K-jetronic
Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28
Re: K-jetronic
de lehet hogy az is megoldás lenne ha átkötnéd úgy az AC-t hegy gyujtásra már tölcsön s ne csak a motorra akkor lehet hogy jobb lenne mert úgy működne ahogy kitalálták.
Nem biztos hogy megoldaná a gondod de lehet hogy javítana a dolgon.
továddá lehet hogy valami jó kis üzemanyagrendszer tistítóadalékot is szívesen venne magához.
Csak 5-let.
Nem biztos hogy megoldaná a gondod de lehet hogy javítana a dolgon.
továddá lehet hogy valami jó kis üzemanyagrendszer tistítóadalékot is szívesen venne magához.
Csak 5-let.
- Bogyo28
- Überführer
- ClassicFord klubtag?: Igen
bármit csak azt ne. ez már erősen a mók topik lenne, meg aztán biztonsági kockázata is van a dolognak nem kevés. akkor már egyszerübb a lila AC relé megkeresése és habjavítása/cseréje, hogy ugy működjön ahogy kell.Natalie Driver Gabe wrote:de lehet hogy az is megoldás lenne ha átkötnéd úgy az AC-t hegy gyujtásra már tölcsön
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
...A Xikla...
Én is így gondoltam .Bogyo28 wrote:bármit csak azt ne. ez már erősen a mók topik lenne, meg aztán biztonsági kockázata is van a dolognak nem kevés. akkor már egyszerübb a lila AC relé megkeresése és habjavítása/cseréje, hogy ugy működjön ahogy kell.Natalie Driver Gabe wrote:de lehet hogy az is megoldás lenne ha átkötnéd úgy az AC-t hegy gyujtásra már tölcsön

hogy gyári módon mukodjon.
mert gyárilag már gyujtásra is tölt nem ??
És ha eléria a nyomást akkor a relé kikapcsolja. ?
- Blant
- nagyonsokatirogat
Na akkor!Natalie Driver Gabe wrote:Szerintem mert az AC nem hozza létre a rendszernyomást.daytona wrote:Epp fennt irtam, hogy eleg szarul indul, plane hosszabb allas utan.
Aztán amikor indítozol akkora az a fesz esés hogy 1ből lassaban teker az ac ergo lassaban is tölti fe a rendszer nyomást.
SZVSZ
Abszolutte autója válogatja, hogy indul vagy nem az AC! Azért van a nyomástároló, hogy ne essen a nyomás. Ez EFI-n és K-jeten egyaránt így van. Az opeleknél például mindegyik efi-s feltölt gyújtásra, kivéve a GSI, ami csak indítózáskor kezd tölteni, stb.
A Bosch által előírt vizsgálat szerint, fél órával leállítás után a főági nyomás 5,5 bar-ról nem eshet a 4.8 bar rendszernyomás alá! (ha jól emlékszem a számokra). Ahogy Bogyó is írta, a Caprinál és a granadánál a lila relé 4mp-re felküldi. Egyáltalán nem biztos, hogy a sierra is így van kötve, bár valószínű! Ha beszart a relé, ki is köthették! és akkor, h a úgy is volt, akkor most nem úgy van, bár akkor inkább folyamatosan menne szerintem gyújtás ráadás után!
A hangom, a rangom tartom pardon
NEM ELADÓ!
A kedvem, a lelkem, a nemem, a szlengem
NEMM ELLADÓÓ
'78 Ford Capri mkIII Ghia 2,8i EFI, az imádott!
'85 Ford Fiesta mkII 1.6D, az Istencsászár, az 5literrel rohangálós, a hidegben is beindulós.
NEM ELADÓ!
NEMM ELLADÓÓ
'85 Ford Fiesta mkII 1.6D, az Istencsászár, az 5literrel rohangálós, a hidegben is beindulós.
- Bogyo28
- Überführer
nem. a relé 4 másodpercig bekapcsol, majd lekapcsolja az AC-t. Akkor indítja el ujra, ha van gyujtásjel, magyarul ha forog a moci. Ha megnézed sehol nincs benne nyomásérzékelő, nem is tudná nyomásra kikapcsolni. az EFI is igy müködik.Natalie Driver Gabe wrote:Én is így gondoltam .Bogyo28 wrote:bármit csak azt ne. ez már erősen a mók topik lenne, meg aztán biztonsági kockázata is van a dolognak nem kevés. akkor már egyszerübb a lila AC relé megkeresése és habjavítása/cseréje, hogy ugy működjön ahogy kell.Natalie Driver Gabe wrote:de lehet hogy az is megoldás lenne ha átkötnéd úgy az AC-t hegy gyujtásra már tölcsön![]()
hogy gyári módon mukodjon.
mert gyárilag már gyujtásra is tölt nem ??
És ha eléria a nyomást akkor a relé kikapcsolja. ?
...A Xikla...
...A Xikla...
- DavidMolnar
- akárhozzáisnyulhatvalamihez
- Nitrobuster
- egyedülisszerelhet
Olyan nincs csak a k-jet-be. Nyomásszabályzó van az efi-ben.DavidMolnar wrote:EFI-ben nyomástároló?
Egyébként ha k-jetnél alacsony a rendszernyomás be sem indul.
1978 MkIII LimaTI AiResearch T3 boosting 0,7bar
- Blant
- nagyonsokatirogat
Nitrobuster wrote:Olyan nincs csak a k-jet-be. Nyomásszabályzó van az efi-ben.DavidMolnar wrote:EFI-ben nyomástároló?
Egyébként ha k-jetnél alacsony a rendszernyomás be sem indul.
Igaz!
Mea culpa
A hangom, a rangom tartom pardon
NEM ELADÓ!
NEMM ELLADÓÓ
NEM ELADÓ!
NEMM ELLADÓÓ
- CapriCar
- szerszámadogató
Tud-e valaki eladó K-jettet 2.0 V6 motorhoz?
Mennyire komlikált karburátoros motort átszerelni K-jetre és kb mi pénzbe kerül?
Mennyire komlikált karburátoros motort átszerelni K-jetre és kb mi pénzbe kerül?

