CapriHiFi !!!

mindenféle kapcsolódó technikai kérdés, megoldások, ötletek...

Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28

FehérCapri Sanca
márokosanistudnézni
ClassicFord klubtag?: Igen

Post by FehérCapri Sanca »

Kola wrote:Szasz!

A szellőző jó ötlet, majd jól meghallgatom a tiédet, és ha tecc, akkor koppintom :mrgreen: (csakhogy ne a saját káromon tanuljak ha gázos :twisted: )
Csillapításra az okosok csak a gyári, kimondottan hifihez gyártott cuccot ajánlják,
http://www.autohifibolt.hu/index.php?P= ... 1&TID=7899
http://www.autohifibolt.hu/index.php?P= ... 2&TID=7897#
http://www.autohifibolt.hu/index.php?P= ... 5&TID=7896#
de létezik a kasztnisok által használt bitumen lap is, aminek az a hátrány (gondolom a hangján kívül), hogy nem ragasztható, hanem pl gázlámpával kell rámelegíteni-> a fényezés sz.pik. Viszont nekem az ajtó cserés lesz, és mivel úgyis más színe van mint a kocsimnak, asszem ezt fogom megpróbálni (és töredékébe is kerül).

E'mmeg egy kis tanulság, hogy még nehezebb legyen a döntés:
http://www.autohifi.hu/display_topic_th ... Position=1

A spray a hajlatokba, a lapok a nagy felületekre vannak, de a tojástartó szivacs mi a fenének, azt el nem tudom képzelni, hiszen a mintának csak akkor van értelme, ha a csücskök a hang irányába mutatnak, tehát diffúzor-hatásuk van, ergo ezeket a kocsi utasterébe kellene elhelyezni, dehát hogy nézhet ki egy Capri, tele csöccsel, mi??? :DDDD

Estetleg az üregekbe, töltelékként, hmm...

Az autoHIFIstúdió linkje jó, köcce érte!

A szellőzőrács-féle megoldás is csak akkor jó, ha flexibilis, mert jó lenne megfelelő irányba állítgatni, csavargatni a hangszórót, így hangolhatóvá válik a rendszer tere. Ezen még gondolkodom...
BOSS MK III
Dartonit
egyedülisszerelhet

Post by Dartonit »

Sziasztok!

Sikerült szereznem a DÖGbe egy mélynyomót egy erősítőt, meg egy "sungshaioe" :D :D :D sehonnai márkájú cd lejátszót ócsóé.
Már csak két négy vagy háromutas ovál kellene az első ajtókárpitba.
Szerintetek mekkora a legnagyobb ami belefér?

Most lusta vagyok csak ezért leszedni a kárpitot. :oops:
Tibi
rengetegetirogatide

Post by Tibi »

Hello
lustaság fél egészség, nekem le van kapva a kárpit később lemek osz' +mérem mekkora a legnagyobb "lyuk" az ajton , ha arra gondolsz...
Blant
nagyonsokatirogat

Post by Blant »

Hy!

Szerintem ne tégy ovált előre!
Drágább és nem szól jól. Kevés magas jön le róla!
kerek 2 utast tegyél be! Ha 13 centist veszel és picit kivágod az ajtót lemezollóval tökéletes lesz!
Tegyél egy vékony rétegelt lemezt alá! Merevebb lesz, kiseb lukat kell vágni a kárpitra és az ablak sem fog beleérni :-)

Üdv!

Bence
A hangom, a rangom tartom pardon
NEM ELADÓ!
A kedvem, a lelkem, a nemem, a szlengem
NEMM ELLADÓÓ

'78 Ford Capri mkIII Ghia 2,8i EFI, az imádott!
'85 Ford Fiesta mkII 1.6D, az Istencsászár, az 5literrel rohangálós, a hidegben is beindulós.
Bogyo28
Überführer

Post by Bogyo28 »

Dartonit wrote:Sziasztok!

Sikerült szereznem a DÖGbe egy mélynyomót egy erősítőt, meg egy "sungshaioe" :D :D :D sehonnai márkájú cd lejátszót ócsóé.
Már csak két négy vagy háromutas ovál kellene az első ajtókárpitba.
Szerintetek mekkora a legnagyobb ami belefér?

Most lusta vagyok csak ezért leszedni a kárpitot. :oops:
Én szerintem ne ovált rakj be, hanem kölün darabokból álló szettet. Nekem 16 cm-es kerek van az ajtóban és egy csipogo a tükörállíto helyén. Igaz a 16-os épp hogy elfér, kicsit alá kellett pakolni az ablaktekerőnek. De most majd bele figyel az elektromos ablakemelő, hangszoro kicsit kijjebb jön és nincs gond :D
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."

...A Xikla...

1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
Dartonit
egyedülisszerelhet

Post by Dartonit »

Akkor a 16-os kétutas is belefér, vagy 13 a max? :?
Tibi
rengetegetirogatide

Post by Tibi »

szóval ilyen, de tényleg akkor érdekes amikor le van húzva az ablak

Image
Image[/img]
Dartonit
egyedülisszerelhet

Post by Dartonit »

Danke! :wink:
Peti
egyedülisszerelhet

Post by Peti »

Egy kis mélynyomó hátra... :lol:
De szépen be van építve!

