Azért írtam azt is, hogy angol elosztóra, tehát nem csak essex. A mifélénken is ilyen volt, de én kicseréltem bosch-ra.Bogyo28 wrote: ma felélesztetem a tranyót a téli álmából. nekem abban 1.5 v4 van, cologne. nekem abban más tipusu gyujtástörzs van, más benne a rotor, de ugyanolyan a fedél rajta, mint amit te vateráztál. tehát az nem igaz hogy csak essex blockra jó, az viszont igen, hogy a tiedre nem ez való....
MK I 1.5 V4
Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28
- szszaby
- rengetegetirogatide
- ClassicFord klubtag?: Igen
Re: MK I 1.5 V4
Ford Capri MkI Essex
- Gáborka
- egyedülisszerelhet
Tiszteletem az Uraknak
Hálásan köszönöm minden Kedves Márkatársamnak a felbecsülhetetlen segítségeteket,apró dolgoknak tűnhetnek ezek ,de nekem hatalmas segítség az amúgy elég döcögős történetben,de ha lassan is egyszer csak elkészül valamennyire a Kicsike... Elektromosság terén sajna elég gyík vagyok
,kaptam ugyan egy Kedves Márkatársamtól
szerelési útmutatót de az nem igazán tér ki az alábbi dolgokra (vagy ha igen én nem látom
)
A gyújtótrafóról a két kis pipás kábel hova megy?
Az önindítóra hány kábel megy és hogyan?
Az akksi pozitív kábele honnan megy ,és ilyesmik ill az osztófejen lévő vákumcuccnak a csövét mire kell kötni?A motor le van testelve valahova...(sajnos nem adja magát a dolog mert valami p.. annó jól szétbarmolta) esetleg ha valaki valamilyen képes ábrával is szolgálna nagy lenne a boldogság

Hálásan köszönöm minden Kedves Márkatársamnak a felbecsülhetetlen segítségeteket,apró dolgoknak tűnhetnek ezek ,de nekem hatalmas segítség az amúgy elég döcögős történetben,de ha lassan is egyszer csak elkészül valamennyire a Kicsike... Elektromosság terén sajna elég gyík vagyok

Az önindítóra hány kábel megy és hogyan?
Az akksi pozitív kábele honnan megy ,és ilyesmik ill az osztófejen lévő vákumcuccnak a csövét mire kell kötni?A motor le van testelve valahova...(sajnos nem adja magát a dolog mert valami p.. annó jól szétbarmolta) esetleg ha valaki valamilyen képes ábrával is szolgálna nagy lenne a boldogság

FORD CAPRI MK1 V4 1.7
- nyujoe
- egyedülisszerelhet
- ClassicFord klubtag?: Nem
Az egyik a gyújtás elosztón lévő kondira, a másik a gyújtás kapcsolóhoz menő kötegbe.
Az osztófejen lévő vákumcuccnak a csövét mire kell kötni?
A karburátorra.
...így hirtelen ennyi, aztán majd mondják a guruk is
néhány kép:
Az egyik a gyújtás elosztón lévő kondira, a másik a gyújtás kapcsolóhoz menő kötegbe.
Az osztófejen lévő vákumcuccnak a csövét mire kell kötni?
A karburátorra.
...így hirtelen ennyi, aztán majd mondják a guruk is

néhány kép:
"Az arany egy halott fém, míg a szarból új élet fakad."
1972 Ford Capri MKI 2.0 V6
1982 Ford Capri MKIII 2.0 R4
1972 Ford Capri MKI 2.0 V6
1982 Ford Capri MKIII 2.0 R4
na ezzel nem vagy egyedülGáborka wrote:... Elektromosság terén sajna elég gyík vagyok:
nálam úgy van hogy az akksi +ja megy egyszer a inditómotorra és ugyanoda megy a generátor vastag kábelje is.Gáborka wrote: Az önindítóra hány kábel megy és hogyan?
Nálam a kasztnihoz van testelve. a motor bal oldalán a motorszám alatt van egy menetes furat ott csatlakoztattam az akksi negatívját is.Gáborka wrote:... A motor le van testelve valahova..?
Azt hozzá kell tenni hogy nálam az akksi ki van költöztetve a motortérből.
Képet nem tudok feltenni sajnos
- gigford
- egyedülisszerelhet
Gyönyörű ez a motortér!Gáborka wrote:Köszönet az uraknak ez is nagy segítség
- szszaby
- rengetegetirogatide
V4Natalie Driver Gabe wrote:A fehér blokk a fekete HF el.
Mennyire gyönyörű![]()
![]()

Ford Capri MkI Essex
Én a szinkompozíciórqa értettemszszaby wrote:V4Natalie Driver Gabe wrote:A fehér blokk a fekete HF el.
Mennyire gyönyörű![]()
![]()

Mondjuk kiváncsi lennék mennyire tartós az a fehér.szszaby wrote:Tudom, de akkor se nem hagyhattam ki.
Mondjuk egy hosszab út után nem lesz-e sárgás.
bár lehet ezt a szekeret csak tologatják kiállításről kiállításra.
- Gáborka
- egyedülisszerelhet
szerintem sem sűrűn brummog a szépség....a patikában sincs ilyen tisztaság
de gyönyörű az biztos

FORD CAPRI MK1 V4 1.7
- Gáborka
- egyedülisszerelhet
Tiszteletem az uraknak
Esetleg megmérné valaki nekem a kesztyűtartójának(a piros rész érdekelne ajtótól ajtóig) a paramétereit(hossz,mélység)
köszönet érte előre is 
Esetleg megmérné valaki nekem a kesztyűtartójának(a piros rész érdekelne ajtótól ajtóig) a paramétereit(hossz,mélység)

- Attachments
-
- $(KGrHqZ,!igE1NezTZcGBNbmNDznlg~~_27.JPG (49.17 KiB) Viewed 5876 times
FORD CAPRI MK1 V4 1.7