Kötelező biztosítás 2011
Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28
- Bogyo28
- Überführer
- ClassicFord klubtag?: Igen
Kötelező biztosítás 2011
Kedves érintettek!
Jövőre változik megintcsak a kötelező biztosítás. Ha valaki esetleg nem hallotta volna, jövő évtől nem a motor mérete határozza meg a biztosítási díjat, hanem az autó teljesítménye. Ez az adat néhány éve kötelező a forgalmiban, mindenkinek be kellett iratni akinek esetleg nem lett volna benne. A két biztosító díjtáblázata akik érintettek a klubon keresztül intézett kedvezményes biztosításban a jövő évre:
Pár apró változás még van:
Aki a trabi klubon keresztül kötött biztosítást, azoknak újdonság, hogy még idén rendezni kell a klub felé a tagdíjat, és az arról kapott igazolást még idén el kell juttatni a trabiklubhoz, az 1000 forintos befizetett csek másolatával együtt. Aki erről még nem kapott levelet, az kérem jelezze, de itt mellékelem a visszaküldendő papírt is:
A PSZÁF is szigorítja az ellenőrzéseket, így akinek valami nincs rendben, annak év közben is felmondható a biztosítása. Ez a mi esetünkben annyit tesz, hogy akinek valami hiányzik a feltételekből (ez akár a nem rendezett tagdíj is), annak a biztósító felmondja a kedvezményes biztosítást és átrakja A0-ba, mert nem akarnak egy ellenörzésnél olyatkapni, hogy jogosulatlanul adtak valakinek igen olcsó biztit.
Magyarul akinek van kedvezményes biztosítása, az még idén rendezze a tagdíját, én adok neki egy igazolást, és azt el kell jutatni a trabiklubnak/bogárklubnak, attól függ ki kinél kötött anno. Azt jelezném, hogy sok tag idénre sem rendezte a tagdíját, nekik be kell fizetni mindkét évet az igazolás megkapásához.
Bármi kérdés van, tegyétek fel...
Jövőre változik megintcsak a kötelező biztosítás. Ha valaki esetleg nem hallotta volna, jövő évtől nem a motor mérete határozza meg a biztosítási díjat, hanem az autó teljesítménye. Ez az adat néhány éve kötelező a forgalmiban, mindenkinek be kellett iratni akinek esetleg nem lett volna benne. A két biztosító díjtáblázata akik érintettek a klubon keresztül intézett kedvezményes biztosításban a jövő évre:
Pár apró változás még van:
Aki a trabi klubon keresztül kötött biztosítást, azoknak újdonság, hogy még idén rendezni kell a klub felé a tagdíjat, és az arról kapott igazolást még idén el kell juttatni a trabiklubhoz, az 1000 forintos befizetett csek másolatával együtt. Aki erről még nem kapott levelet, az kérem jelezze, de itt mellékelem a visszaküldendő papírt is:
A PSZÁF is szigorítja az ellenőrzéseket, így akinek valami nincs rendben, annak év közben is felmondható a biztosítása. Ez a mi esetünkben annyit tesz, hogy akinek valami hiányzik a feltételekből (ez akár a nem rendezett tagdíj is), annak a biztósító felmondja a kedvezményes biztosítást és átrakja A0-ba, mert nem akarnak egy ellenörzésnél olyatkapni, hogy jogosulatlanul adtak valakinek igen olcsó biztit.
Magyarul akinek van kedvezményes biztosítása, az még idén rendezze a tagdíját, én adok neki egy igazolást, és azt el kell jutatni a trabiklubnak/bogárklubnak, attól függ ki kinél kötött anno. Azt jelezném, hogy sok tag idénre sem rendezte a tagdíját, nekik be kell fizetni mindkét évet az igazolás megkapásához.
Bármi kérdés van, tegyétek fel...
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
...A Xikla...
- szszaby
- rengetegetirogatide
Re: Kötelező biztosítás 2011
Tudtommal a biztosítási évforduló erre a biztire is vonatkozik. Akkor aki év közben kötötte akkor annak az évfordulója a bizti kötés dátuma. Azoknak akkor majd csak akkor kell intézkedniük?
Ford Capri MkI Essex
- Bogyo28
- Überführer
pontosan. aki idén vett valamit, annak már a vásárlás ideje a forduló, nem az év vége. viszont a díjakat már meg tudod nézni, mert egész évben ennyi lesz...szszaby wrote:Tudtommal a biztosítási évforduló erre a biztire is vonatkozik. Akkor aki év közben kötötte akkor annak az évfordulója a bizti kötés dátuma. Azoknak akkor majd csak akkor kell intézkedniük?
...A Xikla...
...A Xikla...
-
- szerszámadogató
Hello!
Ezt a papírt mi töltjük ki?(amit ide fel tettél)
- Bogyo28
- Überführer
ha a pdf-re gondolsz, akkor igen. elvileg kapnod kellet volna egy levelet, amiben ez benne van, plusz egy 1000 forintos csekket. be kell fizetni a csekket, a másolatát csatolni e papirhoz. befizetni a tagdíjat,majd a kapott igazolást is hozzátűzni ezekhez a papirokhaz, majd azokat postán eljuttatni a papiron levő címre. ez kell ahhoz hogy jövőre legyen ocso biztosításod...Tom wrote:Hello!
...A Xikla...
...A Xikla...
-
- szerszámadogató
Elméletileg én csak csekket kaptam (1000ft) amit be is fizettem,de ezzel a levéllel nem találkoztam.
- Bogyo28
- Überführer
akkor innen letölt, kinyomtat, visszaküld stb stb...Tom wrote:Elméletileg én csak csekket kaptam (1000ft) amit be is fizettem,de ezzel a levéllel nem találkoztam.
...A Xikla...
...A Xikla...
Én a levet úgy értelmeztem, hogy aki nem tag más klubban, annak kell az 1000huf-os csekket befizetnie, aki tag máshol (Capri Klub), annak azt a tagdíjat igazoló csekket kell elküldeni nekik... ezek szerint én voltam az értetlen.
Megköszönöm ha elküldöd pm-ben hogy én mennyivel tartozom, és hova utaljam...
Megköszönöm ha elküldöd pm-ben hogy én mennyivel tartozom, és hova utaljam...