Image
'81 Capri 3.0 SHO X-Pack project
'83 Granada 2.8i Ghia X project
Blant
nagyonsokatirogat

Post by Blant »

uuuuu
Mélynyomó-->respect :twisted:

Dartonit:

Nekem azért fért be szerintem csak a 13, mert nekem már ki volt vágva egy kisebb oválnak a kárpit és ez némileg meghatározta, hogy hova tehetem a cuccost. az sem mindegy, hogy mekkora akülső keret mérete! Én ha nagyobbat raktam volna be, ki kellett volna vágnom a ghia kárpit polírozott alumínium :-) díszcsíkját fent alul pedig még jobban ki kellett volna vágnom az ajtó alját, hogy a mágnes beférjen. Bogyóé lehet, hogy másmilyen külső átmérőjű, illetve mélységű (maga a hangszóró), és abból lehet, hogy a nagyobb is befér! Nekem nem nagyon fért volna!
Nekem Magnat van!
Az a baj, hogy nincs itthon az autó, hogy lefotózzam, de ha találok fotót amin látszik, akkor berakom!
NEM ELADÓ!
NEMM ELLADÓÓ

'85 Ford Fiesta mkII 1.6D, az Istencsászár, az 5literrel rohangálós, a hidegben is beindulós.
Bogyo28
Überführer

Post by Bogyo28 »

Blant wrote:uuuuu
Mélynyomó-->respect :twisted:

Dartonit:

Nekem azért fért be szerintem csak a 13, mert nekem már ki volt vágva egy kisebb oválnak a kárpit és ez némileg meghatározta, hogy hova tehetem a cuccost. az sem mindegy, hogy mekkora akülső keret mérete! Én ha nagyobbat raktam volna be, ki kellett volna vágnom a ghia kárpit polírozott alumínium :-) díszcsíkját fent alul pedig még jobban ki kellett volna vágnom az ajtó alját, hogy a mágnes beférjen. Bogyóé lehet, hogy másmilyen külső átmérőjű, illetve mélységű (maga a hangszóró), és abból lehet, hogy a nagyobb is befér! Nekem nem nagyon fért volna!
Nekem Magnat van!
Az a baj, hogy nincs itthon az autó, hogy lefotózzam, de ha találok fotót amin látszik, akkor berakom!
Nekem SAL van bent, és el van vágva sajna a diszcsik, de nem én müveltem rajta. Ha komolyabb hangszorot veszel, abbol csak a 13-as fér be, mert ha nagyon mély vagy nagy a mágnes, akkor vagy az ablak ér bele letekerve, vagy az ablaktekerő nem fér el kint. Ha még nincs megbojgatva a kárpit, akkor valami jobb tipusu 13-as hangszorot rakjál bele...
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."

...A Xikla...

1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
Dartonit
egyedülisszerelhet

Post by Dartonit »

Már ki van vágva a kárpit, csak vmi "lengyelpiaci" sz*r van benne. Éppen hogy csak ciripel.
Még szét kell nézzek, hogy mi a kínálat mennyiért.
Blant
nagyonsokatirogat

Post by Blant »

Én 9ért vettem a pár magnatot... Hát... Nekem erre volt pénzem de azért hogy is mondjam... nem egy super-hifi :-) Ha white fülű vagy és megteheted vegyél valami jobbat sztem :-)
NEM ELADÓ!
NEMM ELLADÓÓ

Kola
akárhozzáisnyulhatvalamihez

Post by Kola »

hát szinte mindet elmondatok amit lehet róla, de azé' hozzáfűznék egy-két tapasztalati tanácsot:
1.semmiféleképp ne tegyél bele ovált! (ha csak ki nem vágod belőle a magasat, akkor úgy viselkedik mint egy nagyobb felületű mély-közép és kell egy plusz magashangszóró, persze minimum egy kondival, de inkább hangváltóval. akkor már egy közepes szet árának a duplájánál tartasz...)
2. egy minőségű 13as szet 25-30e, általában (persze tisztelet a kivételnek) ezalatt sz@rok vannak, azt meg minek vennél
3. 16-os szetből létezik extra lapos mágnessel (neodímium: meglepő módon még jól is szólnak, magam is meglepődtem rajta), 1-2 ezressel drágábban mint a hasonszőrű "normál" mágnessel megáldott társai. (nekem ilyen lesz benne). Itt persze nem elkerülhető az ajtókárpit vágás, ablaktekerő kiemelés (vagy elektromos ablak)... de egy jó és méretre gyártott/gyártatott (fabrikált :lol: ) kiemelőgyűrűvel sok mindent meg lehet oldani.
4. a csing-csung CD-vel is jól szólhat, de sz.tem az első szeteket is az erősítővel hajtsd meg, ne a rádió saját végfokáról (kb 8-10watt/csatorna, bármi is van ráírva. ez igaz a 100-150ezres rádiókra is)

pl nálam egyenlőre ez a befutó: http://www.suranyihifi.hu/index.php?p=a ... &g=34&h=13

Sanca: a csöcsös szivacs már nem a hangszigetelés-rezgéscsillapítás miatt kellhet, hanem a káros visszaverődött hanghullámok likvidálására. A szellőzőrácsos megoldás szerintem teljesen jól kivitelezhető, ha a magashangszóró mérete is megengedi, mert ezek alapból olyan foglalatban vannak, hogy a bele csavargatható, ergó oda állítod ahová akarod, ha meg nem tetszik akkor másfelé... asszem ez egy kicsit zavarosra sikeredett :roll:
Kola
akárhozzáisnyulhatvalamihez

Post by Kola »

ezmegcsakúgy, mert most találtam meg az ismertetőjét:
http://totalcar.hu/magazin/hifituning/focalpolygla/
Post Reply