32 es solex valami 80 TE 9172H Ford
ennyit lehetett leolvasni róla.
De tau v6 ról lett leszedve. Az tuti.
Pedig már örültem volna hogy találok egy jót
Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28
ez ötletnek nem rossz, de nem tudom hogy fel lehet e rakni a 2.9-re a régi olajpumpát a meghajtóval, és hogy át lehet e rakni a fogaskereket, egyforma e az átmérő. de meg fogom tekinteni, mert van rakás 2.9 motorom...CapriTurbo wrote:Csak a veztengely forog az ellenkező irányba, a rotor nem, át kell cserélni a rotor végén lévő fogastereket a 2.9-esére, és feltenni egy 2.8-as olajszivattyút.
Natalie Driver Gabe wrote:elvile igen
De ez a 2,3 as carbi nem ??
daytona wrote:A gyari Solexszel azt untam meg, hogy mar nem tudtam jol beloni. Mikor csak finoman nyomtam a gazt, akkor volt egy kis szaggatas, ami nagyobb gazadasra elmult. Ezenkivul neha mar szorakozott az alapjarat is, kicsit megemelkedett, kicsit leesett, 100-200 fordulat ide oda. Neha teljesen jol ment, neha makrancosabb volt es visszadurrogott valamelyik oldali kipufogoba.
Sajnos az uj karbinak sokaig nem tudtam orulni, a karbisoktol elhozva nagyon rossz volt a kocsi, de errol mar irtam kicsit feljebb. Miutan pipa lettem es kicsit belottem sajat magam, azota egyszer ment az auto, ugyhogy a fogyasztasrol meg nem tudok nyilatkozni. Egyelore annyi a tuti, hogy a meleg motor poccre beindul gaz nelkul akar egy injektoros, az alapjarat teljesen nyugodt es nem durrog vissza a kipuffba. Annyit vettem meg eszre, hogy a motor megnyilvanulasa a gazkar meghuzasara joval erzekenyebb es nyersebb. A Solex joval kifinomultabb, szofisztikaltabb volt - ami mondjuk nem baj.
Ha akadna egy kis idom, szeretnek meg egy kicsit eljatszani a karbival, szerintem meg messze nem aknazom ki mindazt amit tudna. Ami biztos, szeretnek ra egy 2.8 szivosort ill valamit a hengerfejekkel, pl kemenyitett szelepulekeket belerakni. Egyelore viszont meg nem tudom, ki tudna egy ilyen operaciot vegrehajtani Magyarorszagon.
Nagyon szépen köszönöm a felajánlást,rendes tőled!!daytona wrote:Esetleg addig oda tudom adni neked a regi Solexemet, van benne egy zsir uj felujitokeszlet. Merre vagy helyileg?
Törökszentmiklós mellett /kb 10km/, Óballa. Kb 170-180 lakos.szszaby wrote:Hol az a Szolnok melletti falu?
Elvileg akkor Te lennél hozzám a legközelebb.