- '79 Ford Capri 2.8
- '91 Ford Sierra DOHC
- '91 Ford Sierra DOHC
- Bogyo28
- Überführer
Amire még érdemes figyelni: akinek 71 KW fölötti az autója (2.3 V6 vagy nagyobb moci), annak a tavalyi olcso Generáli jövőre drága lesz, annak érdemes átmenni az Allianzhoz. 14600 ft a Generáli 9600 az Allianz.
Valaki felvetette, hogy ez már nem is olyan jó, mert sok a nyüglődés vele. Kiváncsiságból megnéztem, mennyibe kerülne máshol a dolog. Az én autómra számolva és az én lakhelyemre A0-ban 26400 a legjobb ár, B10-ben 14000. Azt sem szabad elfelejteni, hogy mivel nálunk nincs bonus-malus, ezért ha van másik auto is, csak 1 lehet pl B10-ben, a többi ha kötsz rá biztit A0-ból indul, és kb 10 év mire eléri a B10-t. Tehát ha valakinek túl sok macera ami a kedvezményes biztosítással jár, az válthat, de szerintem nem biztos hogy megéri.
Valaki felvetette, hogy ez már nem is olyan jó, mert sok a nyüglődés vele. Kiváncsiságból megnéztem, mennyibe kerülne máshol a dolog. Az én autómra számolva és az én lakhelyemre A0-ban 26400 a legjobb ár, B10-ben 14000. Azt sem szabad elfelejteni, hogy mivel nálunk nincs bonus-malus, ezért ha van másik auto is, csak 1 lehet pl B10-ben, a többi ha kötsz rá biztit A0-ból indul, és kb 10 év mire eléri a B10-t. Tehát ha valakinek túl sok macera ami a kedvezményes biztosítással jár, az válthat, de szerintem nem biztos hogy megéri.
...A Xikla...
...A Xikla...
- Bogyo28
- Überführer
A MNHJR-től folyamatosan jönnek a levelek, valaki már megkapta, valaki még nem. Várható az 1000 ft-s csekket tartalmazó levélen kivül egy másik is, amiben fényképet kérnek. Ez azért van, mert a törvényi rendelkezés szerint ebben a regiszterben szerepelnie kell az autonak azért, hogy jogosult legyen a kedvezményes biztosításra. Ha nem jogosult rá, amit a tagdíj nem fizetése is előidéz, a biztosító évközben is felmondhatja a biztosítást.Ha még nem küldtél email-ben fényképet a regiszterbe, ezt most meg kell tenned, és lehet hogy adatokat is bekérnek megint. Ha régebben küldtél papiron fényképet, az most nem jó, 8000 auto fényképeit bedigitalizálni nem lehet 2 hónap alatt. Szóval adatokat és fényképeket légyszi küldjétek el.
...A Xikla...
...A Xikla...
- FEFE
- alkatrészbegyűjtő
És mi a teendőm ha váltani akarok??
- CapriTurbo
- akárhozzáisnyulhatvalamihez
Nyomd le előtte a baloldali pedált(csak javaslat).FEFE wrote:És mi a teendőm ha váltani akarok??

áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá

- '79 Ford Capri 2.8
- '91 Ford Sierra DOHC
- '91 Ford Sierra DOHC
- SONI
- T.O.C.B.
Pénteken már nem vették fel a telefont. De hamarosan megtudjuk és ki lesz írva ide.FEFE wrote:És mi a teendőm ha váltani akarok??
SONI,CSAK EGYGÁZ LÉTEZIK A PADLÓ ))))
Fsz.25.pont http://www.fordcapri.hu/forford3/viewto ... f=7&t=1581" onclick="window.open(this.href);return false;
Fsz.25.pont http://www.fordcapri.hu/forford3/viewto ... f=7&t=1581" onclick="window.open(this.href);return false;
- FEFE
- alkatrészbegyűjtő
Én csak a jobbost szoktam!CapriTurbo wrote:Nyomd le előtte a baloldali pedált(csak javaslat).FEFE wrote:És mi a teendőm ha váltani akarok??