szszaby wrote:A gyújtáskapcsolótól jövőt arra amelyikre ha áramot adsz behúz a tekercs. Számozásilag nem tudom, de ha a másikra dugod nem csinál semmit, mert oda csak akkor kerül áram ha önindítózol. Innen kap közvetlen áramot a gyújtótrafó, járó motornál előtét ellenálláson keresztül kapja a delejt.
a késes jön a gyujtáskapcsolótól, a kerek megy a trafóhoz....
szszaby wrote:A gyújtáskapcsolótól jövőt arra amelyikre ha áramot adsz behúz a tekercs. Számozásilag nem tudom, de ha a másikra dugod nem csinál semmit, mert oda csak akkor kerül áram ha önindítózol. Innen kap közvetlen áramot a gyújtótrafó, járó motornál előtét ellenálláson keresztül kapja a delejt.
a késes jön a gyujtáskapcsolótól, a kerek megy a trafóhoz....
köszönöm ez rendben is van csak nem találom azt ami oda való ...
az akksiról rákötöttem a vastagot középre,alulra azt amivel végre inditózhatok (és tudok is )
viszont fölülre nem tudom honnan megy a kábel az a problémám a leírtakkal,hogy nálam ezek a színek és kábelek köszönőviszonyban sincsenek a leírtakkal.....a kérdés annyi lenne ha nem kötök a felsőre semmit akkor mi van?
Köszönöm Üdv
Akkor a fölső a gyújtó trafóhoz megy az előtét ellenállást megkerülve. Indítózáskor így nem az előtét ellenálláson keresztül kap áramot a trafó mert úgyis esik az aksi feszültsége. Nálam ez nincs bekötve.
Ha fiatalabb évjárat indítója van fenn mód sincs rá hogy bekösd (sierra skorpió) mert azok behúzótekercsén meg sincs ez a kiállás,csak egy a csúszósarus, nálam sajnos több is müködik igy egy kis vezeték tyúninggal.
köszönöm uraim a sgítséget
nincs fenn az előtát ellenállásom (kis fekete lapocska kábelekkel?),de olyan szikrám van ,hogy a sötétben csak úgy villámlik...
u.i :van egy tartalék kábelkötegem azon van előtét ellenállás de nem tudom,hogy bebarkácsoljam azt a trafó elé?
Tiszteletem az uraknak
Valaki tudna segíteni,hogyan kell szelephézagot állítani ,és mennyinek kell lennie a hézagnak? (természetesem mk1 1.5 v4 -es csodán)
Gáborka wrote:Tiszteletem az uraknak
Valaki tudna segíteni,hogyan kell szelephézagot állítani ,és mennyinek kell lennie a hézagnak? (természetesem mk1 1.5 v4 -es csodán)