Kanna-kék Mk1 -Fehérrel megbolondítva
Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28
- White Shark
- nagyonsokatirogat
- ClassicFord klubtag?: Igen
Re: Kanna-kék Mk1 -Fehérrel megbolondítva
Mi is hazaértünk szerencsésen az összezördülésről ,ennek örömére belelógattam a vasba a szívét ,és a váltót .De mivel nálam semmi sem megy első nekifutásra ,lehet vissza is kell szednem .Abból az egyszerű okból ,hogy hiányzik a doboz alól a kardán felfüggesztő csapágy konzolja .Ez sajnos azt jelenti ,hogy ebbe a dobozba egybekardán való,ami nem is lenne baj ,csak nekem nem az a fajta van ,mint amilyen váltót szerettem volna rá.Holnapig alszom rá egyet ,reggelre kitalálom hogy legyen ,mert olyan nincs ,hogy ne lenne valahogy.
- White Shark
- nagyonsokatirogat
Mint említettem rádugtam a váltót,többszöri nekifutásra sem akart teljesen felcuppanni ,nem jöttem rá miért ,visszavettem. Megvan az ok ,nem volt régebbi típusú brezon ,hát 2,9 motorét használtam ,azt viszont én sem tudtam ,hogy az kb 5 mm-rel hosszabb ,mr flex gyorsan megoldotta , úgy áll most ahogy kell .Megyek megpróbálom a kardán problémát orvosolni,nincs sok lehetőség ,csak egyrészes jöhet szóba .
- White Shark
- nagyonsokatirogat
Alakul ,de a kardánt nem találom .
- White Shark
- nagyonsokatirogat
Soros mk1 hűtőt kap ,mert a v motorost is át kellene alakítani a felső vízcső miatt ,és az nincs is . Lemaratom a hűtő tetejéről a festéket ,az ezután virító szép rézlemezt pedig lelakkozom ,menni fog hozzá.
- nyujoe
- egyedülisszerelhet
- ClassicFord klubtag?: Nem
Mutatós, fasza lesz, és mivel van benne KÉK reméljük ez nem fog annyira viszolyogni egy kis esőtől 

"Az arany egy halott fém, míg a szarból új élet fakad."
1972 Ford Capri MKI 2.0 V6
1982 Ford Capri MKIII 2.0 R4
1972 Ford Capri MKI 2.0 V6
1982 Ford Capri MKIII 2.0 R4
- White Shark
- nagyonsokatirogat
Ha ő nem is, a gazda biz nagyon !Ez a vas már nekem is nagy kihívás ,mind anyagi ,mind befektetett munka terén a végét járom ,és most jön a beltér ,amitől mindíg viszolygok .nyujoe wrote:Mutatós, fasza lesz, és mivel van benne KÉK reméljük ez nem fog annyira viszolyogni egy kis esőtől
- White Shark
- nagyonsokatirogat
Felraktam az első dobokat ,tudom ebből a fajtából már kevés autón van ,de mégis csak ez a gyári .Ám a vezető felőli szopat ,akárhogy állítom nem jó. Ennek így kell állnia ,vagy én vagyok a hülye ? Akárhogy van ,nekem ez nem tetszik ,nagyon gnóm .Ha van még ebből valakinek mondja már meg a tutit !
- szszaby
- rengetegetirogatide
Azokat a patent íveket honnan vetted? Ez nem a bosal-os fajta, nincs beszűkülve az ív.
Ford Capri MkI Essex
- White Shark
- nagyonsokatirogat
A patentíves kép véletlenül került be ,saválló 52mm ,ezzel folytatom a rendszert hátrafele ,csak összeállítottam darabokból .A kasznin csak az egyik fele van kivágva a hátfallemeznek ,és én sem szándékoztam kétoldalt kivezetni a csöveket ,a dobozon is csak egyoldali csövezésnek van kialakítva konzol . Mire érted azt ,hogy bosal -os fajta ,melyik ív nincs beszűkítve?szszaby wrote:Azokat a patent íveket honnan vetted? Ez nem a bosal-os fajta, nincs beszűkülve az ív.
- szszaby
- rengetegetirogatide
A bosalos ív a hajlítás miatt be van szűkülve, nem olyan mint a te saválló íveid, aminek végig ugyanaz az átmérője.
http://media1mi.pl/p/1/147/93/photo-d7c ... r_zoom.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://media1mi.pl/p/1/147/93/photo-d7c ... r_zoom.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Ford Capri MkI Essex
- White Shark
- nagyonsokatirogat
Igen látom már mire gondolsz ,de ez csak azért van így mert ezek az ívek egy fagylaltgyártó üzem leselejtezett maradékai ,a kipufogó még mindíg virítani fog ,mikor az autó már atomjaira porlad .Ma az égész rendszer kb 70 százaléka elkészült ,az utolsó dobbal egy kicsit gondolkodom ,jól nézne ki valami krómvég ,csak az pont belerondít a retróba . Egy bosal kerekdob ,410mm hosszban 120mm átmérőben ,egy húszcentis 52mm saválló véggel ferdén lecsapva lesz rajta a mostani állás szerint. Ez még csak elképzelés ,holnapra valóság.szszaby wrote:A bosalos ív a hajlítás miatt be van szűkülve, nem olyan mint a te saválló íveid, aminek végig ugyanaz az átmérője.
- proteus
- rengetegetirogatide
White Shark wrote: Ez még csak elképzelés ,holnapra valóság.

Alfa Romeo 145 1.6 boxer - 1995
MZ ES 125/1 - 1970
MZ ES 125/1 - 1970
- White Shark
- nagyonsokatirogat
Mára tényleg valóság lett ,ugyanis kész ez is .Nehéz szülés volt ,nem is lett túl szép ,de megvan .Kipufogó kipipálva .Képek holnap.proteus wrote:White Shark wrote: Ez még csak elképzelés ,holnapra valóság.
- White Shark
- nagyonsokatirogat
Itt tartok ,ma felmegy az önindító, ha megtisztítom, lefestem, beolajozom ,üzemanyagrendszer kiépítése a tanktól a tápszívattyúig ,és mára ennyi.