- Tibi
- rengetegetirogatide
Megéri ?CapriCar wrote:Tud-e valaki eladó K-jettet 2.0 V6 motorhoz?
1980 Capri MK3
- White Shark
- nagyonsokatirogat
Nem éri meg, ha teljesen vissaveszed is belefullad a benzinbe, a2000 kicsi egy 2.8 renszerhez valószínü hogy nem lesz tökéletes.
- Bogyo28
- Überführer
2.0-ra 3 forintot is kár rákölteni. ford-ban nem tudok 6 hengeres k-jet rendszert, ha más tipusból találsz akkor rá lehet rakni (mint pl a pintóra a golf-ét), de én lebeszélnélek róla, még akkor is ha egy 2.8-ra kellene rátenni. nem olcsó a k-jet, nem nagyon van hozzá alaktrész, és nem fog kevesebbet enni vele. Akkor már inkább EFI, ahhoz van minden szinte fillérekért, és egy 2.8 EFI rendszert injektor cserével még akár a 2.0-ra is rá lehet műteni...CapriCar wrote:Tud-e valaki eladó K-jettet 2.0 V6 motorhoz?
...A Xikla...
...A Xikla...
- CapriCar
- szerszámadogató
Csak azért kérdeztem mert a karbim elég beteges és valahol olvastam, hogy k-jet-tel vagy EFI-vel az autó kevesebbet fogyaszt és még erősebb is.
De ha túl drága és túl komplikált átszerelni akkor maradok a karbinál.
De ha túl drága és túl komplikált átszerelni akkor maradok a karbinál.

- Süni
- OfficialGréTCSiTanárúr
CapriCar wrote:Csak azért kérdeztem mert a karbim elég beteges és valahol olvastam, hogy k-jettelvagy EFI-vel az autó kevesebbet fogyaszt és