss
- nagyonsokatirogat
Bogyo28 wrote:ha ott laksz ki se hajthatnál, tehát elméletben igen, basztathat érte a rendőr, az nem számít hogy ott laksz...adam wrote:És akkor a rendőr állandóan ki fog szedni a forgalomból mert ott lakom és behajtok?
Óóóó, milyen szép is ez, gyerekek...
Ford Capri 1978 2600 GT :D
- adam
- egyedülisszerelhet
Bogyo28 wrote:ha ott laksz ki se hajthatnál, tehát elméletben igen, basztathat érte a rendőr, az nem számít hogy ott laksz...adam wrote:És akkor a rendőr állandóan ki fog szedni a forgalomból mert ott lakom és behajtok?
forrás: http://varos.blogter.hu/373394/meg_szen ... icas_autokA KRESZ módosítása után egy külön önkormányzati rendelet alapján lesz lehetőség arra, hogy szmoghelyzet megelőzésének érdekében a sárga színű matricával ellátott, kedvezőtlenül sok légszennyező anyagot kibocsátó gépjárművek forgalmát korlátozzuk az október 20-tól, március 8-ig tartó időszakban. A forgalomkorlátozás alól a rendelet-módosítás alapján felmentést kapnak:
a) Hungária-gyűrűn belüli lakosok gépjárművei;
(valahol hivatalosabb formában is láttam erre utalást, csak most nem találom)
Van egy akciósan bérelt garázsom a Hungárián belül és nem állhatok oda??

Sztem ez erősen korlátozná a szabad mozgáshoz való jogomat..
Bár ha a miniszteréium vesz nekem egy szép házat garázzsal Budapest zöldövezeti részén akkor nem szólok semmit

adam
- szszaby
- rengetegetirogatide
Csak ennek a rendeletnek semmi értelme, olyan kevés már az ilyen autó főleg amire vonatkozik. Nem hinném hogy azok sokat hozzá tennének a légszennyezéshez, vagy az esetleges kitiltásuk javítana valamit a helyzeten.
Ford Capri MkI Essex
- Bogyo28
- Überführer
Pont ebbe kötöttek bele már tavaly is a rendszer ellenzői, nem tudom mekkora sikerrel...adam wrote:Sztem ez erősen korlátozná a szabad mozgáshoz való jogomat..
...A Xikla...
...A Xikla...
- Blant
- nagyonsokatirogat
Ha igazak az új hírek éppenhogy nem csak a sárgaplakettesek lennének kitiltva. Az 1-es és 0-s kategória kap sárga plakettet. 2-estől van zöld plakett. Most arról rebesgetnek, hogy a 4-es kategóriánál rosszabbakat tiltanák ki, ami a 96-98-előtti autók zöme!
A hangom, a rangom tartom pardon
NEM ELADÓ!
NEMM ELLADÓÓ
NEM ELADÓ!
NEMM ELLADÓÓ
- adam
- egyedülisszerelhet
Inkább azon gondolkoznának, hogy a BKV buszparkjának a cseréje közben hány vastag boriték fér be zakójuk zsebébe és kell-e előtte szabóhoz menni...szszaby wrote:Csak ennek a rendeletnek semmi értelme, olyan kevés már az ilyen autó főleg amire vonatkozik. Nem hinném hogy azok sokat hozzá tennének a légszennyezéshez, vagy az esetleges kitiltásuk javítana valamit a helyzeten.
Tudtommal az egészbe úgy ahogy van belekötöttek. Tehát azt is megtámadták, hogy Józsibá és Mari néni nem jöhet fel 2 havonta faluról a család kedvenc sárga zsigájával (5kg krumplival és 2 fagyi csirkével a csomagtartóban) a kedves kis egyetemista fiúkhoz a belvárosi kollégiumba, hogy szegényke ne haljon éhen..Bogyo28 wrote:Pont ebbe kötöttek bele már tavaly is a rendszer ellenzői, nem tudom mekkora sikerrel...adam wrote:Sztem ez erősen korlátozná a szabad mozgáshoz való jogomat..
Az én esetemről nem is beszélve.
Vagy én értelmeztem félre valamit ..
adam
- vasparipa
- egyedülisszerelhet
Azok a BKV-s szarok eregetnek annyi kormot, hogy rajtuk kívül még a biciklistákat is ki lehetne tiltani, akkor is lenne szmog rendesen. És mi van azzal, akinek ugyan sárga plakettje van, de mondjuk E85-el jár...ennek ugyebár nem sok a káros-anyag tartalma. Lehet, hogy inkább a zöld plaketteseket kéne kitiltani, ebből ugyanis sokkal több van, mint sárgából, és együttes erővel sokkal inkább rontják a levegőt, mint az a kevés sárga.Blant wrote:Ha igazak az új hírek éppenhogy nem csak a sárgaplakettesek lennének kitiltva. Az 1-es és 0-s kategória kap sárga plakettet. 2-estől van zöld plakett. Most arról rebesgetnek, hogy a 4-es kategóriánál rosszabbakat tiltanák ki, ami a 96-98-előtti autók zöme!

Negatív!...Az alkoholmentes sör nem szerepel az adatbázisomban!!!
- DavidMolnar
- akárhozzáisnyulhatvalamihez
Benzinüzemre hangolt motornál valóban zuhannak az értékek, kivéve a HC, ami enyhén emelkedik, de amint belövöd karbit/befecsit és a gyújtást, mindjárt nem annyira "tiszta" a kipuffgáz.vasparipa wrote:...mondjuk E85-el jár...ennek ugyebár nem sok a káros-anyag tartalma....